Wat is een logbestand (en hoe open ik er een)?

Wat is een logbestand (en hoe open ik er een)?
Wat is een logbestand (en hoe open ik er een)?
Anonim

Je hebt vrijwel zeker al een app ingebouwd of geïnstalleerd op je systeem om LOG-bestanden te openen. Om te beginnen, als je een tekstverwerkingsapp hebt geïnstalleerd (Microsoft Word, LibreOffice, OpenOffice, Notepad++, enzovoort), kun je er een LOG-bestand mee openen.

Afbeelding
Afbeelding

Als je geen teksteditor hebt, ondersteunen sommige webbrowsers ook het bekijken van logbestanden. Het enige wat u hoeft te doen is het bestand dat u wilt openen naar een nieuw tabblad slepen en neerzetten.

Afbeelding
Afbeelding

Uw browser zal dan alles in het bestand op het nieuwe tabblad weergeven.

Afbeelding
Afbeelding

Als je wilt dat LOG-bestanden worden geopend met een ander programma dan de huidige standaard, kun je dit wijzigen. Klik op zowel Windows als macOS met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de opdracht "Openen met" om het programma te kiezen dat u wilt gebruiken.

Dit is het venster dat in Windows verschijnt (macOS is vergelijkbaar) nadat je erop hebt geklikt. Het enige dat u vervolgens hoeft te doen, is het programma kiezen dat u wilt gebruiken, "Altijd deze app gebruiken om. LOG-bestanden te openen" selecteren en op "OK" klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Houd er ook rekening mee dat sommige besturingssystemen en applicaties hun eigen tools hebben voor het bekijken van logboeken die ze genereren. Gebeurtenissen die zijn vastgelegd door Windows en veel verschillende Windows-apps zijn bijvoorbeeld gemakkelijker te bekijken in Event Viewer, een tool waarmee u uw weg kunt zoeken en allerlei verschillende Windows-problemen kunt oplossen.

<tabel >

Bestandstypen Extensie DAT · 7Z · XML · RTF ·XLSX · WEBP · EPUB · MP4 · AVI · MOBI · SVG · MP3 · REG · PHP · LOG · PPTX · PDF· MPEG · WMA · M4V · AZW · LIT

Populair onderwerp