Hoe u uw grafische stuurprogramma's kunt bijwerken voor maximale spelprestaties

Inhoudsopgave:

Hoe u uw grafische stuurprogramma's kunt bijwerken voor maximale spelprestaties
Hoe u uw grafische stuurprogramma's kunt bijwerken voor maximale spelprestaties
Anonim

En dat dekt alleen de specifieke games waarvoor de optimalisatie is verbeterd. Er zijn ook tal van bugfixes en nieuwe functies inbegrepen.

Dit soort prestatieverbeteringen in bijgewerkte grafische stuurprogramma's zijn niet ongewoon. Terwijl nieuwere games de meeste aandacht krijgen, zien zelfs sommige oudere games een aanzienlijke prestatieverbetering met bijgewerkte stuurprogramma's.

Als je nooit pc-games op je computer speelt en niet geeft om 3D-grafische prestaties, hoef je je grafische stuurprogramma's natuurlijk helemaal niet bij te werken.

Uw grafische kaart identificeren

Er zijn een aantal manieren om de grafische hardware van uw computer te identificeren, inclusief ingebouwde en externe hulpprogramma's voor systeeminformatie. De gemakkelijkste manier is echter om gewoon op Start te drukken, "Systeeminformatie" in het zoekvak te typen en vervolgens op Enter te drukken.

Afbeelding
Afbeelding

In het venster "Systeeminformatie", aan de linkerkant, gaat u naar de categorie "Weergave". Zoek aan de rechterkant naar uw grafische adaptermodel in de vermeldingen "Adaptertype" of "Adapterbeschrijving".

Afbeelding
Afbeelding

Als je zowel Intel- als NVIDIA-hardware op een laptop ziet, gebruikt je laptop waarschijnlijk schakeltechnologie om intelligent te schakelen tussen de beter-voor-batterij-levensduur Intel-graphics en beter-voor-gaming-prestaties NVIDIA-graphics. In dit geval wilt u uw NVIDIA-stuurprogramma's bijwerken om uw spelprestaties te verbeteren.

De laatste updates ophalen

Voor sommige typen grafische hardware die in laptops is geïntegreerd (ook bekend als notebook-GPU's), kunt u de stuurprogramma's mogelijk niet rechtstreeks van de fabrikant van de grafische adapter krijgen. Het kan zijn dat u bijgewerkte stuurprogramma's van uw laptopfabrikant moet krijgen en dat deze mogelijk niet regelmatig updates uitbrengen.

U kunt echter over het algemeen bijgewerkte grafische stuurprogramma's krijgen van de website van uw grafische hardwarefabrikant:

  • Download NVIDIA grafische stuurprogramma's
  • Download AMD grafische stuurprogramma's
  • Intel grafische stuurprogramma's downloaden

U moet het exacte model van de grafische kaart van uw computer selecteren, dat wordt weergegeven in het venster Apparaatbeheer.

Voor alle drie de grote fabrikanten kunt u de details van uw adapter op de website invoeren en de juiste stuurprogramma's direct downloaden.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt ook de mogelijkheid om de site je systeem te laten scannen om automatisch te bepalen welke stuurprogramma's je nodig hebt. Houd er rekening mee dat u soms wordt gevraagd een hulpprogramma te installeren dat de scan uitvoert.

Afbeelding
Afbeelding

Als je een NVIDIA-adapter gebruikt, heb je ook een derde optie: een hulpprogramma genaamd NVIDIA GeForce Experience dat op de achtergrond op je pc draait. U hebt de keuze of het hulpprogramma ze automatisch downloadt en installeert of u laat weten wanneer ze klaar zijn. GeForce Experience kan je ook helpen bij het optimaliseren van game-instellingen voor de meeste pc-games, een functie waar wat liefde en wat haat aan is, maar dat is volledig optioneel.

Afbeelding
Afbeelding

Opmerking: in het verleden bood AMD een zeer vergelijkbaar hulpprogramma aan met de naam AMD Gaming Evolved dat stuurprogramma-updates en game-optimalisatie bood. AMD stopte met dat product en het is sindsdien overgenomen door de mensen achter Raptr. Het hulpprogramma beschikt nog steeds over die twee functies, maar bevat ook enkele gemeenschapsaspecten van de primaire Raptr-tool. Het lijkt nog steeds goed te werken. Houd er rekening mee dat hoewel de tool een co-branding heeft met AMD, deze niet langer door hen wordt ontwikkeld.

Als je oudere grafische hardware hebt, houd er dan rekening mee dat deze niet voor altijd wordt ondersteund. Fabrikanten verplaatsen uiteindelijk oudere hardware naar een stabiele driverrelease die ze niet meer optimaliseren en updaten. Als uw grafische hardware vijf jaar oud is, is het zeer waarschijnlijk dat er geen geoptimaliseerde stuurprogramma's meer voor worden uitgebracht. Hoe lang uw hardware wordt ondersteund, is aan de fabrikant.

Populair onderwerp