Waarom er nooit een Spotify zal zijn voor tv-shows en films

Inhoudsopgave:

Waarom er nooit een Spotify zal zijn voor tv-shows en films
Waarom er nooit een Spotify zal zijn voor tv-shows en films
Anonim

Het donkerblauw dat de jaren 90 domineert, vertegenwoordigt de verkoop van cd's, en de paarse en roze tinten daarboven in de afgelopen jaren vertegenwoordigen abonnementsdiensten. Dat geld dekt niet wat er verloren is gegaan, maar het groeit in een industrie die anders in verval is.

Dit is de reden waarom de muziekindustrie bereid is een bal te spelen met bedrijven als Spotify: ze hebben iets nodig om de verliezen in te dammen. Natuurlijk: elke persoon in de VS die $ 10 beta alt, zou een fractie van de cd-inkomsten uit de jaren 90 vertegenwoordigen, maar het is beter dan niets. En wie weet? Als de groei doorzet en de streamingprijzen uiteindelijk stijgen, komt de muziekindustrie misschien terug naar waar het was.

TV- en filmbedrijven zijn groter dan de hele muziekindustrie

Laten we een back-up maken en die grafiek opnieuw bekijken - merk op dat 1999 een hoogtepunt was voor de Amerikaanse platenindustrie. In dat jaar verdiende de industrie bijna $ 15 miljard, waarvan het grootste deel bestond uit de verkoop van cd's.

Disney verdiende in 2017 $ 55,7 miljard. Comcast, eigenaar van NBC Universal, verdiende $ 84,5 miljard. Viacom verdiende $ 13 miljard.

De muziekindustrie was en is nog steeds enorm, maar zelfs in 1999 is de hele sector niet echt vergelijkbaar met singleplayers in de tv- en filmindustrie.

Deze enorme mediabedrijven zijn degenen die de rechten bezitten op vrijwel elk tv-programma en elke film waar je ooit van hebt gehouden, en het is onmogelijk dat deze bedrijven dat niveau van inkomsten kunnen handhaven in een toekomst waarin alleen alle inhoud kost $10 per maand (of zelfs $20 of $30).

Tv maken kost veel meer dan muziek maken

Afbeelding

Je zou kunnen zeggen dat dit allemaal uit hebzucht komt, en je zou niet helemaal ongelijk hebben. Maar het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat de kosten van het maken van kwaliteitsvideo-inhoud veel hoger zijn dan de kosten van het maken van muziek.

Je zou, hypothetisch, nu een hitalbum kunnen componeren en opnemen in je garage voor een paar duizend dollar. Je hebt veel talent nodig, relatief betaalbare apparatuur en instrumenten, en een computer om alles te mixen.

Hetzelfde kan niet gezegd worden over een tv-show, in ieder geval niet een die waarschijnlijk populair zal worden bij een groot publiek. Je hebt acteurs, schrijvers, meerdere regisseurs, special effects-artiesten, crew, et cetera nodig. Dan heb je camera's, kostuums, verlichtingsapparatuur nodig… je snapt het idee.

Hoogwaardige tv-drama's kosten tussen de $ 5 en $ 7 miljoen per uur om te produceren, terwijl sitcoms met één camera ongeveer $ 1,5 miljoen kosten. Dat is een hoge toetredingsdrempel, wat betekent dat alleen bedrijven met veel geld in de hand kunnen hopen mee te doen.En die bedrijven hebben, nadat ze iets hebben gemaakt, alle reden om het voor al zijn waarde te melken.

Het abonnementsmodel voor kabel-tv gaf bedrijven dat geld voor een lange tijd: huishoudens betaalden tussen de $ 50 en $ 150 per maand voor inhoud en keken daarbovenop naar advertenties. Netflix brengt slechts $ 10 per maand in rekening en heeft zoals bekend geen advertenties.

Er is niet veel wiskunde voor nodig: de inkomsten van Netflix zullen niet snel hetzelfde bedrag opleveren.

Dat is de reden waarom elk bedrijf dat je kunt bedenken nu zijn eigen streamingdienst lanceert. Vanuit het oogpunt van de consument is dit klote: al deze diensten komen neer op ongeveer wat een kabelabonnement kost, wat sommige mensen ertoe aanzet te zeggen dat het snijden van snoeren zijn glans verliest. Realistisch gezien zou het echter nooit anders uitpakken.

TV-netwerken namen Netflix niet serieus. Dat is veranderd

Er is een reden waarom Netflix zoveel geweldige inhoud had: ze kregen een geweldige deal.In de begindagen van streaming namen tv-netwerken online streaming niet serieus, dus ze waren min of meer blij om het geld dat Netflix hen zou bieden aan te nemen. Het was het balansequivalent van geld dat in de kussens van de bank werd gevonden: je zou gek zijn om het niet aan te nemen.

Maar toen gebeurde er iets: mensen zagen hoeveel content Netflix bood voor zo weinig geld en begonnen hun kabelabonnementen te laten vallen. De kabelinkomsten nemen af ​​en de bedrijven die content bezitten, willen hun geld ergens vandaan halen. Netflix vragen om meer te betalen voor contentrechten ligt voor de hand. Als Netflix niet beta alt, geen probleem: iemand anders wel, of ze kunnen hun eigen dienst lanceren.

Dat is ongeveer het moment waarop Amazon de streamingmarkt betrad en de rechten begon op te kopen voor shows die Netflix eerder had. Comcast begon NBC's streamingcontent aan te bieden aan kabelabonnees, om dat model in leven te houden. CBS ging door en creëerde zijn eigen streamingdienst, met behulp van een nieuwe Star Trek-show om het te promoten.

En dan is er nog de olifant van 55 miljard pond in de kamer: Disney. Uit rapporten blijkt dat ze van plan zijn hun eigen streamingdienst te lanceren. Met ESPN, Pixar, Star Wars, Marvel-films en, oh ja, Disney-tekenfilms, zal dit ding een grote groep mensen vinden die bereid is elke maand geld te betalen - en dat is nog voordat we het zelfs maar hebben over Disney die mogelijk Fox koopt.

Met zoveel hefboomwerking kun je nauwelijks verwachten dat Disney genoegen neemt met een verlaging van Netflix' 10 dollar per maand. Nee: Disney gaat hun eigen service lanceren, hun enorme back-catalogus gebruiken als hefboom en direct verzilveren. Kijk overal in de tv- en filmindustrie en je zult zien dat dit patroon zich herha alt: elk bedrijf hoopt dat hun back-catalogus mensen kan overtuigen om voor een streamingdienst te betalen.

Dat is de reden waarom er nooit een Spotify voor tv-programma's en films zal zijn, althans niet voor de prijs van $ 10 per maand. Bedrijven gaan voor dat weinige geld geen waardevolle activa aan Netflix geven.

Dit is trouwens de reden waarom Netflix momenteel zo gefocust is op originele inhoud. Ze moeten hun eigen back-catalogus hebben om een ​​kans te hebben in de komende oorlogen. Het is balen dat ze niet zoveel spullen hebben waar je al van houdt, maar ze moeten je ertoe brengen om van spullen te houden die ze bezitten om op lange termijn te overleven.

Eén redelijk abonnement voor onbeperkt tv en films klinkt geweldig. Maar tenzij er iets verandert, zal het niet snel gebeuren.

Populair onderwerp