Hoe u uw Synology NAS terugzet naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Synology NAS terugzet naar de fabrieksinstellingen
Hoe u uw Synology NAS terugzet naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Neem vervolgens een paperclip of een hulpmiddel voor het verwijderen van de simkaart en houd de resetknop ongeveer vijf seconden ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Laat dan meteen los.

Start daarna Synology Assistant en dubbelklik vervolgens op uw NAS-schijf om deze te openen en in te loggen.

Afbeelding

De standaard gebruikersnaam is "admin" en het standaard wachtwoord is leeg gelaten. Klik op "Aanmelden" nadat u deze gegevens hebt ingevoerd.

Afbeelding

U wordt dan gevraagd om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken. Druk op "Verzenden" als je dat hebt gedaan.

Afbeelding

Klik in het volgende scherm op de knop "Nu inloggen".

Afbeelding

Log vanaf daar gewoon in met uw nieuwe wachtwoord en u bent weer aan de slag!

Dsm opnieuw installeren, maar gegevens behouden

Een waarschijnlijker scenario voor een handvol gebruikers zou zijn om het DSM-besturingssysteem volledig opnieuw in te stellen, maar al hun gegevens intact te houden op de harde schijven - dit is geweldig voor degenen die upgraden naar een nieuwe NAS-box, of als DSM geeft je gewoon wat problemen en je wilt gewoon wissen en opnieuw beginnen. Zorg ervoor dat u een back-up van uw configuratie maakt, zodat u deze kunt herstellen nadat u deze opnieuw hebt geïnstalleerd.

Zoek om te beginnen de resetknop op de achterkant van uw NAS-schijf. Het is meestal direct naast de ethernetpoort(en).

Afbeelding

Neem vervolgens een paperclip of een hulpmiddel voor het verwijderen van de simkaart en houd de resetknop ongeveer vijf seconden ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Laat dan meteen los. Houd daarna de resetknop opnieuw vijf seconden ingedrukt totdat u een nieuwe pieptoon hoort. Laat daarna meteen los.

Uw NAS piept nog een paar keer en daarna zal de NAS-schijf opnieuw opstarten. Na een paar minuten knippert het statuslampje oranje. DSM is nu klaar om opnieuw te worden geïnstalleerd.

Afbeelding

Open Synology Assistant en dubbelklik vervolgens op uw NAS-schijf (ernaast staat "Configuration Lost") om toegang te krijgen.

Afbeelding

Klik op de knop "Opnieuw installeren".

Afbeelding

Druk vervolgens op de groene knop "Nu installeren".

Afbeelding

Wacht tot de NAS DSM opnieuw installeert en zichzelf opnieuw opstart. Dit duurt meestal ongeveer 15 minuten.

Afbeelding

Wanneer de NAS opnieuw is opgestart, klikt u op de knop "Verbinden".

Afbeelding

U maakt dan uw beheerdersaccount aan en doorloopt hetzelfde installatieproces als toen u uw NAS-schijf voor het eerst kreeg. U kunt onze Synology-installatiegids doorlezen om weer aan de slag te gaan na het opnieuw installeren.

Afbeelding

Reset alles en wis alle gegevens

Als je de meer extreme route wilt gaan, kun je alles volledig resetten, inclusief het wissen van alle gegevens van de harde schijven. Dit is ook een beetje gemakkelijker om te doen, omdat je dit rechtstreeks vanuit DSM kunt doen, in plaats van met de fysieke resetknop op het apparaat te werken.Voordat u begint, is het misschien een goed idee om eerst een back-up van alles te maken.

Log in op DSM en open vervolgens het venster "Configuratiescherm".

Afbeelding

Klik op de optie "Bijwerken en herstellen".

Afbeelding

Schakel over naar het tabblad "Reset" bovenaan.

Afbeelding

Druk op de rode knop "Alle gegevens wissen".

Afbeelding

Wanneer het pop-upvenster verschijnt, vinkt u het vakje naast de rode tekst aan en klikt u vervolgens op de knop "Alle gegevens wissen".

Afbeelding

Voer vervolgens uw beheerderswachtwoord in en druk op de knop "Verzenden".

Afbeelding

Uw Synology NAS begint met het resetproces. Dit kan 10-20 minuten duren, maar als het klaar is, kunt u Synology Assistant starten en uw NAS geeft aan dat het "Niet geïnstalleerd" is. Op dat moment heb je je apparaat volledig gereset.

Afbeelding

En nu ben je klaar om het opnieuw in te stellen.

Populair onderwerp