Wat u wel (en niet) kunt doen met meerdere Amazon-echo's

Inhoudsopgave:

Wat u wel (en niet) kunt doen met meerdere Amazon-echo's
Wat u wel (en niet) kunt doen met meerdere Amazon-echo's
Anonim

Wanneer je een tweede Amazon Echo bestelt en deze activeert met je Amazon-account, worden veel van je instellingen van je eerste Echo automatisch overgezet naar je nieuwe Echo-apparaat. Bedankt, Amazon!

Instellingen die kunnen worden overgedragen, zijn onder meer je muziekinstellingen, huishoudelijke profielen, Alexa Skills, smart home-apparaten, Flash Briefing-instellingen en je agenda.

Maak je geen zorgen als twee echo's je tegelijkertijd kunnen horen

Afbeelding
Afbeelding

In het verleden had je het activeringswoord op sommige van je Echo-eenheden moeten wijzigen als ze te dicht bij elkaar waren, zodat je niet meer dan één Echo-wekfunctie had toen je "Alexa" zei, maar dat is niet langer nodig.

Alexa is nu zo slim dat als twee of meer van hen het wake-word horen, slechts één apparaat je zal antwoorden. Uw Echo's hebben nu de technologie om niet alleen uw stem te horen en de richting waar deze vandaan komt, maar ook om te meten hoe ver u verwijderd bent van uw verschillende Echo's. Met behulp van die informatie bepa alt Alexa bij welke Echo je het dichtst in de buurt bent en gebruikt alleen dat apparaat, waardoor de andere Echo-eenheden worden uitgeschakeld die ook je stem hebben gehoord.

Timers en alarmen werken niet over meerdere echo's

Afbeelding
Afbeelding

Helaas, als je Alexa vertelt om een timer of alarm op één Echo in te stellen, zal het niet synchroniseren met alle andere Echo-apparaten in je huis. Dat betekent dat elke timer of wekker die je instelt alleen afgaat op de echo die je hebt gebruikt om hem te starten.

Dit is zodat je een timer of alarm op één Echo kunt instellen, en als dat nodig is, een andere timer of alarm op een andere Echo kunt instellen (je kunt ook meerdere timers of alarmen instellen op een enkele Echo). Hoewel je timers of alarmen tegelijkertijd op elke Echo hebt, zullen ze elkaar niet hinderen.

Muziek kan over meerdere echo's worden afgespeeld

Afbeelding
Afbeelding

Als je graag naar muziek luistert terwijl je klusjes in huis doet of als je een feest geeft en je wilt dat de muziek in verschillende kamers wordt afgespeeld, kun je muziek tegelijkertijd op meerdere echo's laten afspelen. Dit is een relatief nieuwe functie voor de Echo, maar het staat al een tijdje op de verlanglijst.

Helaas is het iets dat je handmatig moet instellen om het te laten werken. Het goede nieuws is dat het redelijk aanpasbaar is, waardoor je "groepen" kunt maken en alleen muziek op specifieke Echo's in je huis kunt laten spelen.

Bluetooth-configuraties zijn onafhankelijk

Afbeelding
Afbeelding

Over muziek gesproken, als je liever muziek vanaf je telefoon afspeelt en je Echo als een Bluetooth-luidspreker gebruikt, is het belangrijk om te weten dat Bluetooth-instellingen en -configuraties niet synchroniseren over meerdere Echo's.

In plaats daarvan, als je je telefoon verbindt met één Echo in je huis, maar later ook verbinding wilt maken met een andere Echo, moet je het verbindingsproces opnieuw uitvoeren op de tweede Echo. Je kunt je telefoon ook maar met één Echo tegelijk verbinden.

Je kunt ze gebruiken als intercoms

Afbeelding
Afbeelding

Een nieuwe functie voor de Echo is Drop In, waarmee je in feite de ene Echo van de andere kunt bellen, of ze nu in hetzelfde huis zijn of niet. Het is een geweldige functie voor thuisgebruik met je meerdere Echo's, omdat je ze als intercoms kunt gebruiken.

Hiermee kun je met een familielid communiceren als je helemaal aan de andere kant van het huis bent - je kunt je kinderen vertellen dat het eten klaar is als ze in hun kamer zijn, of zelfs gewoon tegen je echtgenoot een snel bericht als ze bezig zijn in de garage. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Winkel- en takenlijsten worden gesynchroniseerd tussen echo's

Afbeelding
Afbeelding

Naast het handjevol dingen dat wordt gesynchroniseerd over meerdere Echo's, zijn je boodschappen- en takenlijsten ook verspreid over je Echo-apparaten.

Dit betekent dat als je Alexa vertelt om een item aan je boodschappenlijstje of een taak aan je takenlijst toe te voegen, het automatisch wordt gesynchroniseerd met je Amazon-account, waar je het vervolgens kunt openen vanuit al je Echo's. Je kunt je boodschappenlijst zelfs bekijken in de webbrowser op de website van Amazon, evenals in de Alexa-app (hierboven afgebeeld).

Zoals je kunt zien, werken je Echo's voor het grootste deel onafhankelijk van elkaar, behalve de dingen die het daadwerkelijk in de cloud opslaat, zoals je boodschappenlijstje, huishoudelijke profielen en verschillende andere instellingen. We zouden nog steeds willen dat er een aantal dingen waren die over Echos zouden worden gesynchroniseerd, zoals timers of alarmen, maar ik weet zeker dat Amazon de komende jaren zijn Echo-functies meer en meer zal uitbreiden - er zal waarschijnlijk veel zijn om naar uit te kijken.

Populair onderwerp