Hoe u het meeste uit uw Eero Mesh wifi-systeem ha alt

Inhoudsopgave:

Hoe u het meeste uit uw Eero Mesh wifi-systeem ha alt
Hoe u het meeste uit uw Eero Mesh wifi-systeem ha alt
Anonim

Afhankelijk van hoe je internetverbinding is ingesteld, kun je je belangrijkste Eero-eenheid gebruiken als je enige router, maar als je een geavanceerde router hebt die je echt leuk vindt, of een modem/router-combinatie die je moet gebruiken door uw ISP, kunt u die oude router nog steeds gebruiken. Je hoeft alleen je Eero in bridge-modus te zetten.

Om dit te doen, tikt u op de menuknop en navigeert u naar Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DHCP & NAT en selecteert u "Brug". Dit zal uw Eero-netwerk eenvoudig veranderen in een standaard mesh-wifi-netwerk, terwijl u nog steeds vertrouwt op uw bestaande router om IP-adressen en dergelijke toe te wijzen.

Herstart ze opnieuw vanaf je telefoon

Afbeelding
Afbeelding

Zijn je Eero's geacteerd en moeten ze een stevige schop in de rug geven? Net als bij elke andere router kan een herstart soms helpen. In tegenstelling tot de meeste routers hoeft u uw Eero-routers echter niet fysiek los te koppelen en opnieuw aan te sluiten als u problemen ondervindt.

Dankzij de Eero-app kun je ze rechtstreeks vanaf je telefoon opnieuw opstarten zonder van de bank te komen. Tik gewoon op een Eero-apparaat op het startscherm en selecteer vervolgens "Eero opnieuw opstarten".

Maak een wifi-netwerk voor gasten

Afbeelding
Afbeelding

Je familie en vrienden die langskomen zijn waarschijnlijk zo betrouwbaar dat je ze gemakkelijk het wachtwoord voor je wifi-netwerk kunt geven. Maar er is nog steeds een goede reden om een apart gastnetwerk voor hen te creƫren, en Eero laat je dat doen.

Het enige wat je hoeft te doen is op de menuknop te tikken en "Gasttoegang" te selecteren. Schakel het vanaf daar in en stel vervolgens uw parameters in. Dan hebben je gasten toegang tot wifi bij jou thuis, maar hebben ze geen toegang tot iets anders op je netwerk.

De naam van apparaten op uw netwerk wijzigen

Afbeelding
Afbeelding

Apparaten op je netwerk worden standaard weergegeven als door elkaar gegooide onzin in de Eero-app, maar je kunt deze apparaten hernoemen naar dingen die een beetje logischer zijn.

Het enige wat je hoeft te doen is tikken op de plek waar 'XX Verbonden apparaten' staat bovenaan het startscherm, een apparaat uit de lijst selecteren en een nieuwe naam voor het apparaat typen onder 'Bijnaam'. Op die manier weet je wie wanneer verbonden is (en of er iemand verbonden is die dat niet zou moeten zijn).

Schakel de LED-verlichting uit

Afbeelding
Afbeelding

Hou je niet van de heldere LED's aan de voorkant van elke Eero-eenheid? Je kunt ze rechtstreeks vanuit de Eero-app uitschakelen.

Tik gewoon op een Eero-eenheid op het startscherm en selecteer vervolgens "LED-licht" op het volgende scherm. Van daaruit kun je het aan en uit zetten.

Bedien je Eeros met Alexa

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel je niet veel kunt doen met Alexa als het gaat om je Eero-netwerk, is het nog steeds best gaaf om sommige dingen te kunnen doen met de kracht van je stem.

Het enige wat je hoeft te doen is de Eero Alexa-vaardigheid installeren en dan kun je het internet pauzeren, de LED's in- en uitschakelen en zelfs je telefoon lokaliseren, afhankelijk van de Eero-eenheid die het dichtst bij is.

Poorten doorsturen voor toegang op afstand

Afbeelding
Afbeelding

Port forwarding is beschikbaar op vrijwel elke bestaande router, en de Eero is geen uitzondering.

Er zijn misschien applicaties op je computer die hulp nodig hebben om verbinding te maken met de buitenwereld, en dit is waar port forwarding van pas komt. In de Eero-app kun je dit doen door op de menuknop te tikken en naar Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > Reserveringen en poortdoorschakeling te gaan. Van daaruit is het heel eenvoudig om elke gewenste poort door te sturen.

Beperk internettoegang tot bepaalde gezinsleden

Afbeelding
Afbeelding

Als je kinderen in huis hebt en wilt dat ze een strikt internetdieet volgen, kun je hun toegang tot internet beperken met de functie Familieprofielen van Eero.

Druk gewoon op de menuknop en selecteer "Familieprofielen". Van daaruit kun je een profiel maken voor een specifiek lid van het huishouden en tijdslimieten of geplande tijden instellen waarop ze toegang hebben tot internet.

Populair onderwerp