Wat is een 'hot take' en waar komt de zin vandaan?

Inhoudsopgave:

Wat is een 'hot take' en waar komt de zin vandaan?
Wat is een 'hot take' en waar komt de zin vandaan?
Anonim

De Tebowing-meme is online gemaakt en verspreid door sportfans. Voordat het werd behandeld door de NFL en andere gevestigde verkooppunten, kreeg het veel aandacht van kleine websites zoals BuzzFeed (wat nu een hele grote website is).

Het is duidelijk dat al deze Tebow-rapportage erg lucratief was, omdat journalisten niet stopten met praten over Tim Tebow. Controversiƫle artikelen kregen veel aandacht (geen verrassing daar), maar er waren ook enkele hits op tabloidniveau zoals "The Museum of Sex Gave Tim Tebow a Lifetime Membership."

De meeste van deze Tebow-reportages hadden niets te maken met voetbal (en alles met memes). Gevestigde journalisten houden daar niet zo van, dus begonnen ze naar deze artikelen te verwijzen als 'hot takes'. Het woord verspreidde zich naar alle andere genres van journalistiek, en het werd een soort verzamelwoord voor 'iets waarvan ik denk dat het stom is', en niet per se voor iets controversieel of impopulair.

Na verloop van tijd sijpelde hete take in de volkstaal - waarschijnlijk vanwege journalisten op Twitter. Het begon een concrete definitie te ontwikkelen (een ernstig onpopulaire mening) en begon te worden gebruikt om elke mening te beschrijven, niet alleen de meningen die in nieuwsartikelen opduiken.

(De betekenis van hot take uit het Tebow-tijdperk zweeft nog steeds rond, en het wordt door sommige journalisten gebruikt om artikelen te bekritiseren waarvan zij denken dat ze onwetend of dom zijn. Woordenboeken zoals Merriam Webster leggen veel nadruk op deze oudere betekenis.)

Hoe bedenk je een hete take

Een man zit achter zijn computer en probeert een hete take te componeren
Een man zit achter zijn computer en probeert een hete take te componeren

Het is gemakkelijk om de kunst van hottakes onder de knie te krijgen: je hebt alleen wat impopulaire meningen nodig (of een goed gevoel voor humor). Als je bijvoorbeeld een hekel hebt aan pastasalade, kun je "pastasalade is prullenbak" op je Facebook- of Twitter-account plaatsen. Dat is een stevige hete take die mensen kan laten schuimen op de mond.

Of je kunt dingen aangenamer maken door je idee als een hot take te introduceren. Je zou kunnen zeggen "hot take: ranch is de slechtste smaakmaker", of "hot take: sneakers zijn lelijk." Dit laat mensen weten dat je gewoon grappig probeert te zijn, of dat je je mening probeert te geven zonder een serieus gevecht te krijgen.

Je kunt ook hottakes uitroepen op sociale media of persoonlijk. Hoewel het waarschijnlijk het beste is om opzettelijk controversiƫle meningen (vooral online) te negeren, kan het vermelden van "dit is een serieuze hot-take" een deel van de scherpte van een gesprek wegnemen. Het is een teken dat je het aas weigert.

Populair onderwerp