Stil de ventilatoren van uw pc met goedkope in-line adapters

Stil de ventilatoren van uw pc met goedkope in-line adapters
Stil de ventilatoren van uw pc met goedkope in-line adapters
Anonim

Een merk genaamd Noctua (een van de betere merken in pc-fans en koeling) verkoopt ze op Amazon voor slechts $ 8 per drie-pack. Ze zijn er in zowel 4-pins als 3-pins varianten, hoewel de 4-pins versie zal werken met 3-pins ventilatoren, dus koop die gewoon voor toekomstbestendigheid.

Installeer ze dan gewoon tussen je standaard behuizingsventilator en de elektrische aansluiting op je moederbord of voedingsrail, en een ingebouwde weerstand snijdt de stroom naar de ventilator met ongeveer de helft af, wat resulteert in lagere omwentelingen per minuut en meetbaar lager geluidsniveau. Het is vooral handig voor fans die niet door software kunnen worden bestuurd.

Afbeelding
Afbeelding

Hoeveel langzamer en stiller je case-fans precies worden, hangt af van het exacte model ventilator en hoe snel het in de eerste plaats bedoeld is om te draaien. Noctua zegt dat de adapters exclusief zijn ontworpen voor de eigen fans van het bedrijf, maar ze zullen met vrijwel alles werken. We hebben de gadget geprobeerd op de How-To Geek-testmachine (die eigenlijk geen beugels voor fans heeft, omdat het een openluchtbehuizing is, maar we kunnen de fans nog steeds op het moederbord aansluiten). Het resulteerde in een daling van 30% in decibel van een NZXT 120 mm 1200 RPM-behuizingsventilator - helemaal niet slecht voor een kabel van een paar dollar. Onze redacteur gebruikt ze ook op al zijn Bitfenix-casefans op zijn hoofdbureaublad.

Afbeelding
Afbeelding

Deze adapters zijn geen ideale oplossing voor een volledige build, omdat er geen manier is om de hoeveelheid elektriciteit die ze beperken tot de ventilator zelf aan te passen. Zoals we eerder al zeiden, kun je de ventilatoren beter besturen via de firmware of desktopsoftware van je moederbord (of, behalve dat, een hardwareventilatorcontroller). Maar als ze consequent worden toegepast op alle ventilatoren in een systeem, zouden ze moeten resulteren in een merkbare ruisonderdrukking, terwijl er toch voldoende in- en uitstroom mogelijk is om uw pc thermisch stabiel te houden. Toegepast op zoiets als een Mini-ITX-build met twee ventilatoren of een HTPC onder je televisie, en ze zouden een machine bijna stil moeten maken, behalve de GPU.

Als je op zoek bent naar eenvoudigere manieren om je pc stil te houden, zorg er dan voor dat je regelmatig het stof van de filters en ventilatoren verwijdert. In plaats van standaard stalen schroeven kunt u ook anti-vibratie siliconen bevestigingspennen voor uw ventilatoren overwegen.

Populair onderwerp