Wat is het verschil tussen Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en anderen?

Inhoudsopgave:

Wat is het verschil tussen Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en anderen?
Wat is het verschil tussen Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en anderen?
Anonim

Net als Bitcoin zelf, hebben deze vorken waarde (of geen waarde) die volledig gebaseerd is op perceptie - ze zijn de moeite waard hoeveel mensen ze ook waarderen. Sommige Bitcoin-puristen zijn van mening dat deze forks geen waarde hebben en een afleiding van Bitcoin zijn, net zoals ze geloven dat altcoins grotendeels zinloos zijn. Andere mensen zijn van mening dat Bitcoin te veel problemen heeft en dat deze Bitcoin-vorken de toekomst kunnen zijn, net zoals sommige mensen geloven dat een of meer altcoins Bitcoin in de toekomst zullen verdringen als de belangrijkste cryptocurrency.

Uiteindelijk worden Bitcoin en al zijn vorken geprijsd door de markt, met andere woorden, wat mensen bereid zijn ervoor te betalen. Je kunt zien hoe waardevol mensen deze munten op dit moment vinden door te kijken naar een website als Coinranking.com.

Bitcoin Cash (BCH)

Afbeelding
Afbeelding

Bitcoin Cash is ontworpen voor lage kosten en snelle transactietijden. De naam noemt het dankzij deze functies een soort "elektronisch geld". Bitcoin Cash omarmt een grotere blokgrootte, wat betekent dat het netwerk meer transacties kan ondersteunen. Het is momenteel de meest waardevolle Bitcoin-hardfork.

Dit klonk bijzonder aantrekkelijk in december 2017, toen de hoge transactiekosten van Bitcoin boven de $40 uitkwamen. Het is echter nog steeds een significant verschil in april 2018. Bitcoin-transactiekosten zijn gedaald tot $ 1,15 of zo, terwijl Bitcoin-contante kosten lager zijn dan $ 0,04.

Bitcoin-voorstanders beweren dat de wijzigingen van Bitcoin Cash niet nodig zijn, dat SegWit (Segregated Witness) al heeft geholpen de transactiekosten te verlagen en dat het Lightning-netwerk in de toekomst goedkope, bijna onmiddellijke betalingen naar Bitcoin zal brengen.

Critici hebben erop gewezen dat Bitcoin Cash verwarrend lijkt te zijn. Zowel bitcoin.com als het Twitter-account @Bitcoin worden beide gebruikt om Bitcoin Cash te pushen. Maar Bitcoin Cash (BCH) is niet hetzelfde als de originele Bitcoin (BTC.) De Bitcoin Cash-website stelt dat Bitcoin Cash de "echte Bitcoin" is, maar de grotere Bitcoin-gemeenschap is het daar niet mee eens.

Bitcoin Cash is de vierde meest waardevolle munt na Bitcoin, Ethereum en Ripple vanaf 16 april 2018. U kunt Bitcoin Cash op Coinbase net zo gemakkelijk kopen als u Bitcoin kunt kopen.

Dit was de eerste grote harde vork en vond plaats op 1 augustus 2017 en inspireerde andere harde vorken van Bitcoin.

Bitcoin Goud (BTG)

Afbeelding
Afbeelding

Bitcoin Gold pakt een ander probleem aan dat sommigen zien met Bitcoin: de toenemende centralisatie van Bitcoin-mining die gespecialiseerde hardware vereist en het voor de gemiddelde persoon onmogelijk maakt om te minen. Gespecialiseerde hardware die bekend staat als toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC's) is vereist om winstgevend te minen. En die mijnbouwbedrijven kunnen macht uitoefenen over het netwerk dankzij hun enorme omvang.

De Bitcoin Gold hard fork pakt dit probleem aan door het SHA-256 mining-algoritme in Bitcoin om te ruilen voor een ander algoritme genaamd Equihash. Dit is nog steeds een proof-of-work-algoritme dat een enorme hoeveelheid elektriciteit en rekenkracht vereist, maar het is veel moeilijker gemaakt voor ASIC-gebaseerde optimalisatie. Bitcoin Gold is zo ontworpen dat gemiddelde mensen - of op zijn minst gemiddelde mensen met krachtige grafische processors (GPU's) - Bitcoin weer op hun pc kunnen minen, waardoor het netwerk meer gedecentraliseerd wordt.

Op 16 april 2018 was Bitcoin Gold volgens Coinranking.com de 26e meest waardevolle munt en de derde meest waardevolle Bitcoin hard fork na Bitcoin Cash en Bitcoin Diamond.

De Bitcoin Gold-vork vond plaats op 12 november 2017.

Bitcoin Diamond (BCD)

Afbeelding
Afbeelding

Bitcoin Diamond combineert een aantal functies om een 'betere Bitcoin' te creëren, waaronder Segwit en het Lightning-netwerk (van Bitcoin), grotere blokgroottes (van Bitcoin Cash) en een GPU-geoptimaliseerd mining-algoritme (vergelijkbaar naar Bitcoin Goud). Het belooft ook enige privacy door de waarden van elke transactie te versleutelen. Mensen kunnen niet zien hoeveel valuta er in een bepaalde transactie wordt verzonden door de openbare blockchain te onderzoeken.

Dit is de 16e meest waardevolle munt en de op een na meest waardevolle Bitcoin-hardfork en verslaat op 16 april 2018 Bitcoin Gold.

De Bitcoin Diamond-vork vond plaats op 24 november 2017.

Bitcoin Private (BTCP)

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een hard fork van Bitcoin, maar het is ook een fusie met de Zclassic cryptocurrency. Het is een "fork-merge". Met andere woorden, iedereen die Bitcoin (BTC) of ZClassic (ZCL) bezat, ontving Bitcoin Private in een verhouding van 1: 1. Dus als je 10 Bitcoin en 10 Zclassic had, kreeg je ook 20 Bitcoin Private.

Waar Bitcoin mensen in staat stelt transacties op de openbare blockchain te bekijken, is Bitcoin Private gericht op privacy. Zoals de website van het project het stelt: "betalingen worden gepubliceerd op een openbare blockchain, maar de afzender, ontvanger en andere transactionele metadata blijven onidentificeerbaar."

Dit is de 37e meest waardevolle munt en de vierde meest waardevolle Bitcoin hard fork vanaf 16 april 2018.

De Bitcoin Private fork vond plaats op 28 februari 2018.

Er zijn meer harde vorken waar deze vandaan komen

Het is niet verwonderlijk dat deze harde vorken allemaal halverwege tot eind 2017 of begin 2018 zijn uitgebracht, rond de tijd van de historische hoogtepunten van Bitcoin in december 2017. Veel mensen willen meedoen aan de hype. Er zijn nog vele, vele andere harde vorken met namen als Bitcoin Rhodium, Super Bitcoin en Bitcoin Silver. Je zult in 2018 waarschijnlijk veel harde vorken zien verschijnen.

Als het op dit moment allemaal een waas wordt, is dat het idee. Mensen zullen Bitcoin-hardforks blijven maken zolang Bitcoin populair is, proberen hun eigen ideeën aan Bitcoin toe te voegen of het gewoon rijk te maken door te hopen dat hun munt van de grond komt. De naam "Bitcoin" ergens op slaan lijkt een trefzekere mensen om mensen aandacht te schenken aan uw idee, terwijl een altcoin zonder "Bitcoin" in de naam misschien niet zoveel aandacht trekt. Net zoals iedereen zijn eigen altcoin kan maken, kan iedereen zijn eigen Bitcoin-fork maken.

Hoewel we u niet aanraden om geld in Bitcoin te steken, denken we dat u extra voorzichtig moet zijn voordat u geld in Bitcoin-hardforks of altcoins steekt.

Populair onderwerp