Hoe maak je de perfecte Facebook-omslagfoto

Inhoudsopgave:

Hoe maak je de perfecte Facebook-omslagfoto
Hoe maak je de perfecte Facebook-omslagfoto
Anonim

En ze zijn 640 pixels breed bij 340 (ongeveer 1,88:1) pixels hoog op mobiel.

Afbeelding
Afbeelding

Elke foto die u uploadt, wordt automatisch weergegeven in die grootte en vorm. Je moet absoluut niets kleiner uploaden dan dat, want dan zal Facebook het vergroten, waardoor het er wazig en lelijk uitziet.

Facebook-omslagfoto's zijn ook 100 KB groot. Facebook verkleint afbeeldingen automatisch tot dit formaat, maar als je geïnteresseerd bent in een afbeelding van de hoogst mogelijke kwaliteit, moet je het zelf doen.

Bedenk hoe uw afbeelding eruit zal zien op desktop en mobiel

Aangezien je omslag er anders uit gaat zien op desktop en mobiel (en ook kan verschijnen als een afbeelding op volledige grootte in elke beeldverhouding wanneer mensen erop klikken), moet je nadenken over hoe de foto eruit zal zien op verschillende plaatsen.

Je kunt je omslagfoto op het bureaublad verplaatsen, maar op mobiel wordt je omslagfoto automatisch aan de boven- en onderkant bijgesneden om te passen.

Afbeelding
Afbeelding

Je moet ook nadenken over hoe je profielfoto en de andere interface-elementen je omslagfoto beïnvloeden. Op het bureaublad verdoezelen je profielfoto en naam de linkerbenedenhoek. De knoppen Bericht, Vrienden en andere verbergen de rechterbenedenhoek. Er is ook een subtiel donker verloop, dus dingen naar de onderkant die niet geblokkeerd zijn, zien er iets donkerder uit.

Afbeelding
Afbeelding

Op mobiel staan alle knoppen onder de omslagfoto. Je profielfoto blokkeert echter een deel van het midden onderaan.

Afbeelding
Afbeelding

Dit alles betekent dat je idealiter een foto moet kiezen waarbij het onderwerp in het midden van de afbeelding is scherpgesteld. Als het onderaan staat, wordt het uiteindelijk bijgesneden of geblokkeerd door interface-elementen.

Kies iets zinvols

Je omslagfoto is openbaar. Het is een van de weinige dingen die iedereen die uw Facebook-pagina bekijkt, kan zien. Dit betekent dat je waarschijnlijk iets moet kiezen dat een beetje betekenis heeft of jou vertegenwoordigt. Ik heb de neiging om foto's te gebruiken die ik heb gemaakt in de omgeving waar ik vandaan kom. Andere mensen gebruiken citaten die veel voor hen betekenen, foto's van hun familie, afbeeldingen van hun hobby's, enzovoort.

Afbeelding
Afbeelding

Probeer een 360º-omslagfoto

Afbeelding
Afbeelding

Er was een paar jaar geleden een grote trend waarbij mensen hun profielfoto's en omslagfoto's aan elkaar bonden als één grote afbeelding. Helaas, aangezien je profielfoto op verschillende posities verschijnt, afhankelijk van welk apparaat je gebruikt (en mobiel is erg populair), werkt het niet echt meer.

Dat betekent niet dat je niet creatief kunt zijn. Facebook ondersteunt nu 360 graden omslagfoto's, die zeker in het oog springen en anders zijn. Maak gewoon een 360º-foto en upload deze als omslagfoto. U kunt ook een panoramische afbeelding gebruiken die geen volledige 360º is.

Het grote verschil met 360º-foto's is dat hoewel ze alleen worden weergegeven als een afbeelding van 851 px bij 315 px (of 640 px bij 340 px op mobiel), mensen die uw pagina bezoeken, de afbeelding kunnen slepen om de rest ervan te zien.

Omslagfoto's, samen met profielfoto's, zijn het eerste wat mensen zien wanneer ze je profiel bezoeken. Neem de tijd om een goede te kiezen.

Populair onderwerp