Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een extern Mac-scherm met zijspan

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een extern Mac-scherm met zijspan
Hoe u uw iPad kunt gebruiken als een extern Mac-scherm met zijspan
Anonim

Vanwege de peer-to-peer verbinding heeft Sidecar maar een bereik van 3 meter. Als je naar een andere kamer gaat, zul je vertraging opmerken en vervolgens een waarschuwing op het scherm waarin je wordt gevraagd dichter bij de Mac te gaan staan.

Als je de iPad wilt gebruiken als een draagbaar beeldscherm voor een Mac in je huis, moet je kijken naar Luna Display dat werkt op een wifi-netwerk en een groter bereik heeft.

Zodra Sidecar is ingeschakeld, werkt de iPad als meer dan alleen een monitor. Je ziet een zijbalk met bedieningselementen en snelkoppelingen, samen met een virtuele Touch Bar onder aan het scherm. Je kunt aanraking, Apple Pencil en een muis gebruiken om het Mac-scherm op je iPad te bedienen.

Sidecar UI met virtuele Touch bar
Sidecar UI met virtuele Touch bar

Hoewel de touch-UI werkt, is deze niet intuïtief. Als je hoopte dat Sidecar de Mac in een iPad zou veranderen waar je je vingers kunt gebruiken om op het scherm te tikken en te bewegen, helaas, dit is het niet. De UI-elementen in Mac waren vrij klein om dit betrouwbaar te laten werken.

Dus als je met een vinger op het scherm tikt of met een vinger probeert te scrollen, gebeurt er niets. Je moet twee vingers gebruiken om te scrollen. En de enige manier om op elementen te klikken of erop te tikken, is door de Apple Pencil te gebruiken of een muis die is aangesloten op de iPad (die een cursor op het scherm oproept). Het toetsenbord en het trackpad van de Mac werken natuurlijk betrouwbaar.

De Apple Pencil kan ook niet worden gebruikt om door de gebruikersinterface te navigeren. Het kan alleen worden gebruikt om op de Mac te klikken en dingen te selecteren. Apple Pencil schijnt wel wanneer het wordt gebruikt om op het scherm te tekenen in ondersteunde apps. Dit werkt standaard voor de Mark Up-functie in Voorvertoning, samen met apps van derden zoals Affinity Photo, Adobe Illustrator en meer.

Dit betekent dat om Sidecar succesvol te gebruiken als secundair beeldscherm, je moet wennen aan een nieuw interactiemodel. Veeg met twee vingers om te navigeren, klik en selecteer met Apple Pencil of een muis. De nieuwe gebaren voor het selecteren en bewerken van tekst van iOS 13 en iPadOS 13 werken hier ook.

Compatibiliteit met zijspan

Sidecar-functie wordt ondersteund op de volgende Macs met macOS Catalina:

 • MacBook Pro geïntroduceerd in 2016 of later
 • MacBook geïntroduceerd in 2016 of later
 • MacBook Air geïntroduceerd in 2018 of later
 • iMac geïntroduceerd in 2016 of later, plus iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2015)
 • iMac Pro
 • Mac mini geïntroduceerd in 2018 of later
 • Mac Pro geïntroduceerd in 2019

En op de volgende iPads met Apple Pencil-ondersteuning met iPadOS 13:

 • iPad Pro: alle modellen
 • iPad (6e generatie) of later
 • iPad mini (5e generatie)
 • iPad Air (3e generatie)

Voordat u Sidecar gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en dat Bluetooth en wifi op beide apparaten zijn ingeschakeld.

Hoe zijspan in te stellen

Het proces om verbinding te maken met Sidecar is hetzelfde voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen. Als je de bekabelde verbindingsmethode gaat gebruiken, sluit dan eerst de Mac aan op je iPad met een compatibele kabel.

Je kunt de Sidecar-verbinding op een aantal manieren starten. De beste manier is om de AirPlay-optie in de menubalk te gebruiken.

Als je het AirPlay-pictogram niet in de menubalk kunt zien, kun je het inschakelen door naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen te gaan en de optie "Spiegelopties in de menubalk weergeven indien beschikbaar" aan te vinken.

Spiegeloptie voor AirPlay weergeven
Spiegeloptie voor AirPlay weergeven

Klik nu op de knop "AirPlay" in de menubalk. Selecteer hier uw iPad.

Afbeelding
Afbeelding

En dat is het. De Sidecar-functie is nu ingeschakeld en uw iPad zal gaan werken als een extern beeldscherm. U kunt nu vensters van het scherm van uw Mac naar de iPad slepen en neerzetten.

U kunt ook naar Systeemvoorkeuren > Sidecar gaan en vervolgens op de vervolgkeuzelijst "Apparaat selecteren" klikken en uw iPad in de lijst selecteren. Sidecar zou nu op je iPad moeten draaien.

Verbinding maken met Sidecar vanuit Systeemvoorkeuren
Verbinding maken met Sidecar vanuit Systeemvoorkeuren

Hoe zijspan te gebruiken en aan te passen

Hoewel je de iPad gewoon als tweede monitor kunt gebruiken, zijn er enkele specifieke bedieningselementen in macOS om je ervaring te verbeteren.

Allereerst kun je overschakelen naar de spiegelmodus om de Mac vanaf de iPad te bedienen. Dit kan handig zijn als u in de kamer blijft maar niet achter de computer zit.

Klik hiervoor op de knop "Zijspan" in de menubalk nadat de iPad is aangesloten. Klik vervolgens op "Ingebouwde Retina-display spiegelen".

Sidecar-opties in de menubalk
Sidecar-opties in de menubalk

De Sidecar-gebruikersinterface op de iPad is vrij eenvoudig. Je ziet een zijbalk aan de rechterkant en een virtuele Touch Bar aan de onderkant (zelfs als je Mac geen Touch Bar ondersteunt).

Sidecar iPad-gebruikersinterface
Sidecar iPad-gebruikersinterface

Bovenaan de zijbalk vind je opties om de menubalk en het Dock weer te geven of te verbergen, zodat je de schermvullende modus op de Mac kunt inschakelen.

In het midden vind je je modificatietoetsen: Command, Option, Control en Shift. U kunt dubbeltikken op een sleutel om deze te vergrendelen.

Onderaan zie je de opties Ongedaan maken, Toetsenbord en Verbinding verbreken.

De knop "Toetsenbord" opent het compacte zwevende toetsenbord van iPadOS dat typen met bewegingen ondersteunt. U kunt de knop "Verbreken" gebruiken om de Sidecar-verbinding te beëindigen.

Je kunt ook de Sidecar-gebruikersinterface op de iPad aanpassen. Ga op je Mac naar Systeemvoorkeuren > Sidecar.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik vanaf hier de vervolgkeuzelijst naast "Toon zijbalk" om de zijbalk van links naar rechts te verplaatsen. U kunt de Touch Bar ook naar boven of naar beneden verplaatsen via de optie "Toon Touch Bar".

Bovendien kunt u de opties "Show Sidebar" en "Toon Touch Bar" uitschakelen om beide elementen uit te schakelen.

Sidecar-opties in Systeemvoorkeuren
Sidecar-opties in Systeemvoorkeuren

Als je een fervent Apple Pencil-gebruiker bent, kun je ook de optie "Dubbeltikken op Apple Pencil inschakelen" aanvinken om het dubbeltikken-gebaar te gebruiken als rechtsklikoptie op de Mac.

Om Sidecar los te koppelen, selecteert u de knop "Verbinding verbreken" in de rechter- of linkerbenedenhoek (afhankelijk van uw voorkeuren) op het scherm van de iPad.

Tik op de knop Verbinding verbreken om de Sidecar-verbinding te stoppen
Tik op de knop Verbinding verbreken om de Sidecar-verbinding te stoppen

U kunt ook naar het menu "AirPlay" gaan vanuit de menubalk op uw Mac en op de knop "Verbinding verbreken" klikken.

Populair onderwerp