Waarom advertentiebedrijven dol zijn op Google's Ad Blocker, maar een hekel hebben aan de privacyfuncties van Apple

Inhoudsopgave:

Waarom advertentiebedrijven dol zijn op Google's Ad Blocker, maar een hekel hebben aan de privacyfuncties van Apple
Waarom advertentiebedrijven dol zijn op Google's Ad Blocker, maar een hekel hebben aan de privacyfuncties van Apple
Anonim

Hoe vreemd het ook klinkt, het blokkeren van deze advertenties zou juist goed kunnen zijn voor de advertentie-industrie. Als websites die regelmatig irritante advertenties tonen daarvoor gestraft worden, zullen minder sites in de verleiding komen om dit soort advertenties te gebruiken. Dit zou moeten leiden tot een minder irritant internet, waardoor minder mensen de moeite zullen nemen om een aparte adblocker te installeren. Dit kan ook betere prijzen betekenen voor de minder irritante soorten advertenties.

Vergis je niet: dit is een adblocker die is ontworpen om reclamebedrijven te helpen. Consumenten zullen ook profiteren van minder vervelende advertenties, maar dat is niet de reden dat de functie wordt aangeboden in Google Chrome.

Je wordt in de gaten gehouden. constant

Ondertussen, en dit is niet bepaald nieuws, zijn er veel manieren waarop websites u online kunnen volgen. De kans is groot dat verschillende bedrijven u op een bepaalde website volgen, veel door gebruik te maken van wat cross-site tracking wordt genoemd. Dit is wanneer een ingesloten functie op een website, bijvoorbeeld een advertentie of een ingesloten video of 'Vind ik leuk'-knop, cookies gebruikt om uw activiteit op sites op internet bij te houden.

Het is dit soort tracking dat Safari's Intelligent Tracking Prevention is ontworpen om te stoppen. In principe worden alleen cookies van sites die u regelmatig bezoekt, door uw browser opgeslagen; de rest wordt regelmatig verwijderd. Tenzij u er een gewoonte van maakt om regelmatig de homepages van advertentienetwerken te bezoeken, zullen de meeste advertenties daaronder vallen.

Afbeelding
Afbeelding

Advertentiebedrijven vinden dit oneerlijk, zo stellen ze in een open brief:

Apple, van hun kant, zegt dat advertentiebedrijven gewoon te ver zijn gegaan. Om een woordvoerder van het bedrijf te citeren:

Er zijn hier redelijke argumenten voor beide partijen te maken, maar eigenlijk pleiten beide bedrijven voor hun economisch belang. Advertenties aangevuld met informatie over je browsegeschiedenis zijn veel winstgevender, dus natuurlijk gaan advertentiebedrijven ervoor pleiten. Apple vergroot ondertussen het vertrouwen van de klant door het soort tracking te blokkeren dat gebruikers eng vinden, zodat meer mensen hun computers en telefoons zullen kopen, en dat alles zonder Apple veel te kosten.

Apple geeft niet om advertentie-inkomsten

Google verkoopt misschien hardware, maar ze zijn in de eerste plaats een reclamebedrijf. Op die manier verdient Google de overgrote meerderheid van hun geld, dus het is onwaarschijnlijk dat Google ooit iets zou doen dat de advertentie-inkomsten zou schaden.

Apple verdient ondertussen eigenlijk al zijn geld met de verkoop van hardware en diensten, en bijna niets met advertentie-inkomsten. Dit betekent dat ze advertenties minder als een bron van inkomsten zien en meer als een potentiƫle ergernis voor hun gebruikers. Om Matt Rosenberg te citeren:

Adverteerders zijn eraan gewend geraakt dat ze eigenlijk alles weten wat je online doet, dus ze zien functies zoals de privacyfunctie van Apple als een bedreiging. En ze hebben gelijk: dit gaat ze geld kosten. Veel meer dan dat Google sommige advertenties daadwerkelijk blokkeert.

Wat alles wil zeggen dat het de moeite waard is om na te denken over hoe de verschillende technologiebedrijven waarmee je omgaat geld verdienen, omdat het in feite van invloed is op het soort dingen dat ze waarderen. Google wil dat internet gratis is en door advertenties wordt ondersteund, terwijl Apple wil dat zijn klanten het gevoel hebben dat iemand achter hen staat. Beide zijn legitieme strategieƫn en u kunt zelf beslissen welke beter bij uw interesses past.

Populair onderwerp