Welke Synology NAS moet ik kopen?

Inhoudsopgave:

Welke Synology NAS moet ik kopen?
Welke Synology NAS moet ik kopen?
Anonim

Die afbeelding zou je een veel beter idee moeten geven van wat elk NAS-model biedt, maar er zijn nog steeds enkele vragen die je zou kunnen hebben, namelijk het hele "max. aantal bays"-ding.

Zoals de afbeelding laat zien, geeft het getal vóór het jaar aan hoeveel schijfsleuven de NAS ondersteunt, maar dit omvat de mogelijkheid tot uitbreiding met de DX517-uitbreidingseenheid van Synology ($ 499), die vijf sleuven heeft. Dus de DS918+ wordt bijvoorbeeld niet geleverd met negen sleuven, maar heeft eerder vier sleuven en kan worden uitgebreid tot negen sleuven met behulp van de uitbreidingseenheid met vijf sleuven. Mogelijk ziet u enkele modelnamen zoals de DS218+, die twee sleuven heeft. Dit betekent dat het geen uitbreidingseenheid ondersteunt. Het maximale aantal sleuven dat het ondersteunt is dus slechts twee.

Dus welke Synology NAS moet je kopen?

Synology NAS
Synology NAS

Als het erop aankomt om een NAS te kiezen, zijn er een paar vragen die je jezelf eerst moet stellen: Hoeveel opslagruimte heb je nodig? En hoe gaat u uw NAS gebruiken?

Vraag één: Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Uw NAS zou voldoende sleuven voor harde schijven moeten hebben voor uw behoeften, maar dat aantal hangt af van hoeveel opslagruimte u van plan bent te gebruiken en hoeveel opslagruimte u denkt nodig te hebben in de toekomst.

Synology NAS-boxen ondersteunen tot 12 TB schijf in elke bay. Harde schijven van 12 TB zijn echter behoorlijk duur, en u zult in plaats daarvan waarschijnlijk schijven van 4 TB of 8 TB krijgen, omdat ze vaker voorkomen en veel goedkoper zijn. U zult ook willen nadenken over uw RAID-configuratie, die de totale bruikbare opslagruimte vermindert, omdat het gegevens tussen schijven spiegelt of stript.

Stel bijvoorbeeld dat u 8 TB opslagruimte nodig heeft voor al uw bestanden en dat u RAID 1 wilt gebruiken om een exacte kopie van elk bestand op een tweede schijf te maken (u kunt de RAID-calculator van Synology gebruiken om te experimenteren met verschillende opstellingen). Hiervoor heb je twee schijven van 8 TB, wat betekent dat je minimaal twee hardeschijfsleuven nodig hebt.

Je moet echter ook nadenken over uitbreiding in de toekomst. Natuurlijk kun je die schijven van 8 TB vervangen door grotere schijven, maar in de meeste gevallen is het veel eenvoudiger om gewoon nog een schijf van 8 TB toe te voegen. Als u een NAS krijgt met vier schijfsleuven in plaats van twee, is dat veel gemakkelijker te doen.

Als uw budget het toelaat, is de nieuwe schijf met vijf sleuven van Synology de ideale plek om enorme opslagruimte, prestaties en zelfs een lokale back-upoptie te bieden.

Een RAID-opstelling is niet hetzelfde als een back-up. Afhankelijk van het aantal harde schijven en welke RAID-optie je hebt gebruikt, kan het gemakkelijk al je gegevens zijn met slechts één of twee harde-schijfstoringen. U moet altijd meerdere back-upopties overwegen, en offsite back-ups zijn de veiligste optie die u kunt kiezen.

Vraag twee: Hoe ga ik mijn NAS gebruiken?

De tweede vraag die je jezelf moet stellen, is nadenken over waar je je NAS precies voor gaat gebruiken. Dit helpt je te beslissen naar welke uitvoeringsserie je moet kijken.

Als je alleen maar een plek wilt om bestanden en back-ups op te slaan, heb je niet veel prestaties nodig en kun je kiezen voor de goedkopere eenheden - iets uit de Value, of zelfs de J-serie zou prima zijn.

Aan de andere kant, als je iets wilt van waaruit je al je films, tv-programma's en andere videobestanden kunt streamen, dan wil je een NAS die on-the-fly videotranscodering aankan. iets uit de Plus-serie is het beste, maar je zou ook weg kunnen komen met een van de "Play"-units uit de Value-serie.

Misschien wil je die extra kracht ook als je van plan bent applicaties zoals een bestandsdownloader of zelfs een low-key mailserver uit te voeren.

Definitieve aanbevelingen:

Het is veel informatie, dat weten we. Synology maakt veel eenheden en ze hebben een verwarrende naam. Hier zijn onze aanbevelingen voor de meeste mensen die thuis de Synology-game willen spelen:

  • Media- en app-servers: Als u een NAS met vier sleuven wilt die 4K UHD on-the-fly videotranscodering kan verwerken en voldoende kracht heeft voor het uitvoeren van andere soorten apps, overweeg de DS918+ ($ 539 zonder harde schijven). Voor een versie met twee sleuven is de DS218+ ($298 zonder harde schijven) geweldig.
  • Basisopslag: Als je alleen een NAS nodig hebt voor bestands- en back-upopslag (of als je geen probleem hebt met videotranscodering op een lager niveau voor je mediaserver), kun je kan niet fout gaan met de vier-bay DS418 ($369 zonder harde schijven). Als je iets goedkopers wilt, kun je kiezen voor de DS218 ($ 249 zonder harde schijven), maar met slechts twee sleuven offer je wat flexibiliteit op voor toekomstige upgrades.
  • Alles in één: Als je prestaties, veel opslagruimte en de veiligheid van back-ups wilt, zet Synology's vijf-bay DS1019+ ($619 zonder schijven) elke andere optie te schande. U kunt de eerste vier gebruiken voor een RAID 10-opstelling die optimale prestaties biedt, terwijl u ruimte houdt voor twee harde-schijfstoringen voordat u gegevens verliest. De vijfde bay kan worden gereserveerd voor sequentiële back-ups voor het geval het ergste gebeurt. En voor externe back-ups kunt u externe schijven aansluiten en deze wekelijks verwisselen.

De DS1019+ is verreweg de duurste van de opties, maar we zijn van mening dat de functies de kosten rechtvaardigen. Het is snel genoeg voor uw Plex- en andere mediaserverbehoeften, flexibel genoeg om u ongelooflijk veel opslagruimte te geven en u kunt eenvoudig lokale back-ups maken.

Als test hebben we twee harde schijven getrokken, één aan beide kanten van een RAID 10-opstelling, om een catastrofale storing te simuleren. De software van de NAS hielp ons nieuwe schijven toe te voegen, te formatteren en de ontbrekende gegevens te herstellen met behulp van de back-up van de vijfde schijf. Het kostte tijd, we lieten het 's nachts draaien, maar we kwamen uit de ervaring met al onze gegevens. Dat is naar onze mening een totale kostendekking.

Als u een NAS koopt, vergeet dan uw harde schijven niet, want uw NAS wordt schijfloos geleverd. Bekijk zeker onze gids over het kopen van harde schijven specifiek voor NAS-gebruik.

Populair onderwerp