Is AppleCare+ het waard?

Inhoudsopgave:

Is AppleCare+ het waard?
Is AppleCare+ het waard?
Anonim

Of AppleCare+ het waard is, hangt van twee dingen af: welke telefoon je hebt en hoe vaak je de neiging hebt om je telefoon (of ander apparaat) kapot te maken.

Laten we zeggen dat je elk jaar de nieuwste iPhone koopt, hem twee jaar bewaart en dat je een beetje onhandig bent - je hebt de neiging om het scherm een keer te breken op elke iPhone die je bezit tijdens zijn leven. Als je $ 129 voor AppleCare+ op elke telefoon hebt betaald en $ 29 voor de schermreparatie, zou je in totaal elke twee jaar ongeveer $ 160 betalen voor telefoonreparaties. Zonder AppleCare+ zou je ergens tussen de $ 150 betalen (als je een normale iPhone kapot zou maken) en $ 170 (als je een Plus-model kapot had gemaakt) voor het één keer kapot maken van het scherm. In dit geval zijn de langetermijnkosten van AppleCare+ ongeveer hetzelfde als het betalen uit eigen zak voor één reparatie om de twee jaar, dus het is eigenlijk een wassen neus.

Als je je telefoon vaker kapot maakt, bijvoorbeeld een keer per jaar, of ergere schade ervaart dan een kapot scherm (zoals onderdompelen in water of ahornsiroop of wat voor andere vreselijke dingen die je maar kunt bedenken), u zult op de lange termijn waarschijnlijk geld besparen door AppleCare+ aan te schaffen.

Als je de neiging hebt om je telefoon minder vaak kapot te maken dan om de twee jaar, is AppleCare+ het bijna zeker niet waard. Als je goed voor je telefoon zorgt en hem maar één keer kapot maakt, betaal je eigenlijk voor iets dat misschien niet eens gebeurt, wat gek is. Uit eigen zak betalen kost u op de lange termijn minder dan $ 129 betalen voor AppleCare+ op elke telefoon die u koopt, voor het geval er iets gebeurt.

Dus reken maar uit. Kijk naar je laatste 10 jaar smartphonebezit en vraag jezelf af hoe vaak je je telefoon hebt moeten inleveren voor eerlijke hardwarereparaties die je hebt veroorzaakt. Als het minder dan 5 keer is, ben je waarschijnlijk geen kandidaat voor AppleCare+, tenzij je misschien van plan bent dit jaar meer basejumping te doen.

De alternatieven: zorg gewoon voor een goede zaak

Afbeelding
Afbeelding

AppleCare+ is ook niet het enige verzekeringsspel in de stad. Je hebt een paar andere opties om je aankoop te beschermen.

  • A Case: Serieus, als je het soort persoon bent dat elk jaar per ongeluk je telefoon kapot maakt, moet je hem waarschijnlijk opzuigen en er een hoesje omdoen. Een degelijke behuizing kost je een fractie van wat je beta alt voor AppleCare+ en reparaties. Je kunt zelfs een paar hoesjes krijgen, ze verwisselen voor verschillende situaties (zoals een waterdichte hoes om naar het strand te gaan) en toch vooruit komen.
  • SquareTrade: Als je absoluut weigert een hoesje voor je telefoon te kopen, of het op de een of andere manier toch lukt om het te breken (mag ik een Otterbox Defender voorstellen?), Heb je een andere verzekeringsoptie: SquareTrade. Het is vergelijkbaar met AppleCare in prijs, maar je kunt je polis naar een andere telefoon nemen (als je vaak van telefoon wisselt), je telefoon ergens anders laten repareren (als je een externe winkel hebt die je echt leuk vindt) en zelfs technici naar je toe laten komen thuis of op het werk voor bepaalde reparaties.
  • Repareer het zelf: Als u niet van een verzekering of een zaak houdt, maar u toch graag minder beta alt voor reparaties, kunt u altijd besparen een paar dollar door te proberen de telefoon zelf te repareren. Dit brengt zeker enig risico met zich mee, aangezien je waarschijnlijk minder ervaring hebt dan getrainde professionals, en je zou het nog erger kunnen verknoeien. Maar met bedrijven zoals iFixit die betaalbare onderdelen en handleidingen bieden voor zowat elk apparaat dat er is, is het toch een optie.
  • Verzekering van uw vervoerder: niet doen. Gewoon niet doen. De verzekeringsplannen die worden aangeboden door Verizon, AT&T en andere vervoerders zijn bijna altijd een vreselijke deal in vergelijking met uw andere opties.

We zullen je niet veroordelen voor het breken van je telefoon - sommige mensen leiden gewoon een actief leven en telefoons zijn vreselijk kwetsbaar geworden. Maar als je weet dat je het vaak kapot gaat maken, is een goede koffer waarschijnlijk de meest kosteneffectieve optie.

Populair onderwerp