Sloot de rekenmachine-app van uw pc en gebruik in plaats daarvan een echte

Sloot de rekenmachine-app van uw pc en gebruik in plaats daarvan een echte
Sloot de rekenmachine-app van uw pc en gebruik in plaats daarvan een echte
Anonim

In het begin vertrouwde ik op de rekenmachine-app op mijn Mac, en hoewel ik genoeg schermruimte had om de spreadsheet en rekenmachine naast elkaar te hebben, was het nog steeds frustrerend om heen en weer te moeten klikken tussen beide. Bovendien heeft mijn toetsenbord geen numeriek toetsenblok, dus het invoeren van cijfers was over het algemeen gewoon traag, bijna alsof je een van die telefoons met draaischijf gebruikt - die bovenste rij cijfers op mijn toetsenbord is gewoon niet gemaakt voor gebruik op een rekenmachine.

Toegegeven, ik moet die bovenste rij nog steeds gebruiken om getallen in de spreadsheet in te voeren, maar het is nauwelijks een probleem vergeleken met het optellen van een hoop getallen bij elkaar.

In ieder geval heb ik al snel een upgrade uitgevoerd naar het gebruik van de Alfred-zoekbalk als mijn rekenmachine, wat een beetje sneller was omdat ik het resultaat onmiddellijk naar mijn klembord kon kopiëren en in de spreadsheet kon plakken. Ik moest Alfred echter elke keer oproepen als ik iets moest berekenen door op Cmd+Space te drukken. En ik zat nog steeds vast met de cijferrij boven aan mijn toetsenbord.

Afbeelding
Afbeelding

"Goh, Craig, hier is een idee: koop gewoon een toetsenbord met een numpad!" Dat is een geweldig idee, behalve dat a) de meeste laptops geen numpads hebben, b) numpads eigenlijk ergonomisch inferieur zijn aan "tenkeyless" toetsenborden (omdat je je hand verder moet reiken om de muis te gebruiken), en c) ik' Ik ben gewoon erg kieskeurig over toetsenborden (om nog maar te zwijgen van linkshandigen). Ik veronderstel dat je een apart USB-numpad zou kunnen kopen, maar dat is onhandig. Er is een betere oplossing: een gewone, fysieke rekenmachine.

Serieus, je hebt waarschijnlijk toch ergens een rekenmachine liggen, hoogstwaarschijnlijk in een rommellade naast de D-batterijen en een saaie schaar met oranje handvat. En zo niet, dan zijn ze spotgoedkoop. Deze is vier waardeloze dollars - dat zijn de kosten van een van die luxe espresso-milkshakes bij je plaatselijke koffiebar.

Afbeelding
Afbeelding

Het beste van het hebben van een echte rekenmachine is dat ik hem zo ergonomisch kan maken als nodig is - ik heb hem naast de muis, waardoor het supersnel heen en weer gaan tussen rekenmachineinvoer en spreadsheetinvoer en gemakkelijk. Bovendien kan ik mijn linkerhand gebruiken voor rekenmachineinvoer en mijn rechterhand voor spreadsheetinvoer, en wanneer mijn linkerhand niet tikt in berekeningen, gebruikt hij de muis om op spreadsheetcellen te klikken.

“Waarom gebruik je niet gewoon de rekenmachine van je telefoon, Craig? Het kan precies dit.” Dat is waar. Mijn telefoonrekenmachine is net zo mobiel als de echte rekenmachine die ernaast zit, maar er is niets vervelender dan volledig bezig te zijn met een intense spreadsheetsessie en een telefoontje of een sms-bericht te krijgen op hetzelfde apparaat dat ik probeer berekeningen maken.

Afbeelding
Afbeelding

Bovendien maken de fysieke knoppen op een echte rekenmachine het invoeren van berekeningen zoveel tastbaarder dan het gebruik van een aanraakscherm. Het is hetzelfde gevoel als je een first-person shooter op je telefoon probeert te spelen met behulp van de touchscreenbediening - het werkt gewoon niet zo geweldig, en je zou willen dat je een gamepad met echte knoppen gebruikte.

Nu zeg ik niet dat je voor alles een echte rekenmachine moet gaan gebruiken - de rekenmachine-app op je telefoon is superhandig, en het is geweldig om in een mum van tijd bij de hand te hebben als je extreem korting geeft in de supermarkt winkel of het berekenen van de fooi in een restaurant. Maar een echte rekenmachine is een apparaat dat je in ieder geval bij je bureau moet houden, want het is handiger dan je denkt.

Populair onderwerp