Live TV toevoegen aan de NVIDIA SHIELD met een HD-antenne

Inhoudsopgave:

Live TV toevoegen aan de NVIDIA SHIELD met een HD-antenne
Live TV toevoegen aan de NVIDIA SHIELD met een HD-antenne
Anonim

Eenmaal geïnstalleerd, start het op. U sluit de tuner aan als onderdeel van het installatieproces, maar we zullen de plaatsing hieronder in meer detail bespreken.

Als je een SHIELD van 16 GB gebruikt, moet je eerst wat extra opslagruimte toevoegen voordat je de DVR-functionaliteit van Tablo kunt gebruiken. schijf of SD-kaart van minimaal 50 GB. De SHIELD van 500 GB heeft direct uit de doos veel opslagruimte, dus daar kun je mee aan de slag.

Als je een SHIELD van 16 GB gebruikt, ga je gang en kies je de optie "USB-tuner instellen". Sluit uw antenne aan op de Tablo Tuner en sluit deze vervolgens aan op de SHIELD. Nadat u het hebt aangesloten, doorloopt u het instellen van uw externe schijf. Als je een SHIELD van 500 GB hebt, ga je gang en sluit je de antenne aan - dit deel van de installatie is niet vereist op je apparaat.

Afbeelding
Afbeelding

Er zou een dialoogvenster moeten verschijnen met de vraag of u de Table Engine wilt gebruiken wanneer dit apparaat is aangesloten: vink het vakje "Standaard gebruiken" aan en klik vervolgens op OK.

Afbeelding
Afbeelding

In de volgende stap geef je Tablo de postcode van waar je het apparaat gaat gebruiken. Als u het thuis instelt, klikt u gewoon op de knop "Huidige locatie gebruiken". Het zal om de locatietoestemming vragen. Nadat je het hebt verleend, duurt het maar een paar seconden om te bevestigen. Klik op "Doorgaan" als het klaar is.

Afbeelding
Afbeelding

Het zal je vragen om ervoor te zorgen dat je antenne nu is aangesloten, wat je al had moeten doen. Klik nogmaals op "Doorgaan".

Afbeelding
Afbeelding

Het begint te zoeken naar kanalen, wat een paar minuten duurt. Gewoon relaxen en laat het zijn ding doen - kanalen zullen verschijnen als ze worden gevonden. Ga koffie drinken als je wilt. Room en twee suikers in de mijne, alstublieft.

Afbeelding
Afbeelding

Afhankelijk van waar je woont (en hoe dicht je bij een grote stad bent), zal het aantal kanalen dat je kunt krijgen variëren. Hoe landelijker het gebied, hoe minder kanalen je doorgaans krijgt. Hoe dichterbij een grote stad, hoe meer.

Wanneer de scan is voltooid, krijgt u de mogelijkheid om door te gaan met de huidige kanaalselectie of opnieuw te scannen. Als je denkt dat er meer voor je is, of als je denkt dat je antenne moet worden aangepast, doe dat dan en scan opnieuw.

Afbeelding
Afbeelding

Voordat u op de knop Doorgaan klikt, moet u er echter eerst voor zorgen dat u alle kanalen selecteert die u in de gids wilt weergeven. Alle HD-kanalen moeten standaard worden geselecteerd, maar als je nostalgisch bent naar wat SD-goedheid, ga je gang en selecteer die kanalen ook - markeer en klik erop.

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je die knop Doorgaan een beetje clicky-poo geeft, wordt de gids gedownload. Dit is waar dingen leuk beginnen te worden. Nadat de gids klaar is met downloaden, drukt u op de knop "Aan de slag".

Afbeelding
Afbeelding

Het springt direct in de gids en je kunt tv gaan kijken!

De Tablo Engine gebruiken

De Tablo Engine is vrij eenvoudig, en als je al eerder een tv-gids hebt gebruikt, weet je vrijwel al wat je moet doen.

Als je iets vindt om naar te kijken, klik erop. Er wordt een nieuw menu geopend met twee opties: aflevering bekijken of opnemen. Je kunt zelfs een terugkerend opnameschema instellen voor dat specifieke programma als je dat wilt. Als je daar niets mee wilt doen, klik je gewoon op "Kijken" om de show af te spelen. Dat is makkelijk.

Afbeelding
Afbeelding

Zoals eigenlijk alle andere Android TV-apps, is het menu aan de linkerkant. De basisfuncties zijn hier: Live TV, Opnemen, Gids en Gepland. Die zijn allemaal vrij duidelijk, maar het is de moeite waard om te vermelden dat de Live TV-optie is waar je normaal aan denkt als je "gids" hoort - een lay-out in rasterstijl. De optie Gids daarentegen geeft je een overzicht per show van wat er te zien is. Het is een beetje dom.

Afbeelding
Afbeelding

Het meest verwarrende deel van de Tablo Tuner is echter het vinden van het menu Instellingen. Het staat helemaal niet onder een instelling genaamd "Instellingen" - het is eigenlijk de "Tablo" -optie helemaal bovenaan. Dat is het instellingenmenu en het is een van de meest contra-intuïtieve dingen die ik ooit heb gezien in UX-ontwerp. Gelukkig, als je eenmaal weet waar het is, is dit geen probleem.

Afbeelding
Afbeelding

Hier vind je alle opties en tweaks van Tablo. Hier is een kort overzicht:

  • Abonnement: Voor $ 3,99 per maand kun je Tablo de albumhoes en synopsis laten maken voor alles op tv. Deze prijs is inclusief de DVR-functionaliteit. Zonder deze functie kunt u geen gedetailleerde informatie krijgen over wat er aan de hand is en kunt u niets opnemen. U kunt echter nog steeds gratis live tv kijken.
  • Opslag: Beheer uw opnamen.
  • Planning: Stel opname-instellingen in voor duplicaten en live-evenementen die voorbij hun geplande tijd lopen.
  • Gids: Werk je locatie en kanaalselectie bij, evenals de gidsinformatie voor die kanalen.
  • Afspelen: Schakel surround sound passthrough in, als je een geschikte ontvanger hebt.
  • Over: Details over uw tuner.

En dat is zo ongeveer alles. Het is eenvoudig.

TV kijken en andere overwegingen

Tv kijken met de Tablo Tuner en SHIELD is net zoiets als ergens anders tv kijken - leun lekker achterover op de bank (of wat dan ook) en ontspan.

Hoe goed de ervaring is, hangt natuurlijk vooral af van je antenne en waar je hem plaatst. Er is een echte wetenschap (en veel discussie) over dit soort dingen, dus in plaats van hier op die details in te gaan, ga ik je wijzen in de richting van onze HD-antennegids, die je zal helpen kiezen wat voor soort antenne je wilt kopen (binnen of buiten), samen met waar het te plaatsen.

Je tv-signaal is alleen zo sterk als de antenne die je gebruikt (en de plaatsing), maar er zijn andere factoren die van invloed kunnen zijn op het weer, zoals het weer. Hoewel een paar onweerswolken of een regenbui niet veel negatieve invloed mogen hebben op je tv-kijkervaring, kan een zware regenbui dat wel hebben. Of gekke dingen zoals tornado's.

Daarna wil je misschien gewoon experimenteren met de positie van je antenne. Als je het op iets als een raam plaatst, krijg je bijna altijd betere resultaten dan wanneer het op een muur staat. Op dezelfde manier zullen buitenantennes altijd sterkere signalen ontvangen dan binnenantennes, vooral als je verder weg bent van een grote stad.

Over het algemeen ben ik behoorlijk onder de indruk van de Tablo Tuner en Engine op SHIELD. Mijn vrouw en ik gebruikten het zelfs om naar de Super Bowl te kijken, en het was eigenlijk onberispelijk. Ik heb net de antenne op ons woonkamerraam geplakt en het miste nooit een beat. Heel cool.

Populair onderwerp