Organiseer je hele verzameling videogames op één plek met LaunchBox

Inhoudsopgave:

Organiseer je hele verzameling videogames op één plek met LaunchBox
Organiseer je hele verzameling videogames op één plek met LaunchBox
Anonim

De eerste keer dat u het programma start, ziet u een wizard die u helpt bij het installeren van titels.

Afbeelding
Afbeelding

Nogmaals, op dit moment werkt het importeren van Steam-games niet, ook al staat het wel tussen de opties.

Stoomspellen toevoegen aan Launchbox

Om je Steam-games aan Launchbox toe te voegen, heb je een aantal stukjes informatie nodig voordat je games gaat importeren. Het eerste dat je nodig hebt, is je eigen Steam API-sleutel. De reden hiervoor is dat Steam de laatste tijd de manier waarop dingen werken heeft veranderd, en dat de API-sleutel van de makers van Launchbox niet meer werkt voor Launchbox-gebruikers.

Het goede nieuws is dat het verkrijgen van uw eigen API-sleutel heel eenvoudig is. Ga naar Steam's pagina voor het registreren van een web-API-sleutel (en log in op Steam als je dat nog niet hebt gedaan). De site vraagt u om uw website-URL in te voeren. Als u een website heeft, kunt u deze invoeren, maar u kunt ook een willekeurige website typen om uw API-sleutel te krijgen. Kopieer die API-sleutel, want je hebt hem zo nodig.

Het volgende dat je nodig hebt, is je Steam-ID. De eenvoudigste manier om dat te vinden, is door u aan te melden bij Steam (de website of de Steam-client) en naar uw profielpagina te gaan. Bekijk de URL bovenaan de pagina en het laatste deel daarvan is je Steam-ID.

Afbeelding
Afbeelding

Met die informatie in de hand ben je klaar om je Steam-games in Launchbox te importeren. Ga in Launchbox naar Tools > Importeer > Steam Games.

Afbeelding
Afbeelding

Het eerste dat u wordt gevraagd, is het gebruikers-ID-gedeelte van uw Steam-profiel in te vullen. Typ dat in en druk vervolgens op de knop "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens wordt je om die API-sleutel gevraagd, dus ga je gang en plak het in het vak en druk vervolgens op de knop "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens moet je aangeven waar je metadata voor je games wilt downloaden. Dat omvat zaken als de titel, ESRB-rating, enzovoort. Laat het op de standaardinstelling staan als u het niet zeker weet. Maak anders uw keuze en druk nogmaals op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens wordt je gevraagd of je afbeeldingen voor je games wilt downloaden. Er is hier veel, en het behandelt alle verschillende weergaven en thema's die je zou kunnen gebruiken om door je games te bladeren. Je zult het meeste willen pakken, maar als je naar beneden scrolt, kun je de trailer- en themavideo-opties deselecteren als je wilt dat de downloads iets sneller gaan. Klik op de knop "Volgende" wanneer u uw selecties hebt gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding

Launchbox scant vervolgens je Steam-bibliotheek en toont je games. De lijst bevat al je Steam-spellen, of je ze nu hebt geïnstalleerd of niet. Als je games ziet die je niet aan Launchbox wilt toevoegen, selecteer ze dan en druk op de Delete-toets om ze uit de lijst te verwijderen. Als je klaar bent, klik je op "Voltooien" om je games te importeren.

Afbeelding
Afbeelding

Het importeren van je game kan even duren. Hoeveel hangt af van het aantal games en hoeveel kunst (en video) je voor elke game importeert. Dus laat het maar even draaien. Als je klaar bent, worden je Steam-games aan de mix toegevoegd.

Windows Games toevoegen aan Launchbox

Als je een aantal Windows-games hebt geïnstalleerd, kan Launchbox je computer scannen en deze automatisch toevoegen. Om aan de slag te gaan, kiest u de Windows-knop in de startwizard. Als je de wizard hebt overgeslagen, ga dan naar Tools > Importeer > Windows Games in het hoofdprogramma.

Afbeelding
Afbeelding

De tool scant je computer en vindt zoveel mogelijk games, inclusief alle games die met Origin of GOG zijn geïnstalleerd.

Afbeelding
Afbeelding

Dat was makkelijk, nietwaar? Klik op "Voltooien" en Launchbox downloadt kunst voor deze games en importeert alles.

ROM's toevoegen aan Launchbox

De echte magie hier is het toevoegen van je ROM-verzameling. Klik om te beginnen op "ROM-bestanden importeren" in de wizard of ga naar Tools > Importeer > ROM-bestanden in het hoofdprogramma. Om te beginnen, wijs je LaunchBox naar mappen met ROM's erin.

Afbeelding
Afbeelding

Vertel Launchbox vervolgens voor welk systeem de ROM's zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Richt Launchbox ten slotte op een emulator die je wilt gebruiken om de game te starten. We raden je aan om Retroarch in te stellen, want zo hoef je maar één keer alles in te stellen, maar met Launchbox kun je ook voor elk platform een aparte emulator gebruiken. Het is helemaal aan jou.

Afbeelding
Afbeelding

Als je klaar bent, scant Launchbox de mappen en laat je alle gevonden ROM's zien. Vervolgens downloadt het albumhoezen en beschrijvingen. Je kunt een vergelijkbare methode gebruiken voor DOS-games, maar je zult eerst moeten lezen over het instellen van DOSBox om oude games te spelen voordat je erin duikt.

Individuele spellen toevoegen

Maak je geen zorgen als een ROM of game in je verzameling niet wordt weergegeven. U kunt titels afzonderlijk toevoegen. Klik gewoon op de knop "Toevoegen" rechtsonder en er verschijnt een venster.

Hier kun je je eigen details voor elk spel typen, inclusief de naam en waar het uitvoerbare bestand of ROM te vinden is. Het kan vervelend zijn, maar als de verschillende wizards een titel hebben gemist, is dit je enige optie. De meeste games, zelfs ROM-hacks, zijn in onze tests gevonden, maar het is nog steeds goed om de optie te hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Browsen door je collectie

Hoe ziet het bladeren door je verzameling eruit? Standaard zie je een muur van boxcovers, met als achtergrond een fanart geïnspireerd door de momenteel geselecteerde game.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt door games bladeren met de pijltjestoetsen of met de muis. Je kunt zelfs een paneel openen om meer informatie over je titels te zien, inclusief beoordelingen en beschrijvingen.

Afbeelding
Afbeelding

Het is een gedetailleerde interface, dus neem even de tijd om het te verkennen.

Optioneel: Big Box Multi-Menu

Voor de meeste pc-gebruikers werkt de primaire interface perfect. Maar als u vanaf uw bank met een controller op uw computer wilt browsen, is er nog een andere interface voor u: Big Box. Deze functie, die alleen wordt aangeboden als je een Launchbox Premium-account van $ 20 koopt, biedt allerlei aanpassingen en animaties.

Video afspelen

Als je dit uiterlijk leuk vindt en ervan houdt om obsessief dingen aan te passen, overweeg dan om voor de upgrade te betalen.

Populair onderwerp