Accenttekens over letters typen in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Accenttekens over letters typen in Microsoft Word
Accenttekens over letters typen in Microsoft Word
Anonim

Nieuwere versies van Word openen automatisch het symboolvenster. In oudere versies toont het vervolgkeuzemenu uw meest recent gebruikte symbolen. Als het symbool dat u zoekt er is, klikt u erop. Als dat niet het geval is, klikt u in plaats daarvan op de optie "Meer symbolen".

Meer symbolen
Meer symbolen

Het symboolvenster dat wordt geopend, toont een enorm aantal tekens om uit te kiezen-3, 633 om precies te zijn. Word helpt wel door je te laten filteren op lettertype en subset.

Gebruik het vervolgkeuzemenu "Lettertype" om het lettertype te kiezen dat u gebruikt (of u kunt gewoon het item "Normale tekst" selecteren). Met de vervolgkeuzelijst "Subset" kunt u naar bepaalde subsets van tekens springen. Als u door de beschikbare tekens bladert, kunt u zelfs de subsetwaarde zien veranderen. Maar voor nu, ga je gang en kies "Latin-1 Supplement" in de vervolgkeuzelijst "Subset". Daar vind je waarschijnlijk de letter met accent die je zoekt.

Klik op het teken dat u zoekt en klik vervolgens op de knop "Invoegen" om het in uw document in te voegen. Merk op dat terwijl je hier bent, er allerlei andere handige symbolen in dit venster staan. Alleen in de onderstaande afbeelding ziet u de symbolen voor copyright (©) en geregistreerd handelsmerk (®).

Symbolen invoegen met de functie Invoegen
Symbolen invoegen met de functie Invoegen

Vrij eenvoudig, toch? Maar wat als u vrij vaak symbolen moet invoegen en niet elke keer dat symboolvenster wilt openen en doorzoeken? Nou, we hebben een paar trucjes om je te laten zien.

Letters met accenten invoegen met sneltoetsen

Microsoft Word heeft veel geweldige sneltoetsen en sneltoetsen voor tekens met accenten vormen daarop geen uitzondering. Het is je misschien al eerder opgevallen in het scherm "Meer symbolen" dat Word je daadwerkelijk vertelt wat de sneltoets voor dat teken is.

Sneltoets
Sneltoets

En het beste is dat deze sneltoetsen een soort formule volgen, dus je hoeft ze niet per se allemaal te onthouden. Je gebruikt de Ctrl- of Shift-toets samen met de accenttoets op je toetsenbord, gevolgd door een snelle druk op de letter.

Om bijvoorbeeld het á-teken te krijgen, drukt u op Ctrl+’ (apostrof), laat u die toetsen los en drukt u snel op de A-toets. Merk op dat als je Á wilt in plaats van á, je caps lock moet inschakelen voordat je de sneltoets gebruikt, omdat het gebruik van de Shift-toets de sneltoets zou veranderen.

Er zijn er teveel om op te noemen in dit artikel, maar hier zijn een paar sneltoetsen die door Office Support worden geleverd om u op weg te helpen.

<tabel >

Symbool Code à, è, ì, ò, ù Ctrl+` (Accentgraf), de letter À, È, Ì, Ò, Ù á, é, í, ó, ú Ctrl+’ (Apostrof), de letter Á, É, Í, Ó, Ú â, ê, î, ô, û Ctrl+Shift+^ (Caret), de letter Â, Ê, Î, Ô, Û ã, ñ, õ Ctrl+Shift+~ (Tilde), de letter Ã, Ñ, Õ ä, ë, ï, ö, ü Ctrl+Shift+: (dubbele punt), de letter Ä, Ë, Ï, Ö, Ü

Tekens met accenten invoegen met ASCII-codes

En wat voor zin zouden we hebben als we je niet de meest geekste manier van allemaal zouden laten zien? Als je veel tekens met accenten gaat gebruiken, vooral dezelfde tekens, is het misschien de moeite waard om een paar ASCII-codes te leren.

The American Standard Code for Information Interchange (ASCII), is een coderingssysteem dat een manier biedt om bepaalde karakters weer te geven met behulp van de respectieve code. We zullen niet de volledige lijst met ASCII-codes doornemen, omdat er honderden tekens zijn en het onmogelijk is om ze allemaal te leren. In plaats daarvan zullen we de basis doornemen en je een paar korte codes geven om snel voor die vreemde woorden met diakritische tekens te zorgen.

Om deze truc te gebruiken, heb je een numeriek toetsenblok nodig (als onderdeel van je hoofdtoetsenbord of als add-on). Je moet er ook voor zorgen dat je NumLock hebt ingeschakeld door op de NumLock-toets in de linkerbovenhoek van je numerieke toetsenblok te drukken. De meeste toetsenborden hebben een indicatielampje om u te laten weten wanneer NumLock is ingeschakeld.

Om een ASCII-code in te voeren, hoef je alleen maar je Alt-toets ingedrukt te houden terwijl je een numerieke code typt op je numerieke toetsenblok. De code voor een kleine letter "a" met een ernstig accent is bijvoorbeeld 133. Dus u houdt Alt ingedrukt, typt 133 en laat vervolgens de Alt-toets los. Zodra je dat doet, verschijnt het personage - voilà!

Het is duidelijk dat het moeilijk zou zijn om een heleboel ASCII-codes voor verschillende letters met accenten te onthouden, maar als je er regelmatig een paar gebruikt, vereenvoudigt het het hele proces echt. Hier zijn er een paar om u op weg te helpen:

<tabel >

Code Symbool Beschrijving 129 ü letter u met umlaut 130 é letter e met acuut accent 131 â letter a met circumflex accent 132 ä letter a met umlaut 133 à letter a met ernstig accent 134 å letter a met een ring 136 ê letter e met circumflex accent 137 ë letter e met umlaut 138 è letter e met ernstig accent 139 ï letter i met umlaut 140 î letter i met circumflex accent 141 ì letter i met ernstig accent 142 Ä letter A met umlaut 143 Å letter A met een ring 144 É letter E met acuut accent 147 ô letter o met circumflex accent 148 ö letter o met umlaut 149 ò letter o met ernstig accent 150 û letter u met circumflex accent 151 ù letter u met ernstig accent 152 ÿ letter y met trema 153 Ö letter O met umlaut 154 Ü letter U met umlaut 160 á letter a met acuut accent 161 í letter i met acuut accent 162 ó letter o met acuut accent 163 ú letter u met acuut accent 164 ñ letter n met tilde

AutoCorrectie toetsenbordtekens naar speciale tekens

Je kunt ook de autocorrectiefunctie van Word gebruiken om automatisch tekens met accenten in te voegen wanneer je bepaalde lettercombinaties typt. En hoewel dit klinkt alsof het de gemakkelijkste methode zou zijn, is het eigenzinnig en in de praktijk niet zo nuttig als het misschien klinkt.

Terug in het venster Symbolen, selecteert u het teken waarvoor u een autocorrectiefunctie wilt instellen. Klik op de knop "AutoCorrectie" linksonder.

AutoCorrectie-functie
AutoCorrectie-functie

Typ in het vak "Vervangen" de tekens die u wilt activeren voor de autocorrectie-vervanging. Als u klaar bent, klikt u op de knop "Toevoegen" en vervolgens op de knop "OK".

In dit geval vertellen we Word dat wanneer we de letter "a" typen gevolgd door het accent grave (`) en dan een spatie, Word dat automatisch moet vervangen door een "a" met het accent graf erboven.

AutoCorrectie gebruiken in Word
AutoCorrectie gebruiken in Word

En nu, voor die eigenzinnigheid die we je beloofden.

Als je een woord typt, moet je eerst het teken met accent typen. Met andere woorden, als u "Voilà" wilt typen, moet u eerst een + typen en vervolgens teruggaan en de "Viol" erachter typen. Anders krijg je Viola'-omdat Word de autocorrectie niet activeert wanneer de triggerletters deel uitmaken van een groter woord. En, zoals je je kunt voorstellen, maakt dit het echt vervelend als je meerdere tekens met accenten in één woord hebt.

En echt, je typt nog steeds bijna net zoveel als je zou doen met de ingebouwde sneltoetsen die Word biedt.

Populair onderwerp