Hoe Google Keep te gebruiken voor het maken van aantekeningen zonder frustratie

Inhoudsopgave:

Hoe Google Keep te gebruiken voor het maken van aantekeningen zonder frustratie
Hoe Google Keep te gebruiken voor het maken van aantekeningen zonder frustratie
Anonim

Keep is een gratis app voor het maken van notities. Toen Keep in 2013 voor het eerst werd aangekondigd, waren er veel gesprekken over de vraag of we nog een app voor het maken van notities nodig hadden. Mensen maakten vergelijkingen met Evernote en andere soortgelijke diensten. Maar uiteindelijk is Keep zijn eigen ding. Het is eenvoudig waar het ertoe doet, maar Keep biedt nog steeds genoeg functies om het krachtig te maken.

Keep is ook productief. Je kunt het op internet gebruiken, dus het is beschikbaar op al je computers, en er zijn ook Android- en iOS-apps. Omdat het een Google-product is, synchroniseert Keep met uw Google-account, zodat het altijd up-to-date is, ongeacht op welk apparaat u het gebruikt.Er is ook een Chrome-extensie om het gemakkelijk te maken om dingen toe te voegen om te bewaren zoals je ze vindt.

Ik gebruik Keep sinds het begin en ik gebruik het momenteel bijna elke dag. Hier is een korte blik op enkele dingen waar ik Keep persoonlijk voor gebruik:

  • Boodschappenlijstje: Dit is waarschijnlijk een van de meest voorkomende redenen waarom mensen Keep gebruiken. En het is een verdomd goede.
  • Ma altijdplanning: Dit gaat hand in hand met het boodschappen doen, maar het is niet hetzelfde. Hier plannen mijn vrouw en ik de ma altijden voor de komende weken, zodat we weten welke boodschappen we moeten kopen.
  • Werkideeën: Als het gaat om het bijhouden van dingen om over te schrijven, is Keep absoluut van onschatbare waarde voor mij. Ik heb twee lijsten: een voor ideeën die ik moet onderzoeken en een voor ideeën die ik moet pitchen voor mijn redacteur.
  • Willekeurige opmerkingen om te onthouden: Mijn vrouw en ik zijn onlangs op zoek geweest naar een huis om te kopen, dus we hielden een checklist bij met dingen om naar te kijken terwijl we bij elk huis waren.Zo zijn we nooit vergeten naar de boiler of het dak te kijken. Evenzo hebben we een lijst met dingen die we voor dat huis moeten kopen. Als ik een willekeurige lijst nodig heb, zowel voor de korte als voor de lange termijn, dan is dat waar het naartoe gaat.
  • Een pen tussen apparaten: Aangezien Keep synchroniseert met mijn Google-account, kopieer/plak ik vaak dingen tussen apparaten op deze manier. Als ik een stukje tekst van mijn computer naar mijn telefoon moet krijgen (of omgekeerd), dan is Keep de plek om dat te doen. Als ik klaar ben, verwijder ik de notitie.

Nu je een idee hebt van enkele manieren waarop je Keep kunt gebruiken, gaan we eens nader bekijken hoe je er het beste van kunt maken.

Kleurcode Uw notities

Als je Keep gebruikt, kan het rommelig worden met allerlei soorten notities. Als je alles de standaard witte kleur laat, kan het erg lastig zijn om door te zoeken en te vinden wat je zoekt. Er is een zoekfunctie, maar als je alles vanaf het begin georganiseerd houdt, wordt het leven een stuk eenvoudiger.

Aangezien je met Keep de kleur van notities kunt wijzigen, is dit een geweldige manier om dingen georganiseerd te houden. U kunt bijvoorbeeld al uw werkgerelateerde notities blauw maken, voedselgerelateerde lijsten groen en hobby-gebaseerde notities rood. Dus als je snel iets moet vinden dat met je werk te maken heeft, kun je er doorheen scrollen en snel alle blauwe notities bekijken. Het is eenvoudig.

Om de kleur van een notitie op internet te wijzigen, opent u de notitie en klikt u vervolgens op het gehemeltepictogram onderaan.

Afbeelding

Tik op mobiel op de drie stippen in de rechterbenedenhoek en selecteer vervolgens een van de kleuren onderaan.

Afbeelding

Label uw notities

Maar wacht, er is meer! Je kunt ook labels toevoegen om je notities overzichtelijk te houden, en als je veel notities hebt, kan een goed labelsysteem levensreddend zijn.

Tik in het hoofdmenu van Keep gewoon op "Bewerken" naast de labeloptie. Hier kunt u de benodigde labels toevoegen, bewerken of verwijderen.

Afbeelding

Om labels aan je notities toe te voegen, tik je op de menuknop op de notitie en kies je de optie "Label toevoegen". Je kunt ook gewoon een hashtag rechtstreeks in de notitie typen om het menu Labels te openen. Easy peasy.

Afbeelding Afbeelding

Het echte mooie van labels is dat je alle notities met hetzelfde label kunt bekijken als een soort verzameling, waardoor het heel gemakkelijk wordt om door gerelateerde notities te bladeren. Hier bladeren we bijvoorbeeld door mijn label Gitaren en Muziek. Merk op dat ze ook allemaal een kleurcode hebben.

Afbeelding

Gebruik selectievakjes voor lijsten

Als je Keep gebruikt voor lijsten, of het nu een takenlijst, boodschappenlijst of een ander soort punt-voor-punt lijst is, dan maakt het gebruik van selectievakjes dingen gemakkelijker te lezen, en je kunt controleren items uit als ze zijn voltooid.

Er zijn twee verschillende manieren om een ​​lijst met selectievakjes te maken. U kunt de knop "Nieuwe lijst" gebruiken of achteraf selectievakjes toevoegen door op de knop "+" te tikken en vervolgens de optie "Toon selectievakjes" te kiezen.

Afbeelding Afbeelding

Vink vanaf dat moment deze vakjes aan terwijl je de items hebt voltooid om ze naar de onderkant van de lijst te verplaatsen. Je kunt ze ook verbergen of tonen door op het kleine pijltje te klikken/tikken.

Afbeelding

Als je op enig moment de selectievakjes wilt verwijderen, alle items wilt uitschakelen of de aangevinkte items wilt verwijderen, kun je dat doen door op de drie stippen naast de lijstnaam op mobiel te tikken of op de menuknop op internet te klikken. Van daaruit verschijnen alle beschikbare lijstopties.

Afbeelding

Deel uw notities en lijsten voor gemakkelijke samenwerking

Gedeelde lijsten zijn van het grootste belang om teams of gezinnen te helpen georganiseerd te blijven. Om een ​​lijst te delen, tik je op de menuknop op je mobiel en kies je de optie 'Bijdrager'.

Afbeelding

Klik op internet op de knop 'Samenwerker'.

Afbeelding

Voer vanaf daar het e-mailadres van de persoon in en u bent klaar. Keep stuurt ze een melding en voegt de notitie automatisch toe aan hun Keep. Het is cool.

Afbeelding

Als je een Google Play-gezinsabonnement hebt, kun je met één tik notities delen met je gezinsgroep. Dit is geweldig voor gezinnen die georganiseerd willen blijven.

Afbeelding

Herinneringen gebruiken

Je kunt een andere app gebruiken om herinneringen bij te houden, maar als je al je taken, lijsten, notities en herinneringen op één plek wilt bewaren, kan Keep dat voor je doen. Open gewoon het hoofdmenu in de zijbalk en kies vervolgens de optie "Herinneringen".

Afbeelding

Het toevoegen van een nieuwe herinnering is bijna identiek aan het toevoegen van een nieuwe notitie: open het notitievak, geef het een titel en voeg wat tekst toe. Het belangrijkste verschil hier is dat je ook een herinneringstijd kunt kiezen.

Afbeelding

Vanaf daar is het vrij duidelijk. Keep herinnert je eraan wanneer de tijd daar is, en de rest is aan jou.

Keep voegt deze herinnering ook toe aan je Google-agenda, wat een leuk extraatje is. Maar als je dat doet, krijg je waarschijnlijk dubbele meldingen.

Voeg spraakmemo's, afbeeldingen of peninvoer toe aan uw notities

Soms heb je meer nodig dan alleen getypte woorden. Voor die tijd kun je ook afbeeldingen toevoegen, afbeeldingen tekenen (of woorden schrijven) en zelfs spraakmemo's toevoegen (alleen mobiele apps).

Om een ​​van deze dingen in een nieuwe notitie te doen, gebruik je de knoppen op de onderste balk (op internet is de optie "Tekenen" verborgen achter de knop "Meer"):

Afbeelding

Om iets van deze dingen aan een bestaande notitie toe te voegen, tik je onderaan op de knop "+" en kies je het juiste item.

Afbeelding

Als je wat tekst opschrijft met de functie "tekenen", kun je Keep ook vragen om het te transcriberen door de bovenste menuknop te gebruiken en vervolgens de optie "Afbeeldingstekst pakken" te selecteren.

Afbeelding Afbeelding

Het duurt een paar minuten, maar over het algemeen doet het een behoorlijk legitieme klus.

Afbeelding

Als u een spraaknotitie toevoegt, zal Keep deze automatisch transcriberen. Dat is geweldig.

Afbeelding

Pas je Keep-instellingen aan

Keep heeft niet veel opties in het menu Instellingen, maar wat het wel heeft, is best handig. Om toegang te krijgen tot deze opties, opent u het hoofdmenu en klikt of tikt u op de optie "Instellingen".

Afbeelding

Hier kun je de manier waarop lijsten werken wijzigen door te kiezen of nieuw toegevoegde items bovenaan of onderaan verschijnen. U kunt ook kiezen of aangevinkte items naar beneden worden verplaatst of op hun huidige plaats in de lijst blijven.

Afbeelding

Op dezelfde manier kun je specifieke tijden voor herinneringen aanpassen, hoewel de standaardopties erg goed zijn.

Ten slotte kunt u delen in- of uitschakelen, evenals voorvertoningen van rijke links. De laatste voegt in feite een voorbeeldfragment en miniatuurafbeelding toe aan alle links die u toevoegt aan Keep, wat veel ruimte in beslag kan nemen.

Afbeelding

Gebruik de Android Wear-app voor nog snellere toegang

Ok, dit is een soort niche, aangezien Android Wear niet zo populair is als Google zou willen. Maar als u een Android Wear-gebruiker bent, moet u Keep echt op uw horloge krijgen!

Dit is zo'n geweldige manier om een ​​lijst in de gaten te houden als je bijvoorbeeld boodschappen doet. Je kunt de lijst bekijken en dingen afvinken terwijl je bezig bent. Het werkt zelfs in de omgevingsmodus, zodat je de batterij van je horloge niet leegraakt terwijl de lijst gemakkelijk toegankelijk blijft.

Afbeelding Afbeelding

Maar hier is het ding: je zult Keep niet vinden in de Play Store for Wear als je ernaar zoekt. In plaats daarvan moet je de Play Store op je horloge openen en vervolgens naar beneden scrollen naar het gedeelte 'Apps op je telefoon'. Dat is waar je het zult vinden - installeer het gewoon vanaf daar.

Afbeelding

Opmerking: de bovenstaande instructies zijn alleen voor Android Wear 2.0. Als je een pre-2.0-apparaat gebruikt, zou Keep automatisch moeten synchroniseren vanaf je telefoon.

Houden is eenvoudig. Het heeft geen volwaardige teksteditor zoals Evernote, maar het is krachtig genoeg voor eenvoudige notities. Het is geweldig voor lijsten en voor het noteren van snelle ideeën. De gedeelde lijsten werken prima voor een gezin en de kleurcoderings- en labelsystemen houden de zaken overzichtelijk en georganiseerd.Als je Keep nog niet eerder een kans hebt gegeven en op zoek bent naar een nieuwe manier om je te organiseren, probeer het dan eens. En als je het al gebruikt, zal deze lijst je hopelijk helpen om beter gebruik te maken van alles wat Keep te bieden heeft.

Populair onderwerp