Hoe een bestand op Windows te taggen voor eenvoudige organisatie

Inhoudsopgave:

Hoe een bestand op Windows te taggen voor eenvoudige organisatie
Hoe een bestand op Windows te taggen voor eenvoudige organisatie
Anonim

Ik gebruik deze oude stockfoto van Adam West als voorbeeld. Om een ​​bestand te taggen, klikt u er met de rechtermuisknop op in Verkenner en klikt u vervolgens op de opdracht "Eigenschappen". Schakel in het eigenschappenvenster van de afbeelding over naar het tabblad "Details". U ziet het item "Tags" in het gedeelte "Beschrijving".

(Als je hier geen "Tags"-item ziet, ondersteunt dat bestandstype geen tags.)

Afbeelding

Rechts van het item "Tags" klikt u op de lege ruimte in de kolom "Waarde" en er verschijnt een tekstvak dat alleen de tekst "Een tag toevoegen" bevat.Typ een tag die u wilt toevoegen. Er zijn geen voorgedefinieerde tags, dus wat je typt is aan jou. Een tag kan elke lengte hebben en elk type standaardteken gebruiken, inclusief spaties, hoewel we aanbevelen ze redelijk kort en gemakkelijk te onthouden te houden.

Als je meerdere tags tegelijk wilt toevoegen, scheid ze dan met een puntkomma.

Afbeelding

Als je klaar bent met taggen, klik je gewoon op "OK" om te voltooien.

Tags gebruiken om te zoeken

Nadat je een aantal bestanden hebt getagd, kun je die tags gebruiken in je zoekopdrachten. Maar de dingen zijn een beetje raar, afhankelijk van waar je zoekt.

In Verkenner, als je de map open hebt staan ​​waarin het bestand zich bevindt, kun je gewoon een tag in het zoekvak typen en Windows zal je bestanden tonen die op die manier zijn getagd. Natuurlijk bevatten de resultaten ook alle bestanden met die tekst in de naam of andere doorzoekbare inhoud.

Afbeelding

Als u zich echter buiten die map bevindt (u wilt bijvoorbeeld uw hele pc of de hele map Documenten doorzoeken), moet u de operator "tags:" aan het begin van uw zoekopdracht toevoegen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door gewoon "tags:" in het zoekvak te typen en vervolgens de tagtekst te typen waarnaar u wilt zoeken.

Afbeelding

Je kunt die operator ook toevoegen via het tabblad "Zoeken" op het lint van de Verkenner, als je wilt. Het is omslachtiger dan alleen het typen van de operator, maar het kan handig zijn als u al een zoekopdracht hebt uitgevoerd en deze wilt beperken tot tags.

Afbeelding

Bestanden labelen tijdens opslaan in Microsoft Office

Sommige apps, waaronder alle Microsoft Office-apps, laten je tags toevoegen aan bestanden terwijl je ze opslaat. Andere apps, zoals Photoshop, doen dat niet. Je hoeft alleen maar met je apps te spelen om te zien welke het opslaan met tags toestaan.

Zo ziet het eruit in Word 2016. Wanneer u een document opslaat, klikt u op de link "Meer opties" om het volledige dialoogvenster Opslaan als te openen.

Afbeelding

Je vindt een vak "Tags" verscholen onder het vervolgkeuzemenu voor het bestandstype. Klik op het vak en typ vervolgens de tags die je leuk vindt.

Afbeelding

Als je een tag begint te typen die je eerder hebt gebruikt, zal Word zelfs enkele suggesties weergeven.

Afbeelding

Om tags te verwijderen, klikt u op het tagvak en verwijdert u de tags die u niet langer wilt. Sla het bestand opnieuw op en de wijzigingen worden toegepast.

Populair onderwerp