De beste alternatieve vensterbeheerders voor macOS

Inhoudsopgave:

De beste alternatieve vensterbeheerders voor macOS
De beste alternatieve vensterbeheerders voor macOS
Anonim

Je kunt een venster ook naar de bovenkant van het scherm slepen om het de hele ruimte in beslag te laten nemen, of naar een hoek om het een kwart in beslag te laten nemen. Nog beter: verplaats een venster weg van de vastgeklikte positie en het krimpt terug naar de vorige grootte.

Dit is allemaal heel leuk, maar met BetterTouchTool kun je ook aangepaste touchpad-bewegingen of sneltoetsen ontwerpen om vensters nog sneller te rangschikken, en volgens een aantal andere specificaties. Ik gebruik bijvoorbeeld graag een tweederde eenderde verdeling, en dit laat me dat doen. Er is veel meer kracht waar je hier ook in zou kunnen graven, als je er tijd in steekt.

BetterTouchTool kost $ 6,50 voor twee jaar aan updates of $ 20 voor een heel leven. De app is ook beschikbaar op SetApp, als je een abonnement hebt.

Spectacle (gratis): schik uw Windows met snelle sneltoetsen

Afbeelding
Afbeelding

Spectacle is de enige gratis optie op deze lijst, en het is ook de eenvoudigste. Er zijn geen functies voor slepen en neerzetten; in plaats daarvan kun je de vensters van je Mac herschikken met een sneltoets of door de menubalk te gebruiken. Je kunt kiezen welke sneltoetsen je wilt, en er zijn geen gimmicks als alles werkt.

Het is niet de meest krachtige applicatie hier, maar het is gratis en het klaart de klus.

Magneet ($1): Beste waar voor je geld

Als je toegang wilt tot sneltoetsen, slepen en de menubalk, is Magnet een goedkope optie die snapping in Windows-stijl, aanpasbare sneltoetsen en een menubalkpictogram biedt. Hier is een kort overzicht van hoe het werkt:

Video afspelen

Als je van Spectacle houdt, maar venstersnapping wilt toevoegen, is dit waarschijnlijk de beste keuze, en voor $ 1 ga je niet echt failliet.

Divvy ($14): Rangschik Windows zoals u dat wilt tijdens de vlucht

Bij de meeste toepassingen die we tot nu toe hebben beschreven, kunt u vensters op een vooraf ingesteld aantal posities op hun plaats klikken. Divvy is anders omdat het u een raster presenteert en u snel het gebied laat definiëren dat het huidige venster moet innemen. Zo ziet dat eruit:

Video afspelen

Het is hier niet de snelste tool, maar het geeft je wel veel flexibiliteit in een oogwenk.

Mozaïek ($13): Eindeloos tweaken

Als geen van deze applicaties helemaal werkt zoals je wilt, is Mosaic waarschijnlijk de app voor jou. Het biedt schijnbaar eindeloze mogelijkheden om te tweaken, zodat u uw eigen favoriete raamarrangementen kunt ontwerpen. Wanneer u vervolgens vensters sleept, ziet u een pop-up waarmee u snel dingen kunt rangschikken zoals u dat wilt.

Afbeelding
Afbeelding

Sleep uw venster naar het pictogram dat uw aangepaste positie vertegenwoordigt en het klikt op zijn plaats. U kunt ook aangepaste sneltoetsen voor posities instellen.

Voor $ 13 is Mosaic een van de prijsopties hier, maar het is misschien de moeite waard voor jou. De app is ook beschikbaar op SetApp, als je een abonnement hebt.

HazeOver ($4): dim alle inactieve Windows

HazeOver is niet per se een vensterbeheerder, maar we dachten dat het hier vermeld moest worden. Deze eenvoudige applicatie dimt vensters die momenteel niet actief zijn, wat u in theorie zal helpen focussen. Zo ziet dat er in actie uit:

Video afspelen

Het is eenvoudig, zeker, maar misschien vind je het nuttig. Je kunt HazeOver kopen voor $ 4, en het is ook beschikbaar in SetApp als je een abonnement hebt.

Populair onderwerp