Hoe u kunt voorkomen dat de Meltdown en Spectre-patches uw pc vertragen

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat de Meltdown en Spectre-patches uw pc vertragen
Hoe u kunt voorkomen dat de Meltdown en Spectre-patches uw pc vertragen
Anonim

Je kunt er niet omheen: de patch presteert beter als je Windows 10 gebruikt. Zoals Microsoft het stelt, op "pc's uit het 2015-tijdperk met Haswell of [een] oudere CPU", "verwachten ze dat sommige gebruikers zal een afname van de systeemprestaties opmerken”. Maar met Windows 7 of 8 op dezelfde oudere hardware, "verwachten ze dat de meeste gebruikers een afname van de systeemprestaties zullen opmerken."

Met andere woorden, op dezelfde hardware zegt Microsoft dat de meeste mensen een vertraging zullen merken op Windows 7 of 8, terwijl de meeste mensen dat niet zullen merken op Windows 10. Zoals Microsoft uitlegt: "Oudere versies van Windows hebben een grotere impact op de prestaties omdat Windows 7 en Windows 8 meer overgangen tussen gebruikers en kernels hebben vanwege legacy-ontwerpbeslissingen, zoals alle lettertype-weergave die in de kernel plaatsvindt." Windows 10 is veel nieuwere software en heeft veel optimalisaties die de oudere Windows 7 en 8 gewoon niet hebben.

Microsoft heeft het over Intel CPU's, maar er kan ook enige vertraging optreden bij het gebruik van AMD CPU's. De Meltdown-fix is niet van toepassing op AMD-systemen, maar de Spectre-fix wel. We hebben nog geen prestatiebenchmarks van AMD-systemen gezien, dus we weten niet hoe de prestaties zijn veranderd.

In plaats van de patch te vermijden of uit te schakelen, moet u gewoon upgraden naar Windows 10. Hoewel de gratis upgradeperiode van het eerste jaar technisch gezien voorbij is, zijn er nog steeds manieren om Windows 10 gratis te krijgen.

Als je geen fan bent van Windows 10, zijn er manieren om het minder vervelend te maken. U kunt meer controle krijgen over de automatische updates van Windows 10 of gewoon uw "Actieve uren" instellen zodat ze u niet storen. Je kunt al die irritante advertenties in Windows 10 verbergen en het meer op Windows 7 laten lijken, als je wilt. U hoeft zelfs nooit de Windows Store aan te raken - u kunt gewoon het bureaublad blijven gebruiken en een modern Windows-besturingssysteem hebben dat sneller presteert dan Windows 7.

Upgrade uw hardware

Afbeelding
Afbeelding

Moderne pc's - dat wil zeggen "pc's uit het 2016-tijdperk met Skylake, Kabylake of [een] nieuwere CPU" - presteren beter met de patch dan oudere pc's. Microsoft zegt zelfs dat "benchmarks vertragingen van één cijfer laten zien, maar we verwachten niet dat de meeste gebruikers een verandering zullen merken, omdat deze percentages worden weergegeven in milliseconden." Dat komt omdat deze Intel-CPU's een PCID-functie (Process-Context Identifiers) hebben die de patch helpen beter te presteren. Zonder deze functie moet er meer werk in de software worden gedaan, en dat vertraagt de boel.

Als je benieuwd bent of je systeem de functie heeft die de patch versnelt, raden we je aan de InSpectre-tool van Gibson Research Corporation te downloaden en uit te voeren. Het zal u ook vertellen of uw pc is beschermd tegen Meltdown en Spectre of niet.

Afbeelding
Afbeelding

Als je "Prestaties: GOED" ziet, heb je een moderne pc met de juiste hardwarefuncties en zou je geen merkbare vertraging moeten zien. Als u dat niet doet, heeft u een oudere pc en ziet u mogelijk wat extra vertraging. (Houd er echter rekening mee dat je dingen aanzienlijk kunt versnellen door te upgraden naar Windows 10, als je dat nog niet hebt gedaan.)

Als uw pc niet over de juiste hardwarefuncties beschikt en u vindt dat deze traag werkt, is de enige manier om veilig te blijven en de zaken te versnellen, te upgraden naar nieuwere hardware. Moderne CPU's zien een veel kleinere vertraging. Overweeg om gebruikte hardware te kopen en je huidige spullen te verkopen als je wat geld wilt besparen.

Schakel de beveiliging uit in het Windows-register, als u erop staat

Afbeelding
Afbeelding

Met Windows kun je de Meltdown- en Spectre-beveiliging uitschakelen na het installeren van de patch, waardoor je systeem kwetsbaar wordt voor deze gevaarlijke aanvallen, maar de prestatieverlies die met de fix gepaard gaat, wordt geëlimineerd.

WAARSCHUWING: We raden ten zeerste af dit te doen. Vooral als u Windows 10 op moderne hardware gebruikt, zou u geen vertraging moeten opmerken. Zelfs als u Windows 10 met een oudere CPU gebruikt, zou de vertraging voor de meeste mensen minimaal moeten zijn. En als u vindt dat uw Windows 7- of 8-systeem merkbaar langzamer is, kunt u het beste upgraden naar Windows 10. Meltdown en Spectre zijn zeer ernstige beveiligingsfouten die mogelijk kunnen worden misbruikt door code die op een webpagina in uw webbrowser. Je wilt echt geen kwetsbaar systeem gebruiken.

Microsoft heeft deze registeraanpassingen echter niet voor niets beschikbaar gemaakt. Zoals ze het stellen, kan de vertraging bijzonder slecht zijn bij IO-toepassingen (input-output) op een Windows Server-systeem. Op Windows Server-systemen zegt Microsoft: "Je wilt voorzichtig zijn om het risico van niet-vertrouwde code voor elke Windows Server-instantie te evalueren en de afweging tussen beveiliging en prestatie voor je omgeving te maken. Met andere woorden, misschien wil je de patch op sommige serversystemen uitschakelen als je zeker weet dat ze geen niet-vertrouwde code zullen uitvoeren. Houd er rekening mee dat zelfs JavaScript-code die in een webbrowser wordt uitgevoerd of code die in een virtuele machine wordt uitgevoerd, deze bugs kan misbruiken. De gebruikelijke sandboxen die beperken wat deze code kan doen, zullen uw computer niet volledig beschermen.

Je kunt de Meltdown- of Spectre-beveiliging uitschakelen met de InSpectre-tool die we hierboven noemden. Om Meltdown- of Spectre-beveiliging uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand InSpectre.exe en selecteert u vervolgens "Als administrator uitvoeren". U kunt vervolgens op de knoppen "Smeltdown-beveiliging uitschakelen" en "Spectre-beveiliging uitschakelen" klikken om de beveiliging in of uit te schakelen. Start uw pc opnieuw op nadat u deze wijziging hebt aangebracht. Als u de InSpectre-tool opnieuw start en door de tekst in het vak bladert, ziet u een opsommingsteken dat aangeeft dat de beveiliging in het register is uitgeschakeld. U kunt dezelfde knoppen gebruiken om de beveiliging in de toekomst opnieuw in te schakelen, als u van gedachten verandert.

Je kunt desgewenst ook zelf de beveiliging in het register uitschakelen. Voer de opdrachten uit onder "Deze oplossing uitschakelen" op deze Microsoft-ondersteuningspagina. Hoewel de instructies voor Windows Server zijn, zullen ze ook de fix op andere versies van Windows uitschakelen. Start uw pc opnieuw op nadat u de registerinstellingen hebt gewijzigd. U kunt controleren of de correctie is ingeschakeld door het Get-SpeculationControlSettings PowerShell-script uit te voeren. Als u van gedachten verandert en de beveiliging in de toekomst opnieuw wilt inschakelen, voert u de instructies uit onder "De oplossing inschakelen" op de Microsoft-webpagina.

Populair onderwerp