Hoe meldingen op Windows 10 uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe meldingen op Windows 10 uit te schakelen
Hoe meldingen op Windows 10 uit te schakelen
Anonim

Navigeer naar Systeem > Meldingen en acties in het venster Instellingen.

Als u meldingen voor elke app op uw systeem wilt uitschakelen, schakelt u de schakelaar 'Meldingen ontvangen van apps en andere afzenders' uit.

Deze optie schakelt de meldingen uit voor zowel Windows 10 Store-apps als klassieke desktop-apps.

Afbeelding

Individuele app-meldingen uitschakelen

Als u meldingen voor afzonderlijke apps wilt uitschakelen, gaat u naar Systeem > Meldingen en acties en scrolt u omlaag naar de lijst 'Meldingen van deze afzenders ontvangen'. Deze lijst toont Windows-systeemfuncties, Store-apps en traditionele desktop-apps die meldingen kunnen verzenden.

Stel een app in op "Uit" en Windows voorkomt dat die app meldingen weergeeft.

Afbeelding

De bovenstaande opties werken alleen voor apps die de traditionele Windows-notificatiemethode gebruiken. Apps met aangepaste meldingsballonnen blijven hun eigen meldingen weergeven, tenzij je ze sluit of de meldingen in die specifieke apps uitschakelt. De meeste apps die meldingen weergeven, bieden een optie om ze uit te schakelen. Open gewoon die specifieke app en kijk in het instellingenvenster naar een optie die meldingen uitschakelt.

Meldingen tijdelijk dempen

Windows 10 heeft een "Quiet Hours"-functie in de Fall Creators Update, en dit zal worden uitgebreid en hernoemd naar "Focus Assist" in de update van april 2018. Dit is in wezen een "Niet storen" -modus voor Windows 10.

Als Quiet Hours (of Focus Assist) is ingeschakeld, worden meldingen tijdelijk verborgen.Als je Stille uren inschakelt, is deze standaard ingeschakeld tussen middernacht en 6 uur 's ochtends op de Fall Creators Update, maar je kunt deze uren gemakkelijk aanpassen in de Update van april 2018. Ga naar Instellingen > Systeem > Focus Assist om te configureren hoe het werkt als u de nieuwe versie van Windows 10 gebruikt.

Om deze functie te activeren, opent u het actiecentrum door op het pictogram van het actiecentrum in de rechterbenedenhoek van uw taakbalk te klikken of door op Windows+A te drukken. Klik op de tegel "Rustige uren" (of "Focushulp") om deze in of uit te schakelen. Selecteer de link 'Uitvouwen' onder aan het actiecentrum als u deze tegel niet in de bovenste rij ziet.

Afbeelding

Advertentiemeldingen uitschakelen

Windows 10 heeft veel ingebouwde advertenties en veel van deze advertenties verschijnen als meldingen. U ziet bijvoorbeeld soms pop-upmeldingen op de taakbalk die u informeren over de functies van Microsoft Edge en "suggesties" over functies die u zou moeten gebruiken.Deze suggesties zijn ook meldingen.

Je kunt al deze advertenties uitschakelen met opties die in Windows 10 zelf zijn ingebouwd, maar Microsoft heeft de opties die je nodig hebt verspreid over het besturingssysteem. Volg onze gids voor het uitschakelen van alle advertenties in Windows 10 om te voorkomen dat Windows u lastigv alt met advertenties.

Afbeelding

Live Tiles uitschakelen in het startmenu

Hoewel live-tegels geen traditionele pop-ups zijn die je onderbreken, kunnen ze zeker afleiden. De apps Nieuws, Mail en Facebook hebben bijvoorbeeld live-tegels, zodat u elke keer dat u uw Start-menu opent, op de hoogte wordt gebracht met nieuwe koppen, e-mails en Facebook-berichten.

Als je geen live-tegelmeldingen wilt zien, klik dan met de rechtermuisknop of druk lang op een tegel in je Start-menu en selecteer vervolgens Meer > Live-tegel uitschakelen. De tegel blijft vastgezet voor gemakkelijke toegang, maar functioneert gewoon als een eenvoudige snelkoppeling en wordt niet constant bijgewerkt met nieuwe inhoud.

Afbeelding

Hoe vergrendelschermmeldingen uit te schakelen

Windows 10 staat apps ook toe om meldingen weer te geven als statusberichten op je vergrendelingsscherm. Als je geen statusberichten op je vergrendelingsscherm wilt zien, kun je ze verwijderen.

Ga naar Instellingen > Personalisatie > Vergrendelscherm om te bepalen wat er op uw vergrendelingsscherm wordt weergegeven. Apps die inhoud op uw vergrendelingsscherm weergeven, verschijnen onder 'Kies een app om de gedetailleerde status weer te geven' en 'Kies apps om de snelle status weer te geven'. Als u een app van uw vergrendelingsscherm wilt verwijderen, klikt u hier op het pictogram en selecteert u vervolgens de optie "Geen". Je kunt ook een andere app selecteren als je liever de meldingen van een andere app op je vergrendelingsscherm ziet.

Afbeelding

Schakel meldingsgebiedpictogrammen uit

Zelfs nadat je meldingen hebt uitgeschakeld, blijven veel apps actief in je "Meldingsgebied" (ook bekend als het systeemvak). Deze apps werken hier vaak pictogrammen bij met badges en animaties die u informeren over hun status.

Om pictogrammen uit uw systeemvak te verbergen, sleept u ze naar de pijl omhoog links van de pictogrammen en vervolgens naar het kleine paneel dat verschijnt. Dat paneel bevat alle pictogrammen in het meldingsgebied die u niet direct op uw taakbalk wilt zien. (Leuk weetje: de officiële naam van dat paneel is het Overflow-meldingsvenster.) De apps die u daarheen sleept, blijven op de achtergrond actief, maar u ziet hun meldingen niet op uw taakbalk, tenzij u op de pijl-omhoog klikt. U kunt ook met de rechtermuisknop op veel van deze toepassingen klikken en ze sluiten als u niet wilt dat ze op de achtergrond worden uitgevoerd.

Afbeelding

Met de app Instellingen kunt u ook uw pictogrammen in het systeemvak aanpassen. Ga gewoon naar Instellingen > Personalisatie > Taakbalk. Scrol in het rechterdeelvenster omlaag naar het gedeelte 'Meldingsgebied' en klik vervolgens op de link 'Selecteer welke pictogrammen op de taakbalk verschijnen'. Stel een willekeurig pictogram in op "Uit" en het wordt verborgen in dat overlooppaneel.Dit bereikt hetzelfde als het snel slepen en neerzetten van de pictogrammen van uw taakbalk.

Afbeelding

Windows 10 biedt veel meer opties voor het afhandelen van meldingen dan Windows 7. Als u bijvoorbeeld Windows 7 gebruikt, moet u meldingen uitschakelen vanuit elke afzonderlijke app die u gebruikt. Windows 7 biedt geen manier om de meldingen van een app op systeemniveau te blokkeren, zoals Windows 10 doet via de app Instellingen, en biedt ook geen Quiet Hours of Focus Assist-achtige modus die meldingen tijdelijk dempt.

Populair onderwerp