Wat te doen als uw smartphone heet is

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw smartphone heet is
Wat te doen als uw smartphone heet is
Anonim

Als de batterij lijkt op te zwellen, er barsten verschijnen rond de rand van het apparaat of je telefoon ongelooflijk heet wordt, kan er een storing zijn in de lithium-ionbatterij, die de mogelijkheid heeft om vast te lopen vuur of explodeer.

Kortom, als u een gezwollen batterij opmerkt:

  • Zet de telefoon uit.
  • Gebruik het niet en laad het niet op.
  • Neem contact op met de fabrikant over een vervanging, als deze onder de garantie v alt.
  • Gooi de batterij weg bij een erkend recyclingcentrum als het tijd is om de telefoon weg te doen.

Opgezwollen batterijen zijn vrij zeldzaam, maar ze gebeuren. Als uw telefoon alleen maar heet is, is dit waarschijnlijk geen probleem met de batterij. Maar als er enige schijn van zwelling is of de telefoon als een hete plaat begint aan te voelen, neem dan geen enkel risico.

Als de telefoon wordt opgeladen…

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer je je telefoon oplaadt, zou deze een kleine hoeveelheid warmte moeten genereren. Dit is slechts een bijwerking van de chemische reactie die de batterij oplaadt. Als je telefoon echter veel heter aanvoelt dan normaal, is er mogelijk een probleem met de oplader.

Dit is wat je moet doen:

  • Koppel je telefoon los en laat hem afkoelen.
  • Probeer het opnieuw op te laden met een officiële (of hoogwaardige oplader van een derde partij) of probeer een andere oplader dan degene die je nu gebruikt.
  • Als de telefoon nog steeds te heet wordt, neem dan contact op met de fabrikant.

Als de telefoon in de zon staat…

Afbeelding
Afbeelding

De eenvoudigste manier om je smartphone oververhit te krijgen, is door hem in de zon te laten staan (of in een auto op een warme dag). De meeste smartphones zijn zwarte brokken plastic of metaal die erg goed zijn in het absorberen van warmte. Ik heb mijn iPhone op een zonnige dag in Ierland oververhit kunnen krijgen door hem gewoon naast me op een tafel buiten te laten liggen!

Dit is wat je moet doen:

  • Zet je telefoon uit en bewaar hem op een koelere plek.
  • Laat je telefoon niet in de zon liggen als je buiten bent.

Echt, je moet de telefoon gewoon de tijd geven om af te koelen. Als de veiligheidsmechanismen aanwezig zijn, zou je telefoon moeten afsluiten en je het gebruik ervan weerhouden voordat de zon waarschijnlijk echte schade aanricht, tenzij je in de Sahara-woestijn bent of ergens anders even belachelijk.

Als de telefoon zwaar wordt belast…

Afbeelding
Afbeelding

Als je 3D-games speelt, video bewerkt of andere intensieve taken uitvoert, is het volkomen normaal dat je telefoon heet wordt. Het ergste dat kan gebeuren, is dat de levensduur van je batterij heel snel leeg raakt en als de taken te intensief zijn, kan je telefoon langzamer gaan werken om te voorkomen dat hij oververhit raakt.

Elke nieuwe generatie telefoons is krachtiger dan de vorige. Dit betekent dat nieuwe games en apps meer stroom nodig hebben om te gebruiken. Hoewel ze officieel nog steeds kunnen "draaien" op oudere hardware, hebben de oudere apparaten misschien niet de kracht om ze voor langere tijd zonder problemen te laten werken.

Als je constant problemen ondervindt omdat je telefoon de gewenste apps niet kan uitvoeren, moet je waarschijnlijk upgraden.

Als je onlangs een upgrade hebt uitgevoerd…

Als je de software in je telefoon opwaardeert, vooral naar een hoofdversie, moet deze vaak veel achtergrondverwerking doen. In iOS 10 heeft Apple bijvoorbeeld automatische tagging van foto's toegevoegd aan de Foto's-app. Het herkent nu gezichten en objecten.

Elke nieuwe foto die je maakt, wordt automatisch getagd, maar hoe zit het met de duizenden foto's die al in je filmrol staan? Welnu, in de paar dagen nadat je je telefoon had geüpgraded (toen je hem niet gebruikte), ging hij door al die foto's en tagde ze. Netjes, hè? Het probleem is dat het taggen van zoveel foto's een processorintensieve ervaring is, dus het is volkomen normaal dat je telefoon een paar dagen een beetje heter wordt.

Het is hetzelfde met de meeste OS-upgrades. Een paar dagen daarna kunnen achtergrondtaken ervoor zorgen dat je telefoon warm wordt en wat meer batterij verbruikt. Als de dingen na een week of zo niet weer normaal worden, is er misschien een groter probleem, maar voor het grootste deel is het tijdelijk.

Hoewel je telefoon meestal warm aanvoelt, is het gewoon de CPU die hard aan het werk is, dit betekent niet dat je risico's moet nemen. Als u enige reden heeft om te vermoeden dat het de batterij is die oververhit raakt, neem dan geen risico. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant of een erkend reparatiecentrum.

Populair onderwerp