Hoe de vergelijkingsfunctie van Microsoft Word te gebruiken

Hoe de vergelijkingsfunctie van Microsoft Word te gebruiken
Hoe de vergelijkingsfunctie van Microsoft Word te gebruiken
Anonim

Klik nogmaals op "Vergelijken" als een ander menu wordt geopend. Selecteer vervolgens in het nieuwe venster uw twee documenten: het "Originele" (of eerder) document en het "Herziene" (of latere) document. Als u geen van beide ziet in het vervolgkeuzemenu, klikt u op het mappictogram aan de rechterkant om met uw bestandsbrowser naar het document te bladeren.

Afbeelding
Afbeelding

Onder 'Labelwijzigingen met' kunt u een notitie instellen om u te helpen bij te houden welk verschil bij welk document hoort. Hier ga ik de mijne "later" noemen, omdat het de laatste revisie van het manuscript is. U kunt alleen een tag aan het herziene document toevoegen, maar u kunt ertussen schakelen met het pictogram met de dubbele pijl.

Klik op de knop "Meer" om de geavanceerde optie te zien. De meeste hiervan spreken voor zich en alle opties zijn standaard ingeschakeld. Let op de optie 'Wijzigingen weergeven om', die individuele wijzigingen ofwel teken voor teken (erg traag) ofwel woord voor woord toont.

Afbeelding
Afbeelding

Klik op "OK". Word opent een ingewikkeld ogende selectie van vensters in een enkel document. Van links naar rechts heb je een gespecificeerde lijst met wijzigingen, een volledige weergave van het "Herziene" document met rode markeringen in de linkermarge die wijzigingen aangeven, en een dubbel paneel met de originele en herziene documenten gestapeld. Als u met uw muiswiel scrolt, scrollt u door alle drie de primaire panelen tegelijk, maar u kunt de schuifbalken aan de rechterkant van elk gebruiken om de afzonderlijke panelen naar elk te schuiven.

Afbeelding
Afbeelding

Het deelvenster Revisies is hier het handigst. Het toont elke wijziging, wat is verwijderd en wat is toegevoegd, in volgorde van boven naar beneden in het document. Het is een fantastische manier om in één oogopslag de verschillen in tekst en opmaak te zien. Als u op een van de items in het deelvenster Revisies klikt, worden de andere deelvensters onmiddellijk naar de relevante positie geschoven. Netjes!

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je het tabblad Revisies hebt gebruikt om de specifieke revisie te vinden, kun je met de rechtermuisknop op de relevante tekst in het middelste deelvenster klikken. Klik op "Accepteren" of "Weigeren" (gevolgd door de bijbehorende actie) om de wijziging respectievelijk te behouden of ongedaan te maken.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt dit vergeleken document opslaan als een apart bestand dat geen invloed heeft op de documenten die je momenteel bekijkt. Klik gewoon op File>Save as, en sla het op zoals elk ander Word-document.

Houd er rekening mee dat de functie Vergelijken niet beschikbaar is als een van beide documenten is beveiligd met een wachtwoord of als de wijzigingen zijn beveiligd in Word. U kunt deze instelling in de afzonderlijke documenten wijzigen door te klikken op Review>Track Changes.

Populair onderwerp