Automatisch citaten en bibliografieën toevoegen aan Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Automatisch citaten en bibliografieën toevoegen aan Microsoft Word
Automatisch citaten en bibliografieën toevoegen aan Microsoft Word
Anonim

Het pop-upmenu dat verschijnt, toont alle bronnen die je al hebt toegevoegd (daar komen we zo op terug), maar om een nieuwe bron toe te voegen, klik je op de opdracht "Nieuwe bron toevoegen".

Afbeelding
Afbeelding

In het venster Bron maken dat verschijnt, kun je alle relevante informatie voor zowat elke bron invoeren. De standaardinstelling voor de vervolgkeuzelijst "Type bron" is Boek, maar open die vervolgkeuzelijst om andere soorten bronnen te kiezen, zoals tijdschriftartikelen, websites, interviews, enzovoort. Kies dus het type bron, vul de velden in, geef je bron een tagnaam (meestal een verkorte versie van de titel) en klik vervolgens op "OK" om de bron te voltooien.

Afbeelding
Afbeelding

Opmerking: Word gebruikt standaard de APA-citatiestijl, maar het is daar niet toe beperkt. Als u een andere citatiemethode voor uw document gebruikt, klikt u op de optie "Alle bibliografievelden weergeven" om extra informatie in te vullen.

Word voegt een bronvermelding voor uw nieuwe bron toe aan uw document. En de volgende keer dat u die specifieke bron moet citeren, klikt u gewoon opnieuw op de knop 'Citaat invoegen'. Je bron verschijnt in de lijst (samen met eventuele andere bronnen die je hebt toegevoegd). Selecteer de gewenste bron en Word voegt het citaat correct in het document in.

Afbeelding
Afbeelding

Word gebruikt standaard de APA-stijl voor citaten, maar je kunt dat veranderen door een andere optie te kiezen in de vervolgkeuzelijst "Stijl" naast de knop "Citaat invoegen".

Afbeelding
Afbeelding

Herhaal deze stappen gewoon om andere bronnen toe te voegen die je nodig hebt en om citaten te plaatsen waar je maar wilt.

Uw bibliografie maken

Als je document klaar is, wil je een bibliografie toevoegen met al je bronnen. Ga naar het einde van uw document en maak een nieuwe pagina met behulp van Layout > Breaks > Page Break. Schakel over het tabblad "Referenties" en klik op de knop "Bibliografie". U kunt kiezen uit een aantal vooraf opgemaakte bibliografiestijlen met kopteksten, of u kunt op de optie "Bibliografie invoegen" klikken om er een toe te voegen zonder koptekst of extra opmaak.

Afbeelding
Afbeelding

Bam! Word voegt alle werken die je in je document hebt geciteerd toe aan de bibliografie, in de juiste volgorde en indeling voor de schrijfstijl die je hebt ingesteld.

Afbeelding
Afbeelding

Maak een back-up en haal uw bronnen op

Wat als u vaak artikelen schrijft over vergelijkbare onderwerpen en u niet elke keer de broninformatie opnieuw in Word wilt invoeren? Word heeft u hier ook behandeld. Elke keer dat u een nieuwe bron invoert, wordt deze opgeslagen in wat Word de 'hoofdbronnenlijst' noemt. Voor elk nieuw document kunt u oude bronnen ophalen uit de hoofdlijst en deze toepassen op uw huidige project.

Klik op het tabblad "Referenties" op de knop "Bronnen beheren".

Afbeelding
Afbeelding

Het venster dat verschijnt, toont alle bronnen die je eerder hebt gebruikt. Klik op een bron aan de linkerkant van het venster en klik vervolgens op "Kopiëren" om deze toe te passen op het huidige document. Herhaal dit voor elke bron die u nodig hebt en klik vervolgens op "OK" om te voltooien.

Afbeelding
Afbeelding

Als je tientallen of honderden bronnen hebt ingevoerd, kun je de zoekfunctie bovenaan dit venster gebruiken om de lijst snel te verfijnen op auteur, titel, jaar of de tag die je persoonlijk hebt toegepast de individuele bron.

Als u uw bronnenlijst naar een andere computer en een ander exemplaar van Word moet verplaatsen, vindt u uw bronnen opgeslagen in een XML-bestand op de volgende locatie (waarbij gebruikersnaam uw gebruikersnaam is):

C:\Users\ gebruikersnaam \AppData\Roaming\Microsoft\Bibliography

Nadat je dat bestand naar een andere computer hebt gekopieerd, klik je op de knop "Bronnen beheren" in Word op de nieuwe computer en kun je naar het bestand bladeren.

Populair onderwerp