De beste schietspellen (voor mensen die slecht zijn in shooters)

Inhoudsopgave:

De beste schietspellen (voor mensen die slecht zijn in shooters)
De beste schietspellen (voor mensen die slecht zijn in shooters)
Anonim

BioShock was de spirituele opvolger van System Shock en ruilde de sci-fi setting in voor alternatieve geschiedenis in een Art Deco Atlantis. Nogmaals, je kunt je een weg banen door het uitstekende verhaal, maar je berooft jezelf van de gameplay-opties die beschikbaar worden gesteld door "plasmiden" (lees: magie) of ste alth. Het verhaal is ook behoorlijk fantastisch.

Afbeelding
Afbeelding

BioShock 2 kun je het beste overslaan - het was een teleurstellend vervolg ontwikkeld door een apart team. Maar BioShock Infinite, een prequel van het origineel dat zich afspeelt in een drijvende stad van religieuze fanatici, wordt algemeen beschouwd als een van de beste games van de afgelopen tien jaar. De setup van BioShock is uitgebreid met een nieuw roekeloos mechanisme om door de levels te bewegen, en een handig AI-personage dat gaten in tijd en ruimte kan openbreken.

BioShock Infinite is beschikbaar op een breed scala aan consoles en pc-platforms, zelfs Linux!, en je loopt echt iets mis als je het niet probeert.

Fallout-serie

De originele Fallout-games - Fallout en Fallout 2 - waren top-down RPG's die eind jaren '90 werden uitgebracht. Maar vanaf Fallout 3 (in 2008) zijn het first-person shooters geworden. Nou, technisch gezien: het interessante VATS-systeem stelt je in staat om de tijd te pauzeren en zorgvuldig je doelen te selecteren, waarvan je een variabele kans hebt om te raken. Het is een effectieve, zij het soms onelegante, manier om conventionele actie-opnamen en turn-based gevechten samen te voegen.

Afbeelding
Afbeelding

De Fallout-serie speelt zich af in een alternatieve toekomst van de Verenigde Staten, waar de cultuur na de jaren vijftig bevroor en vervolgens opblies toen de wereld werd vernietigd door een nucleaire oorlog. Fallout 3, Fallout: New Vegas en Fallout 4 hebben allemaal grotendeels vergelijkbare elementen, hoewel New Vegas door fans over het algemeen als de beste wordt beschouwd.

Fallout 3 is goed als je ze chronologisch doorloopt (verhaalelementen worden overgedragen van game naar game), en de recentere Fallout 4 bevat een veel comfortabelere gebruikersinterface en een diepgaand crafting-systeem, maar is bekritiseerd om de speler minder verhaalkeuzes te geven.

Afbeelding
Afbeelding

Alle drie de games bieden opties om problemen op te lossen en door het verhaal te gaan die niet afhankelijk zijn van gevechten, vooral als je je concentreert op hacken of charisma-vaardigheden. Ik zou de Fallout 4 DLC Automatron zeker aanbevelen als je liever op verkenning gaat dan op fotograferen: hiermee kun je een bijna onverwoestbare robotmaatje bouwen om alle slechteriken voor je te doden.

Metal Gear Solid-serie

Technisch gezien zijn de Metal Gear Solid-serie schietspellen, in die zin dat je personage een pistool heeft en mensen kan neerschieten. Maar de opzet van de serie dateert eigenlijk van vóór first-person shooters, en dat blijkt: in Metal Gear kun je gevechten altijd beter vermijden door langs je vijanden te sluipen of ze stil uit te schakelen. Daarom noemen ze het een "Tactical Spionage Action"-game.

Afbeelding
Afbeelding

De serie werd een klassieker op de PlayStation met de originele Metal Gear Solid (technisch gezien de derde game in de serie die teruggaat tot de jaren 80), dankzij het onconventionele rondsluipen, rijke en soms gekke personages, en een diepgaand verhaal over paramilitaire conflicten, nucleaire proliferatie, klonen en gigantische robots. Ja, had ik al gezegd dat er nogal wat anime-invloeden door de serie heen zijn?

Video afspelen

Je hebt tegenwoordig misschien meerdere consoles nodig om alle games te spelen (alleen de eerste en laatste games zijn uitgebracht op de pc), maar helemaal van één naar vijf gaan is een rijke ervaring. De verhalen kunnen soms waanzinnig worden, maar de stiekeme, creatieve gameplay is altijd bevredigend. Metal Gear Solid 5 is de meest recente game in de serie, en waarschijnlijk de laatste Metal Gear Survive, en elke andere nieuwe game die is gemaakt zonder serie-auteur Hideo Kojima, telt niet echt.

Multiplayer-spellen

Multiplayer-spellen zijn de keerzijde van het schietuniversum. Ze hebben de neiging om diepe verhaallijnen te mijden ten gunste van puur multiplayerplezier. Je wordt meestal met andere spelers op een kaart geladen en meteen in het plezier gegooid. Je zult ook verschillende spelmodi vinden. Death Matches werken als een Battle Royale, waarbij het je doel is om alle anderen te doden. Team death matches werken op dezelfde manier, maar je speelt als onderdeel van een team wiens taak het is om het andere team te doden.

Je kunt ook verschillende andere teammodi vinden, afhankelijk van het spel. Sommige bieden scenario's voor het veroveren van de vlag, andere bieden doelen (zoals het plaatsen of verspreiden van bommen).

Overwatch

Overwatch is op dit moment waanzinnig populair, en niet alleen vanwege het kleurrijke karakterontwerp en frequente inhoudsupdates. Het volgt de trend van het "hero shooter"-genre dat begon met Team Fortress 2, en de rijke diversiteit aan personages van Overwatch is zijn grootste kracht. En dat bedoel ik zowel in letterlijke als figuurlijke zin.

Video afspelen

Onder de 27 speelbare personages van Overwatch (op het moment van schrijven) zijn inzendingen die niet afhankelijk zijn van bliksemreflexen of perfect richten. De meeste ondersteunende karakters kunnen hun teamleden genezen met lock-on of aura-tools. Tanks-personages kunnen hun team beschermen met schilden of schade aanrichten met enorme melee-hits en lock-on-wapens. Defensieve helden kunnen torentjes bouwen om vijanden automatisch te beschadigen en te vertragen. Zware personages met explosieve wapens blinken uit in spatschade en ze slaan vijanden van de kaart.

Afbeelding
Afbeelding

Het punt is dat, ongeacht je speelstijl, vaardigheidsniveau of voorkeur, je waarschijnlijk meer dan één personage in Overwatch kunt vinden dat bij je past. Zelfs spelers die beginnen met schieten, kunnen goed presteren in de competitieve modus met de juiste held en wat oefening. Probeer gewoon niet in de verleiding te komen om meer geld uit te geven aan het gokachtige cosmetische buitsysteem van de game.

Splatoon en Splatoon 2

Nintendo heeft altijd op de kracht van zijn klassieke singleplayer-franchises geleund om de verkoop te stimuleren. Dus toen het bedrijf Splatoon onthulde, een teamgebaseerde online shooter die zich afspeelt in afgesloten arena's, kwam het uit het linkerveld. Zelfs met de kindvriendelijke karakterontwerpen en wapens van inktvissen (spelers schieten "inkt" in plaats van kogels), was het een groot vertrek.

Video afspelen

Maar Splatoon en het vervolg, Splatoon 2 (respectievelijk op de Wii U en de Switch-console) zijn niet je gebruikelijke teamshooter. Het doel is niet om simpelweg meer van het vijandelijke team neer te schieten, het is om het grootste deel van de kaart te bedekken in de kleur van de verfinkt van je team. Door de grond in de inkt van je team te bedekken, kunnen jij en je teamgenoten ook snel in "inktvis" -vorm rondlopen. Een breed scala aan wapens, waaronder onconventionele items als een gigantische verfroller en emmer, betekent dat je geen sluipschuttervaardigheden nodig hebt om de stad (en het andere team) te schilderen.

Afbeelding
Afbeelding

Aan het einde van de ronde is het niet degene die de meeste kills heeft gemaakt, maar het team dat het grootste deel van de kaart met inkt bedekt heeft, dat wint. De games zetten de conventies van het shooter-genre op hun kop en profiteren overigens van de over het algemeen minder nauwkeurige besturing die beschikbaar is op de console. Als je een Wii U of een Switch hebt, is dit een must-have.

Planten Vs. Zombies: Garden Warfare 2

Je herkent Plants Vs. Zombies als een torenverdedigingsspel van bovenaf. Dat is het origineel: Garden Warfare is iets heel anders. Het is een online teamgebaseerde shooter waarin tegenovergestelde teams de titulaire planten en zombies besturen in volledige 3D-gevechten. Multiplayer is beschikbaar in zowel speler-tegen-speler- als coöp-arena's.

Video afspelen

Het mooie van het plaatsen van een volledige 3D-shooter in het universum van een 2D-torenverdedigingsspel is dat het nog steeds veel elementen uit dat genre gebruikt. Strategische plaatsing van je torentjes, barrières en helende structuren kunnen net zo belangrijk zijn als het neerschieten van je vijanden, zo niet belangrijker. Met de teamgebaseerde opzet en strategische actie heeft het veel gemeen met Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-spellen zoals League of Legends, met meer bevredigende gevechten over de schouder. Er is ook een verscheidenheid aan personages om aan beide kanten te kiezen, waardoor meerdere speelstijlen en vloeiende aanpassingen mogelijk zijn.

Titanfall en Titanfall 2

Titanfall komt van Respawn Entertainment, gevormd door de voormalige makers van de Call of Duty-serie. Maar laat je niet voor de gek houden: deze sci-fi multiplayer is een heel nieuw beest. De gameplay is opgedeeld in pilootmodi, waarin spelers raketpakketten gebruiken om door de muren te rijden en door levels te zoomen, en Titan-modi, waar de piloten in enorme mechs van gebouwformaat springen om het uit te vechten met overmeesterde wapens en grote stalen vuisten.

Video afspelen

Het parkour-bewegingssysteem van Titanfall was baanbrekend toen het uitkwam, waardoor zijn titulaire gigantische robots bijna werden gedegradeerd tot een tweede bananenfunctie. Maar het is de Attrition-spelmodus die hier vooral opv alt. In deze hoofdmultiplayer-modus kunnen spelers punten scoren door golven van AI-gestuurde bots uit te schakelen, naast andere spelers en hun Titans. Creëer een uitrusting die zich richt op het automatisch richten van menselijke wapens en spatschade voor je Titan, en je zult meestal beter scoren dan tegenstanders die uitsluitend op de spelers van het andere team jagen.

Afbeelding
Afbeelding

Titanfall 2 breidde het origineel uit met nieuwe wapens en bewegingsmogelijkheden, met name de enterhaak waarmee spelers door podia zoals Spider-Man kunnen razen. Maar het voegde ook een broodnodige campagnemodus voor één speler toe, die onverklaarbaar ontbrak in de eerste game. De campagne is kort en het verhaal is een beetje droog, maar creatieve en gevarieerde niveaus en de kameraadschap van het hoofdpersonage en zijn snurkende robotkat zijn zeker de moeite waard om door te spelen.

Populair onderwerp