Hoe Microsoft Google Chrome nog beter gaat maken

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft Google Chrome nog beter gaat maken
Hoe Microsoft Google Chrome nog beter gaat maken
Anonim

Microsoft vermeldt de batterijduur niet veel in zijn intentiedocument, maar we verwachten dat Microsoft Chrome zal helpen om nog minder stroom te gebruiken, waardoor de batterijduur wordt verlengd voor al die Windows-gebruikers die Chrome gebruiken.

Sinds een paar jaar blijft Microsoft de vermeende voordelen van de batterijduur van Edge ten opzichte van Chrome uitbazuinen. Dit was een focus voor Microsoft, wat logisch is. Pc-fabrikanten testen de levensduur van de batterij met Edge, de meegeleverde browser, en iedereen wil de best mogelijke cijfers.

Als Edge een langere levensduur van de batterij heeft dan Chrome - en de voorsprong die door Microsoft wordt overtroffen, is kleiner geworden - zal Microsoft na de overstap op geen enkele manier een enorme daling van het geadverteerde aantal accepteren. Al het werk van Microsoft om de levensduur van de batterij in Edge te verbeteren, zal Chrome ook batterijvriendelijker maken.

Native Chrome op ARM-pc's

Microsoft pusht ARM-pc's, maar ze presteren op dit moment gewoon niet goed. De hardware is er nog niet - die apparaten hebben stevigere, snellere ARM-CPU's nodig.

Ze hebben ook native browsers nodig. Windows voor ARM heeft een emulatielaag, wat betekent dat alle standaard x86- en x64-desktopsoftware waarmee u bekend bent, kan worden uitgevoerd. Maar die emulatielaag vertraagt de zaken, wat betekent dat de standaard Windows-versie van Chrome langzamer werkt op het toch al trage Windows van vandaag op ARM-pc's.

Microsoft doet veel werk om Chromium over te zetten naar ARM64 in samenwerking met Google-technici. Binnenkort kunt u een native versie van Chrome installeren op die Windows op ARM-pc's, waardoor de prestaties en levensduur van de batterij worden verbeterd. Microsoft zou dit werk vrijwel zeker niet doen tenzij het overstapte naar Chromium, en Google zou niet veel moeite willen doen om het nieuwe Windows op ARM-platform van Microsoft te ondersteunen.

Verbeterde toegankelijkheid

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen functie waar de meeste mensen tijd aan besteden, maar toegankelijkheid is belangrijk. Microsoft maakt Chromium toegankelijker:

Dat is geweldig nieuws voor veel mensen. En omdat al dat werk in Chromium wordt gedaan, betekent dit dat Chrome ook veel beter zal werken met ondersteunende technologieën op Windows. Iedereen wint.

Andere dingen

Afbeelding
Afbeelding

Microsoft zal zijn Edge-browserinterface maken met unieke functies zoals tekenen op webpagina's en Cortana-integratie, maar alles dat de onderliggende browser beïnvloedt, zal iedereen helpen.

Veel mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan de tekstweergave van Microsoft Edge en denken dat deze er beter uitziet dan die van Chrome op Windows 10. Een Reddit-gebruiker bracht dit zelfs onder de aandacht van de projectmanager van Edge. Als Microsoft hiervan kennis neemt en de tekstweergave van de nieuwe Edge-browser verbetert, wordt de tekstweergave van Chrome ook nog beter.

In het intentiedocument staat ook dat veiligheid een aandachtsgebied is. Microsoft heeft Edge geadverteerd als de veiligste browser. Of dat nu waar is of niet, al het werk van Microsoft aan de beveiliging van Edge zal deel uitmaken van Chromium, en dat zal Chrome ook nog veiliger maken op Windows 10.

Microsoft voegt mogelijk ondersteuning toe voor nieuwe Windows 10-beveiligingsfuncties op laag niveau aan Chromium. Tegenwoordig kan Edge in een beveiligde container worden uitgevoerd met Windows Defender Application Guard. Microsoft zal Chromium moeten ondersteunen met Windows Defender Application Guard, dus misschien kan Chrome ook in een container draaien.

Hoe zit het met Safari en Firefox?

Google Chrome en Apple Safari waren beide gebaseerd op WebKit, maar een paar jaar geleden gingen ze uit elkaar. Desalniettemin lijken Blink (onderdeel van Chromium) en de WebKit-engine die door Safari wordt gebruikt, beide redelijk op elkaar, dus een deel van het werk van Microsoft zou uiteindelijk ook naar de Safari-browser van Apple kunnen filteren.

Hoewel Mozilla Firefox hier misschien een vreemde browser lijkt, is er nog steeds een reden om gelukkig te zijn. Firefox heeft met succes geconcurreerd met Internet Explorer 6 en heeft de concurrentie op de browsermarkt opnieuw aangewakkerd, en nu is er een laatste overwinning tegen EdgeHTML, de laatste closed-source browser-engine.

En nu, als Microsoft iets heel interessants doet in de Edge-browser, kan Mozilla zelfs naar de open-sourcecode kijken en zien wat er aan de hand is. Dat is enorm.

Electron-apps kunnen ook veel beter worden

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn andere mogelijke verbeteringen voor alle Windows-gebruikers, zelfs degenen die Chrome niet gebruiken!

Veel moderne desktop-apps zijn Electron-apps. Ze zijn gebouwd met behulp van webtechnologieën en worden uitgevoerd in hun eigen vensters op uw bureaublad. Maar elke Electron-toepassing bevat zijn eigen ingebouwde versie van Chromium.

Stel je voor dat je een aparte Chromium-browser hebt voor elke website die je gebruikt - je hebt meer geheugen, meer schijfruimte en meer downloads van updates nodig. Dat is wat er vandaag gebeurt met Electron-apps.

Met Windows 10 dat standaardiseert op een Chromium-gebaseerde browser, heeft Microsoft de kans om de technologie die deze applicaties nodig hebben rechtstreeks in het besturingssysteem in te bouwen, wat zorgt voor lichtere apps. Hierdoor zouden applicaties beter presteren, schijfruimte besparen, het aantal benodigde updatedownloads verminderen en de levensduur van de batterij verbeteren.

Populair onderwerp