SIM-kaarten wijzigen in Android-telefoons

Inhoudsopgave:

SIM-kaarten wijzigen in Android-telefoons
SIM-kaarten wijzigen in Android-telefoons
Anonim

Een woord over simkaartformaten

Voordat we ingaan op het wijzigen van je simkaart, willen we het hebben over simkaartformaten en telefooncompatibiliteit.

Zoals we eerder vermeldden, zijn er drie maten. Maar er zijn ook adapters beschikbaar, hoewel ze maar op één manier werken (kleinere kaarten omzetten in grotere lades).

Afbeelding
Afbeelding

Dus, als je huidige telefoon een Nano-simkaart gebruikt en je nieuwe telefoon een Micro-simkaart, dan kun je enkele adapters pakken en dezelfde kaart zonder problemen gebruiken.

Opmerking: uw provider kan gratis SIM-adapters leveren.

Hoe u uw simkaart kunt wijzigen

Op Android-telefoons kun je de simkaartsleuf meestal op twee plaatsen vinden: onder (of rond) de batterij of in een speciale lade aan de zijkant van de telefoon.

Een simkaart onder de achterplaat vervangen

Als uw telefoon een verwijderbare achterplaat of een door de gebruiker vervangbare batterij heeft, is de kans groot dat de simkaartsleuf zich ergens onder die achterplaat bevindt.

Voor deze telefoons moet je eerst de achterkant eraf halen en op zoek gaan naar een klein bakje. Soms wordt het zelfs gelabeld, vooral op telefoons met meer dan één SIM-slot. Hoe dan ook, het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn een aantal verschillende soorten van deze specifieke slots. Als de telefoon een verwijderbare batterij heeft, moet je vaak de batterij eruit trekken en de simkaart gewoon in de sleuf schuiven.

Andere keren heeft de SIM-lade mogelijk een klein "deurtje". Als dit het geval is, schuift u die deur in de richting van het scharnier en tilt u hem vervolgens op. Laat de simkaart op zijn plaats vallen en sluit de deur. Let op de inkeping die overeenkomt met de simkaart in de benedenhoek van deze specifieke telefoon.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ongeacht welk type SIM-lade uw telefoon heeft, u kunt de achterkant erop plaatsen en de telefoon opnieuw opstarten (als u hem moest uitschakelen om de batterij te verwijderen).

Een simkaart aan de rand van de telefoon vervangen

Als je telefoon geen verwijderbare achterkant heeft, moet je de buitenranden van de telefoon onderzoeken om de simkaarthouder te vinden. Het is een kleine baai met een klein gaatje aan één kant, zoals in de volgende afbeelding.

Afbeelding
Afbeelding

Om het te verwijderen, heb je een sim-verwijderingstool nodig. De meeste telefoons worden geleverd met een in de doos, en je kunt ze heel goedkoop kopen, maar je kunt ook gewoon een kleine paperclip gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Om de simkaartlade uit te werpen, schuift u het verwijderingshulpmiddel in het gat en drukt u erop. De lade kan gemakkelijk worden uitgeworpen, of u moet mogelijk met een beetje kracht duwen. Hoe dan ook, het moet eruit springen zonder een hoop druk. Nadat het een beetje naar buiten komt, trek je het er voor de rest uit.

Afbeelding
Afbeelding

Als je de lade eruit hebt, verwijder je de oude simkaart (als die er is) en laat je de nieuwe simkaart op zijn plaats vallen - de lade heeft een inkeping om bij de kaart te passen (of vice versa), dus je kunt' zet het niet achterstevoren.

Afbeelding
Afbeelding

Plaats de lade gewoon terug in de manier waarop deze eruit kwam (nogmaals, je kunt hem niet achterstevoren plaatsen, dus maak je geen zorgen), en je bent klaar om te gaan. Niets aan de hand!

Populair onderwerp