De beste videobewerkingstools voor Chromebooks

Inhoudsopgave:

De beste videobewerkingstools voor Chromebooks
De beste videobewerkingstools voor Chromebooks
Anonim

Terwijl Kinemaster onze keuze heeft gemaakt voor de krachtigste video-editor op Android, lijkt PowerDirector net iets beter te werken op een Chromebook. De lay-out lijkt erg op wat je zou krijgen van een volledige desktop-editor en het lijkt een beetje beter te "voelen" met een muis.

Als je ooit de computerversie van PowerDirector hebt gebruikt, ben je al bekend met de interface - deze lijkt erg op elkaar, alleen op een minder robuuste schaal. U kunt videoclips inkorten, audio toevoegen, slow motion-effecten (en andere) effecten toevoegen en meer. Het maakt gebruik van een zeer intuïtieve drag-and-drop-interface die heel goed werkt met zowel aanraking als een muis.

Je kunt PowerDirector gratis uitproberen, maar om er het maximale uit te halen, moet je abonnementskosten betalen: $ 4,99 per maand, $ 9,99 voor drie maanden of $ 34,99 per jaar. Het is de moeite waard als u van plan bent video vanaf uw Chromebooks te bewerken.

De krachtigste optie: KineMaster (Android, gratis/abonnement)

Afbeelding
Afbeelding

Alleen omdat het niet de keuze krijgt voor "beste optie", betekent niet dat we KineMaster volledig kunnen negeren. In feite is het krachtiger - wat betekent dat het meer functies heeft - dan PowerDirector. Maar de interface is wat verwarrender en lijkt niet zo goed te vertalen naar het grotere scherm van een Chromebook als PowerDirector.

Dat gezegd hebbende, als de meeste functies die je uit een enkel pakket kunt halen hier je eindspel is, is KineMaster zeker de moeite van het bekijken waard. U kunt meerdere lagen en effecten toevoegen, per frame bijsnijden, audio toevoegen, verlichting aanpassen en meer. Het is een enorme klap, vooral voor een "mobiele" editor.

Net als PowerDirector moet je echter betalen voor dit soort functionaliteit. Het is $ 4,99 per maand of $ 39,99 per jaar, waardoor het duurder is dan PowerDirector voor de jaarlijkse sub. Als je echter cool bent met watermerken en advertenties, kun je KineMaster gebruiken zonder te betalen.

De beste webgebaseerde optie: WeVideo (gratis/betaald)

Afbeelding
Afbeelding

Als uw Chromebook geen toegang heeft tot Android-apps, dan helpen de eerste twee opties op onze lijst niet echt, toch? Geen zorgen, we hebben ook iets voor jullie: WeVideo. Het is waarschijnlijk de meest desktop-achtige optie op de hele lijst - aangezien het in de browser staat, is het niet beperkt tot dezelfde beperkingen als een mobiele app.

WeVideo biedt een gratis laag waarmee je eenvoudige dingen kunt doen, zoals trimclips en dergelijke, maar het is echt vrij beperkt. Video's zijn bijvoorbeeld beperkt tot 480p en je mag elke maand maar vijf minuten aan publicaties produceren.

Er zijn echter betaalde niveaus die meer flexibiliteit bieden: de "Power"-laag van $ 4,99 / maand geeft u 30 minuten publicatietijd en verhoogt de resolutie tot een bescheiden 720p. Het opent ook de deur naar de andere bewerkingstools en verbeteringen van WeVideo, zoals slow motion, greenscreen, voice-over en nog veel meer.

Als je nog meer nodig hebt, zijn er opties van $ 7,99, $ 17,99 en $ 29,99 (per maand) die de meeste beperkingen in de lagere niveaus wegnemen. Toch zijn ze vrij prijzig voor wat je krijgt - als je apparaat toegang heeft tot Android-apps, kun je beter daar beginnen.

Het beste voor het trimmen van clips: Google Foto's (Android, gratis)

Afbeelding
Afbeelding

Als je alleen maar een video wilt knippen en niets meer, dan is Google Foto's je beste optie. Helaas biedt de webversie geen videobewerking, dus je hebt de Android-app nodig. Voorbij dat is het trimmen van video super eenvoudig. Geen extra apps of kosten nodig om zoiets eenvoudigs te doen.

Populair onderwerp