De DNS-server op uw iPhone of iPad wijzigen

De DNS-server op uw iPhone of iPad wijzigen
De DNS-server op uw iPhone of iPad wijzigen
Anonim

Tik op het Wi-Fi-scherm op de informatieknop (dat is de "i" in een cirkel) rechts van het netwerk dat u wilt configureren. Om de instellingen van het huidige Wi-Fi-netwerk te wijzigen, tikt u op de "i"-knop naast het Wi-Fi-netwerk waarmee u momenteel verbonden bent bovenaan het scherm.

Afbeelding

Scrol omlaag op het informatiescherm en tik op de optie "DNS configureren" in het gedeelte "DNS".

Afbeelding

Tik vervolgens op de optie "Handmatig" bovenaan het scherm en tik vervolgens op de rode mintekenpictogrammen links van de automatisch geconfigureerde DNS-servers om ze uit de lijst te verwijderen.

Afbeelding

Tik op de knop "Server toevoegen" en typ vervolgens het IP-adres van elke DNS-server die u op zijn eigen regel wilt gebruiken. Voeg bijvoorbeeld de primaire DNS-server toe op de eerste regel en de secundaire op de tweede regel.

Afbeelding

Tik op 'Opslaan' als je klaar bent. Onthoud dat je dit proces moet herhalen voor elk wifi-netwerk waarop je een aangepaste DNS-server wilt gebruiken.

Je iPhone of iPad onthoudt deze instelling, zelfs nadat je de verbinding met het netwerk hebt verbroken en er opnieuw verbinding mee hebt gemaakt. Als je iOS echter het netwerk vergeet, moet je het helemaal opnieuw instellen. En als u deze wijziging ooit ongedaan wilt maken, keert u gewoon terug naar het bovenstaande scherm, tikt u op de optie "Automatisch" en tikt u op "Opslaan". Uw iPhone of iPad keert terug naar de standaard DNS-instellingen voor dat netwerk.

Als je huidige DNS-server gewoon niet goed werkt en je wilt iets beters, dan zijn Google Public DNS (IP-adressen 8.8.8.8 en 8.8.4.4) en OpenDNS (IP-adressen 208.67.222.222 en 208.67.220.220) dat wel. enkele algemeen aanbevolen DNS-servers die we leuk vinden.

U kunt ook de DNS-server voor alle apparaten in uw netwerk wijzigen door de DNS-server op uw router te wijzigen. Voordat u de DNS-server voor elk apparaat in uw thuisnetwerk afzonderlijk wijzigt, kunt u overwegen deze in plaats daarvan één keer op uw router te wijzigen.

Populair onderwerp