De Lutron Caseta Dimmer Switch Starter Kit installeren en instellen

Inhoudsopgave:

De Lutron Caseta Dimmer Switch Starter Kit installeren en instellen
De Lutron Caseta Dimmer Switch Starter Kit installeren en instellen
Anonim

De absolute must-have tools zijn een punttang, een platte schroevendraaier en een kruiskopschroevendraaier.

Sommige optionele (maar erg handige) gereedschappen zijn een combinatietang, een draadstripper (voor het geval u draad moet doorknippen of draadbehuizingen moet verwijderen) en een spanningstester.

Draadmoeren en schroeven worden bij de set geleverd, dus je hebt geen eigen materiaal nodig.

Stap één: de Smart Bridge instellen

Afbeelding
Afbeelding

Voordat we echt ingaan op het installeren van de lichtschakelaars, moet je eerst de Smart Bridge instellen die bij je Caseta-starterkit is geleverd. Aangezien Caseta-apparaten het eigen Clear Connect RF-draadloze protocol van Lutron gebruiken, is de hub vereist om de switches op uw netwerk aan te sluiten.

Dit is vrij eenvoudig. Pak gewoon de meegeleverde stroom- en ethernetkabels en sluit ze aan op de hub. Sluit daarna de stroom aan op een vrij stopcontact en het ethernet in een open ethernetpoort op je router.

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf daar beginnen de lampjes op de hub te knipperen om u te laten weten dat deze klaar is voor gebruik.

Stap twee: schakel de stroom uit

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een van de belangrijkste stappen en moet voor alles worden gedaan. Ga naar je stroomonderbreker en sluit de stroom af naar de kamer waar je de lichtschakelaar gaat vervangen.

Misschien is de beste manier om te weten of je de juiste stroomonderbreker hebt uitgeschakeld, de lichtschakelaar aan te zetten voordat je de stroom uitschakelt. Als het licht dat wordt bestuurd door de lichtschakelaar uitgaat, weet je dat je de juiste stroomonderbreker hebt uitgeschakeld.

Stap drie: verwijder de bestaande lichtschakelaar

Pak je platte schroevendraaier en verwijder de twee schroeven waarmee de voorplaat vastzit.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt het voorpaneel er dan meteen af halen. Op dit punt kunt u een spanningstester gebruiken om te zien of de stroom naar de lichtschakelaar echt is uitgeschakeld voordat u verder gaat. Beter extra veilig dan sorry.

Afbeelding
Afbeelding

Neem vervolgens uw kruiskopschroevendraaier en verwijder de twee schroeven waarmee de lichtschakelaar op de aansluitdoos is bevestigd.

Afbeelding
Afbeelding

Eenmaal verwijderd, pak je je vingers en trek je de lichtschakelaar naar buiten (gebruik de lipjes aan de boven- en onderkant van de schakelaar) om meer van de draden bloot te leggen.

Afbeelding
Afbeelding

Bekijk de bedradingsconfiguratie van de lichtschakelaar. U zult merken dat er twee zwarte draden op de schakelaar zijn aangesloten, evenals een blanke koperdraad, de aardingsdraad. Verder terug in de doos heb je misschien ook twee witte draden die aan elkaar zijn gebonden met een draadmoer. (Als de kleuren in je muur anders zijn, noteer dan welke kleuren, zodat je alles goed aansluit.)

Afbeelding
Afbeelding

Zoals hierboven kort uitgelegd, zijn de zwarte draden de stroomdraden (of "hete") en de witte draden zijn de neutrale (of "retour") draden. Elektriciteit stroomt door de hete draad, gaat de schakelaar binnen en vervolgens in de lamp, en keert dan terug door de neutrale draad. Als u de schakelaar uitschakelt, wordt de stroomkabel eenvoudig losgekoppeld van de lamp, waardoor de stroom naar uw lampen wordt uitgeschakeld.

Neem nu je schroevendraaier en verwijder de twee zwarte draden die aan de lichtschakelaar zijn bevestigd. Maak je geen zorgen over welke zwarte draad waar hoort, want ze zijn uitwisselbaar.

Afbeelding
Afbeelding

Verwijder tenslotte de blanke koperen aardingsdraad van de groene schroef.

Afbeelding
Afbeelding

Laat de twee witte neutrale draden met rust, want we hebben ze helemaal niet nodig voor de installatie.

Stap vier: bereid uw draden voor op de Caseta-dimmerschakelaar

Nu de lichtschakelaar volledig is verwijderd, moeten we ons voorbereiden op de installatie van de Caseta-schakelaar.

Pak je punttang en trek de zwarte en aarddraden recht. Omdat ze gebogen zijn als haken van de oude schakelaar, moeten ze worden rechtgetrokken zodat je er later draadmoeren aan kunt bevestigen.

Afbeelding
Afbeelding

Je bent nu klaar om de Caseta-switch te installeren!

Afbeelding
Afbeelding

Stap vijf: installeer de Caseta-dimmerschakelaar

Pak je Caseta-schakelaar en wrik voorzichtig de voorklep los, die op zijn plaats wordt gehouden door verschillende clips.

Afbeelding
Afbeelding

Verwijder daarna de bodemplaat van de schakelaar door de twee schroeven te verwijderen waarmee deze aan de schakelaar is bevestigd: een aan de bovenkant en een aan de onderkant.

Afbeelding
Afbeelding

Zorg er nu voor dat uw aansluitdoos groot genoeg is voor de Caseta-schakelaar. Als dat niet het geval is, moet u waarschijnlijk de aansluitdoos vervangen door een grotere, wat een project voor een andere dag is.

Afbeelding
Afbeelding

De Caseta-schakelaar heeft twee zwarte draden en één groene draad. Begin door de groene draad aan te sluiten op de blanke koperen aardingsdraad die uit de aansluitdoos komt. Doe dit door de twee draden naast elkaar te plaatsen met de uiteinden op elkaar afgestemd en de draadmoer erop te schroeven alsof u aan een kleine knop draait. Stop wanneer je hem nauwelijks meer kunt draaien - je wilt dat de draadmoer daar zo strak mogelijk zit, zodat er niets losraakt.

Afbeelding
Afbeelding

Doe vervolgens hetzelfde met de twee zwarte draden. Nogmaals, het maakt niet uit welke bij welke hoort, aangezien ze uitwisselbaar zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Als alles is aangesloten, moet je de draden weer in de doos stoppen en ruimte maken voor de schakelaar. Dit kan lastig zijn, dus wees niet bang om ruw met de draden om te gaan en buig ze zo ver mogelijk terug in de doos.

Afbeelding
Afbeelding

Neem de twee schroeven die in de set zaten en gebruik ze om de schakelaar aan de aansluitdoos te bevestigen: één aan de bovenkant en één aan de onderkant.

Afbeelding
Afbeelding

Op dit punt kun je de meegeleverde voorplaat er weer op installeren, maar je kunt eigenlijk elke gewenste voorplaat voor decoratie gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Schakel de stroom terug en geniet van je nieuwe lichtschakelaar!

Afbeelding
Afbeelding

Dat is echter maar de helft van het plezier. Je verbindt hem nu met de Lutron Smart Bridge, zodat je de schakelaar op afstand vanaf je telefoon kunt bedienen en dingen als schema's en scènes kunt instellen.

Stap zes: Download de Lutron Caseta-app

Om de schakelaars met de Smart Bridge te verbinden, heb je de Lutron Caseta-app (iOS en Android) nodig. Dus download het nu naar je telefoon.

Afbeelding
Afbeelding

Zodra dat is gebeurd, opent u het en gaat u akkoord met de verschillende voorwaarden. Druk op "Accepteren".

Afbeelding
Afbeelding

Tik op "Aan de slag".

Afbeelding
Afbeelding

Het volgende scherm geeft aan dat u uw Lutron-apparaten moet installeren. Omdat we dat al hebben gedaan, tikken we op "Volgende" in de rechterbovenhoek van het scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens maak je een account aan bij Lutron. Vul uw e-mailadres in en maak een wachtwoord aan. Klik op "Account maken" wanneer u klaar bent.

Afbeelding
Afbeelding

Op het volgende scherm wordt u gevraagd de Smart Bridge-hub aan te sluiten, maar aangezien we dat al hebben gedaan, tikt u op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Geef de app even de tijd om je Smart Bridge op het netwerk te vinden.

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens krijg je de instructie om op de kleine knop aan de achterkant van de Smart Bridge te drukken.

Afbeelding
Afbeelding

Nadat je op de knop hebt gedrukt, krijg je mogelijk een aantal pop-ups die Lutron om toestemming vragen voor je locatie en HomeKit-gegevens.

Afbeelding
Afbeelding

Klik op "Volgende" op het tijd- en locatiescherm.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer op het volgende scherm het apparaat dat je hebt geïnstalleerd. In dit geval is dat de Caseta In-Wall Dimmer/Switch.

Afbeelding
Afbeelding

Volgens de instructies in de app houdt u de onderste knop op de schakelaar tien seconden ingedrukt totdat de LED-lampjes op de schakelaar snel beginnen te knipperen.

Afbeelding
Afbeelding

Kies vervolgens de kamer waarin de schakelaar is geïnstalleerd. In dit geval heb ik er een geïnstalleerd in de badkamer van mijn vrouw, dus ik selecteer 'Badkamer' en geef het een unieke naam. Druk op "Volgende" wanneer u klaar bent met deze stap.

Afbeelding
Afbeelding

Je kiest dan het lichttype dat de schakelaar bedient. Druk op "Volgende" wanneer u er een selecteert.

Afbeelding
Afbeelding

Hoera! Uw nieuwe schakelaar is klaar voor gebruik. We zullen nu echter de meegeleverde Pico-afstandsbediening instellen die bij uw starterspakket is geleverd, dus tik op "Een ander apparaat toevoegen".

Afbeelding
Afbeelding

Stap zeven: de Pico-afstandsbediening instellen

Zodra je op "Een ander apparaat toevoegen" hebt getikt, keer je terug naar het scherm Apparaat toevoegen. Selecteer hier "Pico Remote".

Afbeelding
Afbeelding

Volgens de instructies in de app houdt u de onderste knop van de afstandsbediening tien seconden ingedrukt totdat het LED-lampje snel begint te knipperen. Selecteer vervolgens de kamer die u met de afstandsbediening wilt bedienen.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer wat voor soort apparaat de afstandsbediening zal bedienen. In dat geval selecteren we "Lights". Druk op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Hoera weer! Tik op "Ik ben klaar met het toevoegen van apparaten".

Afbeelding
Afbeelding

Je wordt dan teruggebracht naar het hoofdscherm waar je je lichtschakelaars rechtstreeks vanuit de app kunt bedienen.

Afbeelding
Afbeelding

Als je op een lamp in de app tikt, worden de bedieningselementen voor die lamp weergegeven.

Afbeelding
Afbeelding

Basisautomatisering: scènes en schema's instellen

Vanuit het hoofdscherm van de app heb je snel toegang tot "Scènes" en "Schema's". Met scènes kun je een specifiek helderheidsniveau instellen en dit snel selecteren in de app, terwijl je met Schema's specifieke tijden kunt instellen waarop je lampen aan en uit moeten gaan.

Om een scène te maken, tik je op "Scènes" in het hoofdscherm.

Afbeelding
Afbeelding

Tik op "Scène toevoegen".

Afbeelding
Afbeelding

Typ een naam voor de scène en selecteer er een pictogram voor. Druk vervolgens op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Kies vervolgens de lichten die je in de scène wilt opnemen en pas ze vervolgens aan met de schuifregelaar of knoppen. Druk op "Gereed" als je klaar bent.

Afbeelding
Afbeelding

Uw nieuwe scène verschijnt nu op het hoofdscherm onder "Scènes", waar u deze snel kunt selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Voor het maken van een schema, tik je op het tabblad "Schema's".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer "Schema toevoegen".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer de dagen waarop u het schema wilt laten lopen en klik vervolgens op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer de tijd of gebruik de zonsopgang of zonsondergang. Druk vervolgens op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Geef op het volgende scherm het schema een naam en druk op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer welke lichten je wilt opnemen en pas ze aan wat je wilt dat ze op het opgegeven tijdstip doen. Druk op "Gereed".

Afbeelding
Afbeelding

Je nieuwe schema verschijnt nu op het hoofdscherm.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt veel doen met scènes en schema's, en Caseta werkt ook met stemassistenten zoals Alexa, dus veel plezier ermee!

Populair onderwerp