Hoe u uw luidruchtige mechanische toetsenbord kunt 'stilzetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw luidruchtige mechanische toetsenbord kunt 'stilzetten
Hoe u uw luidruchtige mechanische toetsenbord kunt 'stilzetten
Anonim

Cherry, de Duitse fabrikant die al tientallen jaren de gestandaardiseerde mechanische MX-schakelaar maakt, biedt stille variaties op zowel zijn rode als zwarte schakelaarontwerpen. Dit zijn lineaire schakelaars (sneller, zonder "bump" of hoorbaar "klik" -mechanisme) met kleine stukjes rubber aan de binnenkant waar de steel terugkeert als de veer uitzet. Dit verwijdert het meeste geluid dat uit de schakelaar komt terwijl u typt. De Silent Red MX-schakelaar is favoriet bij gamers dankzij een zwakker activeringspunt van 45 gram, terwijl de Silent Black MX-schakelaar een zwaardere schakelaar van 60 gram is.

Video afspelen

De video hierboven geeft een goed voorbeeld van het verschil tussen een standaard Cherry MX Red-schakelaar en de Red Silent-versie.

Cherry Silent-schakelaars zijn voornamelijk verkrijgbaar op Corsair-toetsenborden in de detailhandel, hoewel er een paar borden zijn van Cherry zelf en enkele boetiekfabrikanten zoals Varmilo en Filco. Gateron, een leverancier van "kloon" schakelaars in MX-stijl, heeft ook "stille" varianten van zijn rode, bruine en zwarte schakelaars, die u afzonderlijk of in een kant-en-klaar toetsenbord kunt kopen.

Afbeelding
Afbeelding

Trouwens, toetsenborden van het merk Topre en toetsenborden die vergelijkbare elektrostatische capacitieve toetsmechanismen gebruiken, zijn al veel stiller dan andere mechanische toetsenbordontwerpen. Dankzij een gecombineerd veer-en-koepelmechanisme hebben ze een "THONK" -geluid in plaats van een meer hoorbare "KLIK". Maar toetsenborden in Topre-stijl zijn vrij duur, en de meeste worden geleverd zonder de kruisvormige stelen waardoor ze compatibel zijn met Cherry MX-standaard keycaps.

Voeg vulling toe aan het toetsenbord dat u al bezit

Als je het niet kunt verdragen om afstand te doen van je huidige toetsenbord, kun je nog steeds een aantal relatief eenvoudige stappen nemen om op zijn minst een deel van het geluid dat het maakt te verminderen. O-ringen, kleine ringen van siliconen die oorspronkelijk bedoeld waren voor het afdichten van pakkingen, kunnen rond de steel van een toets worden geplaatst om te voorkomen dat het geluid ervan op de toetsenbordplaat "naar beneden komt". Dat vermindert het geluid van de werking van een toetsenbord aanzienlijk, hoewel het niet helpt bij het geluid van de schakelaar zelf (dus "klikkende" schakelaars zoals de Cherry MX Blue zullen niet veel verschil zien).

Afbeelding
Afbeelding

Als je iets minder "hacky" wilt, zijn er commerciĆ«le producten die speciaal zijn gemaakt om hetzelfde effect te bereiken. Schuimkussens kunnen rechtstreeks op de schakelaars zelf worden aangebracht, of GMK's schakelaarclips kunnen erover worden geĆÆnstalleerd. Beide zijn relatief goedkoop en aanzienlijk goedkoper dan een compleet nieuw bord. Zorg ervoor dat u met de Switch Clips de juiste soort krijgt: op een print gemonteerd (als u de printplaat van uw toetsenbord onder de toetsschakelaars kunt zien) of op een plaat gemonteerd (als uw schakelaars op een plastic of metalen plaat boven de PCB - dit komt vaker voor bij toetsenborden die in de detailhandel worden verkocht). Ze kunnen ook moeilijk te vinden zijn, soms alleen beschikbaar in groepsaankopen.

Afbeelding
Afbeelding

Maar hoe zit het met het "rammelende" geluid dat je soms kunt horen op extra grote toetsen, zoals de spatiebalk of de Shift-toetsen? Dat komt van een extra stuk op deze langere toetsen, een stabilisator. Het heeft extra stelen aan weerszijden van de toets die tegelijkertijd met de schakelaar op een kleine stalen staaf drukken; de "rammel" die je hoort is dat de balk de plastic behuizing van de stabilisator raakt. Je kunt dit geluid dempen door een beetje glijmiddel aan te brengen. Alles dat veilig is voor plastic, zal werken, hoewel toetsenbordliefhebbers de voorkeur geven aan siliconenvet. Breng gewoon een schar aan op het punt waar de stabilisatorstang het plastic raakt.

Bouw je eigen, voor geluid geoptimaliseerde toetsenbord

Als je een grote fan bent van mechanische toetsenborden en je bent klaar om dingen naar een hoger niveau te tillen, kun je je eigen toetsenbord bouwen. Waarom? Veel redenen: wanneer je de behuizing, de PCB en de keycaps kiest, kun je een bord maken dat totaal uniek is. Maar de reden dat het hier relevant is, is omdat u uw eigen op maat gemaakte mechanische schakelaars kunt kiezen. Zonder een metalen toetsenbordplaat gaan en in plaats daarvan kiezen voor op PCB's gemonteerde schakelaars kan ook helpen.

Afbeelding
Afbeelding

Sommige boetiekleveranciers bouwen schakelaars van hogere kwaliteit die speciaal zijn gemaakt voor de toetsenbordkenner. De gouden standaard is Zeal PC en zijn Zealios-switches, die in stille varianten komen (vaak "Zilent" -switches genoemd door leden van de toetsenbordgemeenschap). Deze schakelaars zijn duur - ongeveer een dollar per stuk, wat betekent dat een voltooid toetsenbord begint bij ongeveer $ 160, zelfs met een goedkope behuizing en PCB - maar ze voelen fantastisch aan. Ze zijn een stuk stiller dan zelfs de Cherry "Silent"-schakelaars, dankzij een nauwkeurigere productie, en ze worden aangeboden in verschillende gramsterktes voor veeleisende gebruikers.

Afbeelding
Afbeelding

Ik kan persoonlijk vergelijkbare aangepaste schakelaars aanbevelen, bekend als Aliaz. Deze zijn net als Zealios-schakelaars gebouwd, maar ze zijn gemaakt door Gateron en ze zijn aanzienlijk goedkoper, terwijl ze nog steeds worden aangeboden in verschillende gramgewichten. Zowel Zealios- als Aliaz-schakelaars gebruiken standaard Cherry-stijl stengels en zijn compatibel met LED-verlichting, als je het wilt gebruiken.

Video afspelen

De video hierboven toont een "Zilent" Zealios-schakelaar versus een normale tactiele versie van dezelfde schakelaar.

Als de prijs van de schakelaars je intimideert, raad ik aan om er een paar van verschillende fabrikanten te kopen en ze uit te proberen in een schakelaartester. Je kunt hun geluid en gevoel direct vergelijken, inclusief het testen met je keycaps, zonder in een driecijferige investering te duiken.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt op zijn minst enige kennis van solderen en de bijbehorende apparatuur nodig om je eigen toetsenbord te bouwen, en natuurlijk moet je de componenten zelf aanschaffen. Het is ook nogal tijdrovend. Afhankelijk van de grootte en kenmerken van het toetsenbord dat je aan het maken bent, kan het tussen de vier en tien uur duren om het te solderen en in elkaar te zetten (meer als je net begint). Maar voor degenen die graag hun gadgets praktisch benaderen, is het een leuke en lonende ervaring. En als je je componenten zorgvuldig kiest, heb je het stilste toetsenbord dat er is.

Populair onderwerp