Een Android-gebruiker op de iPhone

Inhoudsopgave:

Een Android-gebruiker op de iPhone
Een Android-gebruiker op de iPhone
Anonim

Als iemand me zou vragen wat mijn favoriete functie van iOS is, zou het gemakkelijk het toetsenbord zijn. Tot op de dag van vandaag heeft Google nog steeds niet kunnen repliceren wat Apple heeft gedaan met het iOS-toetsenbord. De typervaring op de iPhone is ongeëvenaard.

De toetsenbordindeling daarentegen zou wat werk kunnen gebruiken - de komma zou echt een onderdeel moeten zijn van de hoofdtoetsenbordinterface. Het is gewoon vervelend om op een secundair scherm te moeten tikken om bij de komma te komen.

Maar verder ben ik echt dol op dit toetsenbord. Sterker nog, ik merkte dat ik via mijn Android-telefoon naar de iPhone reikte als ik lange gesprekken voerde op mobiel via chat. Ik was in staat om mijn gedachten te verzetten met veel minder fouten dan ik ooit zou kunnen doen op Android. En de autocorrectie is over het algemeen ook erg goed op iOS, wat veel helpt.

Touch ID

Afbeelding
Afbeelding

Ik ben stevig geworteld in het kamp "vingerafdruklezers horen op de achterkant van telefoons", maar ik zal dit zeggen: Touch ID op de iPhone is geweldig. De locatie is in het begin een beetje onbetrouwbaar, maar nadat je eraan gewend bent geraakt, v alt het mee. Ik geef nog steeds de voorkeur aan vingerafdruklezers aan de achterkant van de telefoon, maar Touch ID werkt zo goed dat ik de locatie niet erg vind.

Jammer dat ze het gaan dumpen voor Face ID in toekomstige versie van de iPhone, heh.

Apple Pay

Afbeelding
Afbeelding

Ik ben een grote fan van contactloze betalingen en Apple heeft het voor elkaar gekregen met Apple Pay. Mijn favoriete ding eraan is de Touch ID-vereiste, ook al is dat meer een faux-veiligheidsfunctie dan iets anders. Ik vind het leuk dat het veiliger aanvoelt, ook al is het dat echt niet (vergeleken met Google Pay op Android, dat wil zeggen). Directe toegang tot Apple Pay vanaf het vergrendelscherm is ook een leuke bijkomstigheid.

3D Touch

Afbeelding
Afbeelding

Ik heb het gevoel dat 3D Touch een van de meest innovatieve dingen is die Apple de afgelopen jaren heeft gedaan, en iets dat Android nog steeds niet heeft kunnen evenaren. De extra functionaliteit die beschikbaar is door simpelweg harder op het scherm te drukken is briljant. Gemakkelijk een van mijn favoriete functies op iOS.

Waar iOS lijkt tekort te schieten

Als er dingen zijn die iOS goed doet, zijn er ook dingen waar het wat werk kan gebruiken. Als je nog nooit iets anders dan iOS hebt gebruikt, zullen deze dingen je misschien niet storen. Maar als je enige ervaring hebt met beide platforms, zijn er bepaalde dingen in iOS die nogal vervelend zijn.

Meldingen

Afbeelding
Afbeelding

Kijk, het meldingssysteem van Android is het beste - zo is het precies. Hoewel het iOS-meldingssysteem de afgelopen jaren schijnbaar beter is geworden, loopt het nog steeds achter op Android.

Het Berichtencentrum is op geen enkele manier verschrikkelijk, maar dat is ook niet mijn probleem met meldingen op iOS. Het is het feit dat er een half dozijn meldingsopties zijn en dat badges buitengewoon vervelend zijn. Ik zou dit helemaal niet erg vinden als er een manier was om alle badges met één schakelaar uit te schakelen, maar wie wil ze allemaal afzonderlijk uitschakelen? Niet deze man.

Het zou niet zo erg zijn als de badge werd gewist met de melding in het Centrum, maar laat de badges de hele tijd achter? Dat is gewoon dom.

Siri

Afbeelding
Afbeelding

Afkomstig van Android, vertrouw ik voor veel dingen op de Google Assistent. Vragen, spraakbediening, smarthome-bediening en nog veel meer. Siri proberen te gebruiken om de meeste van die dingen te doen, is op zijn best lachwekkend en in het slechtste geval razend - Siri is bijna nutteloos.

En hoewel Google Assistant beschikbaar is op iOS, is het gewoon niet hetzelfde. Er is geen hotword-detectie, en daarom roep ik de Assistent 95 procent van de tijd aan, dus het wordt langzamer en meer gedoe. Ik zou absoluut een hekel hebben aan het gebruik van een iPhone als mijn enige telefoon alleen al om deze reden - Siri is gewoon verschrikkelijk.

CarPlay

Vergeleken met Android Auto is Carplay behoorlijk… niet goed. Veel hiervan heeft te maken met hoe nutteloos Siri is, maar ook met Apple Maps. En het muziekaspect. En bijna al het andere. Als CarPlay alles is waar je toegang toe hebt, dan is het goed (in ieder geval beter dan niets).

Maar wanneer je het rechtstreeks vergelijkt met Android Auto, is er geen wedstrijd. Auto is een wereld apart. De navigatie is beter, de spraakbediening is mooier en de manier waarop meldingen worden verwerkt, is superieur. Het is gewoon een beter systeem.

Het deelsysteem

Afbeelding
Afbeelding

In Android kan ik met twee of drie tikken iets van bijna elke bron naar elke app delen. Datzelfde kost meer tikken dan ik wil rekenen op iOS - en dat is als het al mogelijk is. Delen op iOS vereist veel werk.

Het voelt alsof het hele systeem een moderne opknapbeurt nodig heeft, maar in plaats van het opnieuw op te bouwen om het logischer te maken, begint Apple gewoon te proberen functies erin te stapelen die niet erg logisch zijn - het is een erg Microsoft-manier om dingen te doen, en niet iets wat ik over het algemeen van Apple verwacht.

Dat gezegd hebbende, ik heb uiteindelijk één ding geleerd

Ik had een paar openbaringen tijdens het gebruik van zowel Android als iOS, maar één steekt boven de rest uit:

Het draait allemaal om de apps.

Dit is de kern van elke mobiele ervaring op dit moment, en dat is waar het grootste deel van je gebruik zal zijn. En als het erop aankomt, is het schakelen tussen platforms bijna naadloos, omdat de app-ervaringen over het algemeen gelijk zijn.

Als ik mijn telefoon pak om naar Twitter te kijken, kan ik het doen vanaf Android of iOS en heb ik een vergelijkbare ervaring. Hetzelfde geldt voor Facebook, Instagram en vrijwel alle andere apps die ik dagelijks gebruik. Ze staan allemaal op beide platforms en ze lijken allemaal heel erg op elkaar.

Wat Android en iOS op dit moment anders maakt, zijn de verfijningen in elk. 3D Touch op iOS is een geweldig voorbeeld van een verfijning die de ervaring op een echt zinvolle manier verbetert. Hetzelfde kan gezegd worden over bepaalde dingen op Android, zoals het altijd-aan-scherm van de Pixel 2. Dit is voor mij een ongelooflijk waardevolle functie die iOS gewoon mist.

Uiteindelijk ben ik blij dat ik beide telefoons elke dag kan dragen en gebruiken. Ik ben altijd een die-hard Android-fan geweest (en zal dat blijven), maar het gebruik van de iPhone 8 heeft echt mijn ogen geopend voor waarom mensen dit platform zo leuk vinden. Ik heb een nieuw respect en waardering voor wat Apple doet in de mobiele scene, en daar ben ik dankbaar voor.

Populair onderwerp