Snoerknippen gaat niet alleen over geld: streamingdiensten zijn beter dan kabel

Inhoudsopgave:

Snoerknippen gaat niet alleen over geld: streamingdiensten zijn beter dan kabel
Snoerknippen gaat niet alleen over geld: streamingdiensten zijn beter dan kabel
Anonim

Om eerlijk te zijn, sommige providers proberen het op zijn minst. De Xfinity-service van Comcast heeft bijvoorbeeld een behoorlijk gelikte interface en leuke functieset-gidsen die bijvoorbeeld van rechts naar binnen vliegen en je laten filteren op alleen de kanalen die je wilt zien.

Afbeelding
Afbeelding

Xfinity heeft ook apps die wat functionaliteit toevoegen, ook al zijn dat er momenteel maar heel weinig. Je kunt je Netflix-account koppelen (maar niet Hulu of Amazon), een venster openen met sportuitslagen en dat soort dingen. En hun stemafstandsbediening is verrassend goed. Je kunt het gebruiken om van kanaal te wisselen, instellingen aan te passen en zelfs te zoeken naar films, genres, acteurs, enzovoort. Maar zelfs met dat alles zijn de dingen nog steeds een beetje onhandig. De interface is een beetje uitgestrekt, dus dingen zijn moeilijker te vinden dan ze zouden moeten zijn. Het indrukken van een knop kan even duren om te registreren (probeer bijvoorbeeld een show te pauzeren en u kunt enkele seconden wachten voordat het daadwerkelijk gebeurt).

En zelfs Xfinity (wat de beste kabel-tv-interface is die we hebben gezien) houdt gewoon geen steek bij de interface die wordt geboden door streamingdiensten zoals Netflix en Hulu. Log in, bekijk de programma's die je hebt bekeken en begin ze te bekijken.

Kabelsettopboxen verbleken ook in vergelijking met het nut van stomende settopboxen zoals Roku, Fire TV of Apple TV. Ten eerste hebben de streamingboxen toegang tot veel meer aanbieders van streamingcontent. Maar ze hebben ook interfaces die veel eenvoudiger en krachtiger zijn. Roku heeft bijvoorbeeld toegang tot duizenden verschillende kanalen, maar maakt alles nog steeds heel gemakkelijk toegankelijk en doorzoekbaar.

Uiteindelijk is het knippen van kabels niet alleen goedkoper dan kabel (meestal). Het is overal een betere oplossing.

Kanalen zijn verouderd

Afbeelding
Afbeelding

TV-zenders waren ooit logisch. Inhoud werd op een bepaald tijdstip geleverd met een bepaalde radiofrequentie, dus je stemde je tv af op dat kanaal wanneer je show was.

Het internet maakt dat hele systeem achterhaald. Er is geen reden meer voor het bestaan van "kanalen", behalve dat kabel altijd heeft gewerkt. Tegenwoordig gaan kanalen meer over showbranding dan over iets anders. Als je bijvoorbeeld naar een show kijkt die is ontwikkeld door AMC, The CW, FX of SyFy, weet je zo goed wat voor soort show je krijgt, want dat is wat ze doen.

Zoek een kind dat altijd toegang heeft gehad tot Netflix en probeer hen uit te leggen dat hun favoriete programma's maar één keer per dag op een bepaald tijdstip te zien zijn. Ze zullen denken dat het gewoon het domste is, want dat is het ook. We hebben nu een beter systeem.

Maar kabel-tv blijft over het algemeen toegewijd aan kanalen, die het entertainment-equivalent van de faxmachine zijn, en zonder specifieke reden blijven bestaan. Gebruikers hebben een lappendeken van on-demand services en DVR's voor thuis nodig als ze dingen op hun eigen schema willen bekijken. Het is een puinhoop.

Streamingservices laten je ondertussen dingen bekijken zonder na te denken over archaïsche concepten zoals kanalen. Log in en begin met kijken.

Commercials zijn verschrikkelijk

Maar kabel is niet alleen een vreselijke interface om televisie te kijken: het is ook een vervelende ervaring. In plaats van naar programma's te kijken zonder onderbreking, zoals streamers gewend zijn, onderbreken kabeltelevisiezenders constant programma's zodat GEICO voor de vijfde keer in het afgelopen uur dezelfde luide "grappen" kan spelen.

Bekijk programma's op streamingdiensten lang genoeg en dit wordt gewoon onaanvaardbaar. Ik wacht liever een jaar totdat een show beschikbaar komt op Netflix dan advertenties te verdragen terwijl ik ernaar kijk, en daar ben ik niet de enige in. Zelfs als je een show DVR en vooruit kunt spoelen door reclames, zijn ze nog steeds gewoon verschrikkelijk.

Lyft versus taxi's

Lyft en Uber hebben de taximarkt op zijn kop gezet, deels vanwege hun lagere prijzen. Dat is echter niet het hele verhaal: beide diensten zijn ook een stuk gebruiksvriendelijker dan regionale taxibedrijven. Voorheen moesten mensen de lokale taxiaanbieder opzoeken, een telefoonnummer vinden, bellen en wachten tot de taxi verscheen. Nu hoef je alleen maar een app op je telefoon te openen en een auto zal er waarschijnlijk binnen enkele minuten zijn.

Het is natuurlijk goedkoper, maar dat is slechts een deel van de reden waarom mensen het gebruiken. Het gebruiksgemak is een groot probleem.

Koord knippen is op dezelfde manier. Mensen besparen natuurlijk geld, maar ze hebben ook geen kabel-tv meer. Dat is op zich al een goede reden om over te stappen, en kabelbedrijven weten dat. Sommigen werken er hard aan om de kabelervaring te verbeteren, maar ik vraag me af of het te weinig te laat is.

Natuurlijk is het knippen van snoeren niet voor iedereen weggelegd, zoals ik al eerder heb gezegd. Het is ook geen alles-of-niets-voorstel: veel mensen die voor kabel betalen, betalen ook voor Netflix, Hulu en soortgelijke diensten. Ik vraag me af of deze mensen in de loop van de tijd hun kabelabonnement steeds minder zullen gebruiken en uiteindelijk de dienst helemaal zullen laten vallen. Ik wed dat Comcast hoopt dat dat niet gebeurt, maar ze hebben wat werk te doen als ze het willen voorkomen.

Populair onderwerp