De beste foto-editors voor Chromebooks

Inhoudsopgave:

De beste foto-editors voor Chromebooks
De beste foto-editors voor Chromebooks
Anonim

Het leuke van fotobewerking is dat er geen waanzinnige hoeveelheid pk's aan de computerkant voor nodig is - het is vrij eenvoudig om in een webbrowser te draaien en de server het grootste deel van het zware werk te laten doen. Daarom is de beste foto-editor voor uw Chromebook een webtool: Pixlr Editor.

Dit komt ongeveer net zo dicht in de buurt van een volledige Photoshop-vervanging als op de meeste Chromebooks die er zijn, waarbij Pixlr het meeste dekt wat de meeste mensen toch in Photoshop zullen doen. De gratis versie van Pixlr kan dingen aan als lagen, eenvoudige kleuraanpassingen en meer, terwijl de Pro-versie, die je $ 5 per maand kost, PSD-bestanden (Photoshop) kan openen, advertenties kan verwijderen en nog veel meer.

Als je af en toe foto's moet bewerken, zal de gratis versie je er waarschijnlijk prima doorheen helpen. Maar als je merkt dat je meer tijd in Pixlr doorbrengt dan niet, dan is de Pro-versie waarschijnlijk de beste keuze.

Er is hier maar één voorbehoud: Pixlr vereist Flash, wat kan zijn … buggy. Je hebt misschien nooit problemen, maar het is nog steeds iets om in gedachten te houden. Pixlr is ook beschikbaar voor Android, hoewel het eigenlijk alleen qua naam vergelijkbaar is. De mobiele app is heel anders dan wat je in de browser krijgt.

Het beste voor retoucheren en filters: Polarr (web, gratis/pro)

Afbeelding
Afbeelding

Als je meer van het retoucheren van foto's, coole filters en dergelijke houdt, dan zal Pixlr je waarschijnlijk in de steek laten. Maar dat is waar Polarr binnenkomt - het is geweldig in dit soort aanpassingen. De interface is anders dan wat je van een foto-editor mag verwachten, wat een van de dingen is die het echt goed maakt: het is zeer intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Je kunt Polarr gratis gebruiken, maar er is ook een Pro-versie die een verscheidenheid aan tools toevoegt aan de editor, zoals betere maskeringstools, krachtigere retoucheer-, tekst- en premiumfilters. Terwijl Polarr ooit de Pro-versie aanbood voor een eenmalig vast bedrag, kost het nu $ 23,99 per jaar of $ 2,49 per maand. Toch is het een uitzonderlijk goed gemaakte app, dus het is het waard.

Het is ook beschikbaar voor Windows, iOS en Android, waardoor het ook een zeer veelzijdige oplossing is.

De beste Linux-app: Gimp (gratis)

Afbeelding
Afbeelding

Als je het geluk hebt een Chromebook te hebben met ondersteuning voor Linux-apps (wat op dit moment een korte lijst is, maar tegen het einde van 2018 kan veranderen), dan heb je een heel andere wereld tot je beschikking. Als u op zoek bent naar iets dat het dichtst in de buurt komt van een volledige Photoshop-vervanging zonder er een cent voor te betalen, is Gimp waar het is.

Gimp is ongeveer net zo volledig uitgerust als een foto-editor kan zijn, alles in een mooi, opgeruimd, open source pakket. Het is uitzonderlijk krachtig, vooral in vergelijking met vrijwel alles wat je in Chrome OS zult vinden. Als uw Chromebook ondersteuning biedt voor Linux-apps en u Gimp eens een draai wilt geven, start u de terminal en typt u

sudo apt-get install gimp. Dat is alles.

De beste Android-apps: Photoshop Express en Snapseed (gratis)

Afbeelding
Afbeelding

Het feit dat ze niet de krachtigste opties op de markt zijn, betekent niet dat er geen plaats is voor eenvoudige bewerkingstools op je Chromebook, en als je de Play Store wilt bezoeken voor je foto bewerkingsbehoeften, Photoshop Express en Snapseed zouden goed moeten passen.

Beide apps zijn ongelooflijk gebruiksvriendelijk, aanraakvriendelijk en het beste van alles, gratis. Ze zijn allebei behoorlijk krachtig, gezien het feit dat het Android-apps zijn die echt zijn ontworpen voor mobiel gebruik - je kunt er niet veel mee doen, vooral aan de lichtere kant van bewerkingen. En aangezien het mobiele apps zijn, zijn ze allebei erg licht en werken ze snel.

Je kunt Photoshop Express hier krijgen en Snapseed hier.

Populair onderwerp