De beste cloudgamingservices voor het streamen van videogames

Inhoudsopgave:

De beste cloudgamingservices voor het streamen van videogames
De beste cloudgamingservices voor het streamen van videogames
Anonim

Het belangrijkste dat cloudgaming tegenhoudt, is internetsnelheid. Je hebt een snelle, stabiele internetverbinding nodig om te profiteren van cloudgaming. In het ideale geval hebt u een constante downstream-snelheid van 50 Mbps nodig, en dat is als u die snelheid niet met anderen deelt. Twee mensen tegelijkertijd games laten spelen of iemand anders video laten streamen in de andere kamer, gaat ten koste van die snelheid.

Je kunt je internetsnelheden controleren met Ookla's Speedtest-service. Naast snelheid ben je hier ook op zoek naar consistentie. Als je internet hapert, wordt je hele verbinding een paar seconden onderbroken.

Terwijl u uw snelheid controleert, moet u ook naar uw ping-waarde kijken, de hoeveelheid tijd die uw computer nodig heeft om een pakket naar een server te sturen en een reactie te krijgen. In de praktijk is elke 16 ms extra ping-tijd op uw verbinding een ander vertragingsframe, en dat komt bovenop de native latentie als gevolg van verwerking aan de serverzijde. Locatie naar het datacenter waarop de game draait, draagt ook bij aan latentie. Als je in de buurt bent, kijk je misschien naar slechts één of twee frames met een goede verbinding, maar als je in een landelijk gebied ver van datacenters woont, zou je meer dan 50 ms extra vertraging kunnen zien. Je zult ook een veel betere tijd hebben op ethernet dan op wifi.

Met een goede verbinding kunnen de meeste services uw algehele invoervertraging echter terugbrengen tot slechts een paar frames, meestal minder dan een twaalfde van een seconde. Toegegeven, dit is veel hoger dan je zou krijgen met een echte computer, en als je supercompetitieve multiplayer-games speelt, vind je ze misschien niet zo leuk.

Voor hardcore gamers kan de prijs ook snel uit de hand lopen. Aangezien de meeste services per uur kosten, kan een gamegewoonte van 40 uur per week snel duur worden. Maar voor de gemiddelde gamer is het veel goedkoper om een paar dollar per maand uit te geven om in het weekend een paar games te spelen dan een pc of zelfs een console te kopen.

Voor de meeste mensen die vastzitten op een laptop, kan gamen in de cloud een uitstekende middenweg zijn tussen helemaal niet kunnen spelen en honderden uitgaven op een pc.

De beste in de branche: NVIDIA GeForce NOW

Afbeelding
Afbeelding

Nvidia heeft middelen gestoken in de ontwikkeling van GeForce NOW, zelfs zo ver dat het de service volledig gratis aanbiedt (ondanks de hoge serverkosten aan hun kant) om interesse, en vooral bètatesters, naar de platform.

NOW is alleen vergrendeld voor ondersteunde games (in tegenstelling tot sommige van de andere apps waar we het zo over hebben) en dat kan een beetje beperkend zijn als je iets wilt spelen dat niet wordt ondersteund, of het voor iets wilt gebruiken anders dan gamen. Maar voor wat het doet, is NU de beste die er is. Het is intuïtief en vereist geen installatie om aan de slag te gaan. Log gewoon in, klik op de game die je wilt spelen, meld je aan bij Steam (of andere ondersteunde launchers) en je bent klaar om te gaan. Toegegeven, je kunt alleen games spelen die je echt bezit op Steam, ondanks wat het hoofdscherm je zou doen geloven.

Nadat ik op meerdere cloud-gamingservices heb gespeeld, kan ik zeggen dat de latentie van NOW absoluut de laagste is. Dit komt waarschijnlijk doordat hun Nvidia GRID-technologie erg goed is in virtualisatie en de verwerkingslatentie op de server laag houdt. NU voelt heel soepel aan. Voor de meeste mensen zouden ze niets opmerken als je ze voor een game zou zetten die op NU draait. Er is zeker vertraging als je ernaar op zoek bent, maar als je het niet erg vindt, zal het je ervaring niet belemmeren.

Dit zal natuurlijk van persoon tot persoon verschillen, en het hangt ook sterk af van je locatie. Ik woon naast een paar grote datacenters en heb een zeer goede ping, wat mijn verbinding behoorlijk helpt. Misschien heb je niet zoveel geluk, of heb je meer geluk bij een andere dienst. Maar over het algemeen spant NU de kroon voor de beste service die er op dit moment is.

Dit is het nadeel: het is gratis. Nee echt, het is gratis omdat het zich in een gesloten bèta bevindt (tenminste op het moment van schrijven). Dat betekent dat je misschien maanden moet wachten om te worden toegelaten tot het bètaprogramma, en misschien wordt je helemaal niet geaccepteerd. Er zijn mensen die accounts op de NOW-subreddit verkopen voor ongeveer $ 20, maar dat brengt een hoog risico met zich mee om opgelicht te worden, en we raden het niet aan. Nvidia zal de service in de toekomst op een betaald model uitbrengen, maar wanneer is nog een raadsel.

Doe het zelf: Parsec

Afbeelding
Afbeelding

Parsec is een prachtige kleine app, en de toepassingen ervan gaan veel verder dan alleen gamen in de cloud. Het is eigenlijk gewoon een zeer snelle streaming-client, vergelijkbaar met VNC, maar zonder enige vertraging en vertraging.

Het is dezelfde soort streamingclient die NU wordt gebruikt, maar je moet de server zelf huren. Dit is echter niet moeilijk, omdat ze samenwerken met AWS en Paperspace om in-app-aankopen van servers aan te bieden. Je beta alt alleen voor de uren die je speelt, en die prijzen variëren van $ 0,50 tot $ 0,80 per uur (afhankelijk van de host) plus opslagkosten. Over het algemeen zou je ergens tussen de $ 40 per maand kunnen uitgeven als je regelmatig gamet.

Je moet games zelf instellen en installeren, maar dat is geen enorm afschrikmiddel. Het is eigenlijk een goede zaak, omdat het mods en games ondersteunt die NU niet aanwezig zijn. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in streamen op Twitch of het maken van YouTube-video's, je kunt ook OBS op de achtergrond uitvoeren om beelden van hoge kwaliteit vast te leggen of je game te streamen, zonder dat de compressie het door de pijp naar jou leidt.

Parsec's kwaliteit en ervaring komt echt neer op de provider. Ik heb Paperspace, de goedkopere optie, niet getest, maar draaien op AWS geeft me misschien een frame of twee meer vertraging dan op NU. De kwaliteit is ook iets lager, met zwaardere compressie, hoewel er wel instellingen zijn om aan te passen. Toegegeven, dit kan te maken hebben met datacenterlocaties, maar ik vertrouw erop dat het netwerk van Nvidia iets betrouwbaarder is.

Het echt interessante aan Parsec zijn echter niet de games, het is de software. Omdat je niet vastzit aan het spelen van alleen games zoals je nu doet, zou je alles kunnen installeren en uitvoeren met de prestaties van een high-end machine. Wilt u een lange video weergeven die uw Macbook niet aankan? Render het op Parsec. Een werkstation nodig voor taken met een hoge belasting? Parsec heeft u gedekt. Voor degenen die vastzitten op een machine die bepaalde taken niet aankan, kan dit aanvoelen als het kopen van een geheel nieuwe computer voor een zeer redelijke prijs van minder dan $ 50 per maand.

Parsec kan ook op je eigen computer worden uitgevoerd, zodat je alles van je desktop naar je laptop kunt streamen van kilometers ver weg, wat echt een coole functie is. Het heeft ook een rare functie om online multiplayer-ondersteuning toe te voegen aan games die geen online multiplayer hebben. Dit komt omdat je vriend de app op zijn computer kan uitvoeren, jou als vriend kan toevoegen en je vervolgens als speler 2 kan laten inloggen. Ze streamen alle gameplay naar je terug, terwijl ze het op hun eigen computer spelen.

Eervolle vermeldingen: LiquidSky, Shadow, Vortex, Playstation Now

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn nogal wat diensten die er zijn, veel met vergelijkbare modellen en prijspunten. Als NU en Parsec niet voor u werken, probeer deze dan eens:

  • LiquidSky: vergelijkbaar met Parsec, maar een beetje meer gestroomlijnd ten koste van onhandiger en duurder. Ik ontdekte dat ik hiermee veel meer compressie-artefacten had dan op NOW of Parsec, maar de latentie en kwaliteit waren verder goed. Ze rekenen per uur, maar werken vergelijkbaar met een prepaid-telefoonabonnement, waardoor u meer uren koopt in "pakketten" van 25 of zo. Gelukkig worden de uren van maand tot maand overgedragen.
  • Shadow: Cloud-gaming voor een vaste prijs. Shadow functioneert als een abonnementsservice, met een prijs van $ 35 per maand, ongeacht hoeveel tijd je aan het spelen bent. Voor degenen onder u die veel meer spelen dan u zou moeten, is deze service misschien iets voor u. Het is ook vergelijkbaar met Parsec omdat het in wezen een computer in de cloud is, dus je kunt er elke gewenste app op draaien.
  • Vortex krijgt een vermelding omdat het iets anders is: een cloud-gamingclient in de browser. Ze hebben wel native apps, maar de browse-client is iets unieks. Ze zijn ook een abonnementsservice, maar werken zoals NU, en staan alleen games toe die ze ondersteunen.
  • Playstation Now, niet te verwarren met de gelijknamige Nvidia-service, is een gamestreamingservice met Playstation-games, waaronder exclusieve PlayStation-games. Hiermee kun je ook op pc spelen, wat betekent dat je PS4-games op je laptop kunt spelen. Microsoft werkt aan een vergelijkbare service voor Xbox-games, maar Playstation Now is nu uit.

Is Cloud Gaming echt de toekomst?

Met de manier waarop de industrie op weg is, lijkt het alsof het zo is. Alles lijkt in de richting van op abonnementen gebaseerde bedrijfsmodellen te gaan, waar cloudgaming vrij goed mee samengaat. De mogelijkheid om veel stroom in een kleine hoeveelheid ruimte te stoppen, is wat de computerindustrie al tientallen jaren probeert te doen, en nu kunnen we bijna onbeperkte stroom hebben op elke machine die video kan afspelen. Zelfs in de afgelopen jaren zijn al deze diensten sterk verbeterd, dus wie weet hoe cloud gaming, of gaming in het algemeen, er over vijf jaar uitziet. Zullen we consoles vervangen zien door mobiele telefoons? Of zullen latentie- en verbindingsproblemen de industrie belemmeren? Hoe dan ook, als de games goed zijn, blijven we spelen.

Populair onderwerp