Amazon en Google nemen de smarthome-industrie over

Inhoudsopgave:

Amazon en Google nemen de smarthome-industrie over
Amazon en Google nemen de smarthome-industrie over
Anonim

Zowel Amazon als Google hebben een groter deel van de smarthome-taart dan je zou denken.

Ten eerste is Amazon eigenaar van Ring, het videodeurbelbedrijf dat voor het eerst grip kreeg op Shark Tank en nu een reeks beveiligingsgerichte wifi-camera's en zelfs een beveiligingssysteem heeft. Amazon is ook eigenaar van Blink, dat op batterijen werkende wifi-cams maakt.

Naast recente acquisities heeft Amazon ook geïnvesteerd in een handvol andere smarthome-bedrijven, waaronder Ecobee, Luma, Rachio en Scout Alarm. En natuurlijk heeft Amazon zijn eigen kleinere lijn smarthome-producten, zoals de Cloud Cam, Fire TV Cube en een heleboel verschillende Echo-modellen die kunnen worden gebruikt om al je andere smarthome-apparaten met je stem te bedienen.

Wat Google betreft, zij bezitten Nest, wat de immer populaire Nest Thermostat maakt. In tegenstelling tot Ecobee (een directe concurrent van Nest Thermostat), is Nest echter meer geworden dan alleen een bedrijf voor slimme thermostaat. Ze bieden ook een handvol Wi-Fi-cameramodellen, een videodeurbel, een slimme rookmelder, een beveiligingssysteem en een slim slot dat is ontwikkeld in samenwerking met Yale. Met andere woorden, Nest is uitgegroeid van zijn roots op het gebied van slimme thermostaat tot een krachtig smarthome-bedrijf op zich, en ze zullen waarschijnlijk blijven groeien.

Afbeelding
Afbeelding

Net als Amazon heeft Google ook een eigen lijn Google Home-spraakassistenten die je kunt gebruiken om je smarthome-apparaten te bedienen. Terwijl andere bedrijven zich hebben beziggehouden met stemassistenten, waaronder Apple, Samsung en Microsoft, zijn Amazon's Alexa en Google Assistant echt de enige twee grote die de ruimte hebben overgenomen.

Dus wat betekent dit allemaal voor jou?

Hoewel het misschien niet zo belangrijk lijkt dat sommige of de meeste van je smarthome-producten eigendom zijn van Amazon of Google (of een combinatie van beide), is er één opvallend probleem om rekening mee te houden: compatibiliteit.

Amazon en Google zitten midden in een kattengevecht, zo erg zelfs dat Amazon niet veel hardwareproducten van Google verkoopt, en de YouTube-app is nergens te vinden op Amazon's Fire TV-apparaten of Echo-apparaten zoals de Echo Show en Echo Spot (om nog maar te zwijgen van het feit dat Amazon Prime Video niet beschikbaar is voor Google's Chromecast).

Kortom, de meeste dingen die door Amazon zijn gemaakt, werken niet met Google-producten, en de meeste dingen die door Google zijn gemaakt, werken niet met Amazon-producten. Dit geldt dubbel voor smarthome-apparaten, waardoor gebruikers in de problemen komen als ze smarthome-apparaten van zowel Amazon als Google mixen en matchen.

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk is incompatibiliteit tussen fabrikanten heel gebruikelijk in de smarthome-industrie, maar er is in ieder geval een kans dat kleinere bedrijven uiteindelijk zullen samenwerken. Terwijl Amazon en Google dat waarschijnlijk nooit zullen doen.

En dat is een groot probleem, want elk smarthome-product op de markt wordt steeds meer onderdeel van een van deze twee ecosystemen: Nest heeft een volledig assortiment smarthome-producten en ze zijn nauw geïntegreerd met Google Assistant voor spraakbesturing. Met Amazon werken populaire producten van Ring, Blink en Amazon's eigen smarthome-apparaten soepel met Alexa. Maar ze werken andersom. Wat betekent dat als je all-in wilt gaan op Nest, je geen andere keuze hebt dan de Google Assistent te gebruiken. En als je een van de apparaten van Amazon wilt gebruiken, zit je een beetje vast aan Alexa.

Populair onderwerp