Hoe u uw streaming- en uitzendingsshows kunt bijhouden met Trakt.TV

Inhoudsopgave:

Hoe u uw streaming- en uitzendingsshows kunt bijhouden met Trakt.TV
Hoe u uw streaming- en uitzendingsshows kunt bijhouden met Trakt.TV
Anonim

Nadat je je hebt aangemeld, wordt je gevraagd om wat meer persoonlijke informatie in te vullen. Je locatie en geboortedatum zijn optioneel, hoewel de eerste kan helpen bij lokale tv-programma's. Je kunt je favoriete genres selecteren (opnieuw, optioneel), een paar populaire films en tv-programma's toevoegen die je hebt bekeken (hierdoor kan de service je smaak voorspellen) en verbinding maken met andere sociale netwerken.

Afbeelding

Het laatste scherm vraagt ​​je om meldingen voor het sociale aspect van Trakt in te schakelen via Chrome, Slack, Pinterest en/of Pushbullet. Nogmaals, al deze zijn optioneel. Klik op de knop "Doorgaan naar dashboard" om het installatieproces te voltooien.

Afbeelding

Voeg shows toe aan je schema

Tenzij je een heleboel dingen hebt toegevoegd tijdens het instellen, ziet je Trakt-dashboard er in het begin waarschijnlijk een beetje kaal uit. Om een ​​tv-programma of film aan uw schema toe te voegen, klikt u op de link 'Tv' of films' bovenaan de pagina.

We voegen een tv-programma toe voor ons voorbeeld, maar films werken vrijwel hetzelfde. De eerste pagina toont enkele van de meest populaire huidige shows op de service - we gaan door en voegen Agents of SHIELD, Altered Carbon en Brooklyn Nine-Nine toe. Om een ​​show aan je volglijst toe te voegen, klik je op het blauwe lijstpictogram onder de banner van die show.

Afbeelding

Als je een programma ziet dat je al hebt bekeken, klik je op het vinkje om alle huidige afleveringen te markeren als 'bekeken'. Je kunt dit later aanpassen als je niet helemaal bij bent. Als je bent ingehaald en je wilt er zeker van zijn dat je toekomstige afleveringen niet mist, klik dan op zowel het vinkje als de lijstpictogrammen.

Afbeelding

Om specifieke shows te vinden die niet op de hoofdpagina staan, klik je op het zoekpictogram in de linkerbovenhoek van de pagina. Typ uw zoekopdracht, druk op Enter en herhaal de bovenstaande stappen voor de resultaten. Hier is de resultatenpagina voor Westworld.

Afbeelding

Om de programma's te zien die je hebt toegevoegd en wanneer nieuwe afleveringen worden uitgezonden, klik je op de link 'Kalender' boven aan de pagina. Hier is het enige dat op onze planning voor de volgende week staat een nieuwe aflevering van Agents of SHIELD.

Afbeelding

Beheer uw volglijst en geschiedenis van bekeken shows

Als je wilt specificeren welke afleveringen van een programma je al hebt gezien, klik dan rechts op de banner van het programma op de kalender-, tv- of zoekpagina. Hier kun je op de knop "Toevoegen aan geschiedenis" klikken om de hele show toe te voegen aan of te verwijderen uit je geschiedenis.

Afbeelding

De afleveringen van het huidige seizoen zijn gekoppeld in de horizontale balk onder de kopafbeelding. Om een ​​ander seizoen te selecteren, klik je op het pictogram van de show aan de linkerkant en vervolgens op het seizoensnummer. Klik op "Alles" om elke aflevering van de show op één scherm te zien. Houd er rekening mee dat na het selecteren van een specifiek seizoen de knop 'Bekeken' aan de rechterkant verandert om het aantal afleveringen in dat seizoen aan te geven. Klik op de knop om alleen dat seizoen te markeren als bekeken of niet-bekeken. En als je nog gedetailleerder wilt worden, scrol je een beetje naar beneden op de pagina en geef je aan welke afzonderlijke aflevering je hebt bekeken.

Afbeelding

Als je bent geabonneerd op meerdere streamingdiensten, wil je waarschijnlijk weten met welke je de relevante afleveringen gratis kunt bekijken. Klik onder de afbeelding van de show (of je nu naar een hele show, een seizoen of een individuele aflevering kijkt), op de knop 'Nu kijken'.Een pop-up toont je een lijst met abonnementen en betaalde diensten die momenteel die aflevering aanbieden.

Afbeelding

Scrobbelen instellen voor automatisch volgen

Scrobbling is een term voor een systeem dat automatisch de media volgt die je hebt gezien. Trakt.TV werkt met een handvol services. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt met uw Netflix-account, kan Track automatisch programma's markeren als bekeken wanneer u ze op Netflix bekijkt, wat betekent dat u Trackt niet hoeft te bezoeken om ze handmatig te markeren.

Klik om te beginnen op de link 'Apps' boven aan de pagina. De services die Trakt ondersteunt, staan ​​onder de tekst "Choose Your Media Center". De aangeboden diensten op het moment van schrijven zijn:

 • Kodi Media Center
 • PLEX
 • Netflix
 • MediaPortal
 • Infuseren
 • MrMC
 • Stremio
 • Serviio
 • VLC

Sommige van deze opties zijn robuuster dan andere. Voor Netflix hoeft u alleen maar een Chrome-extensie te installeren die uw programma's op de achtergrond bijhoudt. Complexere systemen zoals Kodi en PLEX hebben plug-ins nodig voor hun specifieke platforms. De meeste van deze tools zijn afkomstig van externe ontwikkelaars die de Trakt API gebruiken. Als u bekend bent met uw specifieke platform, zult u waarschijnlijk geen problemen tegenkomen, maar uitgebreide ondersteuning kan een beetje dubieus zijn.

Afbeelding

Om eerlijk te zijn, er zijn hier veel gaten in de dekking. Er is geen officiële ondersteuning voor scrobbelen van services zoals Hulu en Amazon Prime, bijvoorbeeld. Zelfs de Netflix-ondersteuning werkt op niets anders dan Chrome. Voor de meeste shows en films moet je je kijkcijfers handmatig invoeren op de Trackt-site.

Mobiele apps

Trakt heeft geen speciale mobiele app - het is afhankelijk van de gebruikers en API om mobiele opties aan te bieden. Gelukkig zijn er veel van deze beschikbaar. De beste keuzes zijn de volgende, waarvan de meeste gratis zijn voor iOS en Android.

Android

 • Hobi
 • Series Mate
 • CineTrak

iOS

 • Tv-showtracker
 • iShows
 • WatchAid

Gelukkig is de mobiele site van Trakt verrassend handig. Ga naar de standaard-URL van je iPhone- of Android-browser om je afleveringen vanaf je telefoon te volgen zonder een app.

Populair onderwerp