Hoe de knoppen van een Xbox One-controller opnieuw toe te wijzen in Windows 10

Hoe de knoppen van een Xbox One-controller opnieuw toe te wijzen in Windows 10
Hoe de knoppen van een Xbox One-controller opnieuw toe te wijzen in Windows 10
Anonim

Start de app zodra je hem hebt geïnstalleerd. Als u geen controller op uw pc hebt aangesloten, wordt u nu gevraagd om er een aan te sluiten. Zorg ervoor dat de draadloze Xbox-adapter is aangesloten op uw pc en dat uw controller is ingeschakeld. Als de controller is verbonden via Bluetooth in plaats van de draadloze Xbox-adapter, zorg er dan voor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw pc.

Afbeelding
Afbeelding

Nadat de app uw controller heeft gedetecteerd, klikt u op de knop "Configureren" onder de afbeelding van de controller.

Afbeelding
Afbeelding

Klik op de knop "Knoptoewijzing" om de knoptoewijzing te configureren.

Als u uw wijzigingen in de toekomst ongedaan wilt maken, kunt u hier terugkomen en op de knop "Origineel herstellen" klikken om de knoppen naar hun oorspronkelijke functies te herstellen.

Afbeelding
Afbeelding

Dit scherm biedt een eenvoudige interface voor het opnieuw toewijzen van knoppen en het wijzigen van andere instellingen. U kunt bijvoorbeeld de sticks of triggers verwisselen, waardoor de linker als de rechter fungeert en vice versa. Je kunt ook de Y-as (d.w.z. de verticale of op-en-neer richting) van de rechter- of linker joysticks omkeren, zodat ze een signaal omhoog sturen als je ze naar beneden duwt of een signaal omlaag als je ze omhoog duwt. En als je de trilfunctie op de controller niet leuk vindt, kun je deze vanaf hier volledig uitschakelen in plaats van te proberen trillingen uit te schakelen in elk ander spel dat je op je pc speelt.

Afbeelding
Afbeelding

Met de vakken voor het opnieuw toewijzen van knoppen kunt u de primaire knoppen (A, B, X en Y), de linker- en rechterbumpers (schouderknoppen) en alle vier de richtingen van de D-pad opnieuw toewijzen. Elk van deze knoppen kan opnieuw worden toegewezen aan een van de andere knoppen. Je kunt ook een knop instellen als 'Niet toegewezen', zodat hij niets doet als je erop drukt.

Opties die u hier instelt, zijn van kracht in alle games en andere toepassingen op uw systeem.

Afbeelding
Afbeelding

Als je iets geavanceerder nodig hebt, zoals de mogelijkheid om controllerknoppen opnieuw toe te wijzen aan toetsenbordknoppen, heb je nog steeds een applicatie van derden nodig, zoals JoyToKey of Xpadder. Als je games op Steam speelt, kun je ook de Big Picture Mode-configuratie van Steam gebruiken om alle soorten controllerknoppen opnieuw toe te wijzen, inclusief een Xbox One- of Xbox 360-controller.

Populair onderwerp