Stel jezelf deze vragen voordat je een smarthome instelt

Inhoudsopgave:

Stel jezelf deze vragen voordat je een smarthome instelt
Stel jezelf deze vragen voordat je een smarthome instelt
Anonim

Als je eenmaal weet wat voor soort veranderingen je kunt maken, is het tijd om jezelf af te vragen wat je wilt bereiken. Tegenwoordig lijken fabrikanten bereid om op bijna alles een radio te slaan om het slim te noemen en het aan jou te verkopen. Alleen al om die reden zijn er allerlei smarthome-apparaten die je moet vermijden.

Maar om erachter te komen welke voor u geschikt zijn, moet u een goed idee hebben van wat u wilt dat uw smarthome voor u doet. Als uw grootste zorg het terugdringen van het stroomverbruik is, dan zijn slimme lampen, stekkers en een thermostaat uw uitgangspunt.

Aan de andere kant, als beveiliging je doel is, wil je investeren in slimme sloten, videodeurbellen en andere camera's. Smarthomes-technologie kan aan verschillende behoeften en wensen voldoen, en in de meeste gevallen lossen ze zelfs meer dan één probleem op. Maar begin simpel. Kies één doel om te bereiken en ga daar eerst achteraan. Breid dan uit.

Wil je het zelf doen?

We richten ons vaak op doe-het-zelf smarthome-technologie bij How-To Geek, maar je hoeft het niet zelf te doen. Verschillende bedrijven zoals Control4 en Savant bieden op maat gemaakte smarthome-systemen die u kunt kopen. Meestal koop je een gecentraliseerde hub (soms een traditionele smarthome-hub, maar vaker een volledige computer zoals een Mac Mini) en een reeks apparaten zoals slimme stekkers, lampen en zelfs slimme zonneschermen voor je huis.

Control4, Savant en anderen bieden een enkele app-oplossing om je smarthome te bedienen. En ze werken meestal wel met externe services zoals Google Home en Alexa. Deze bedrijven doen al het harde werk voor u, maar tegen hoge kosten.

Als je liever geld bespaart, kun je de doe-het-zelf-route kiezen, wat betekent dat je je hub en apparaten kiest en ze zelf beheert.

Hoeveel wil je uitgeven?

Zodra je een compleet systeem of een doe-het-zelf-route hebt gekozen, moet je bepalen hoeveel je wilt uitgeven. Complete systemen bieden doorgaans pakketten aan, dus het is de doe-het-zelf-route waarbij meer wordt geplukt en gekozen.

Je kunt een goede starters-smarthome bouwen voor ongeveer $ 400, maar je hoeft niet meteen met al die apparaten te beginnen. Als u uw doel spraakgestuurde lichten kent en u minder dan $ 40 wilt uitgeven, dan zijn Wyze-lampen een goede keuze. Aan de andere kant, als je een groter budget hebt, kun je upgraden naar Philips Hue-lampen.

Deze vraag is geen enkelvoudig vraagscenario. Je moet fasen plannen: "Hoeveel wil ik nu uitgeven? Over zes maanden? In een jaar?" Door uw smarthome in fasen uit te rollen, kunt u de kosten spreiden.

Welke spraakassistent moet je hebben?

Een Nest Home Hub naast een Amazon Echo Show
Een Nest Home Hub naast een Amazon Echo Show

Hoewel automatisering de echte superkracht van een smarthome is, is de waarheid dat de meeste gemiddelde mensen hun smarthome bedienen met een stemassistent. Als je bereid bent de cloud bij je thuis te laten, is Alexa of Google Assistant misschien wel het meest intuïtieve en krachtige onderdeel van je slimme apparaten.

Maar ze zijn niet hetzelfde. Amazon Echo-apparaten zijn er bijvoorbeeld in een grotere verscheidenheid aan vormfactoren, terwijl Google beter is in natuurlijke spraak en zoekopdrachten op internet.

Sommige slimme apparaten ondersteunen alleen Alexa of Google Assistant, terwijl andere beide ondersteunen. Zelfs onder degenen die beide ondersteunen, zijn de functies niet altijd gelijk. Het Schlage Encode Wi-Fi-slot ondersteunt spraakontgrendeling met pin en routines op Alexa, maar bijvoorbeeld niet op Google.

Het lijkt veel op het kiezen van Android of iPhone. Beide zijn capabele systemen die waarschijnlijk aan de meeste van uw behoeften zullen voldoen. Maar kleine details maken wel degelijk het verschil. Of dat nu alleen een ontbrekende app op de iPhone is, of een ontbrekende integratie die alleen in de Google Assistent te vinden is.

Zullen uw familie en gasten uw smarthome leuk vinden?

Een gelukkige familie die dozen naar een huis draagt
Een gelukkige familie die dozen naar een huis draagt

Woon je alleen? Als dat niet het geval is (en tot op zekere hoogte, zelfs als u dat doet), zullen andere mensen communiceren met uw smarthome. Als de familie, vrienden of huisgenoten die bij je wonen je smarthome haten en niet willen gebruiken, zul je het moeilijker vinden om jezelf te gebruiken.

Dat is ook zo als er gasten komen. Als je ze niet voorbereidt op een smarthome-realiteit, kunnen ze zich er ongemakkelijk in voelen en niet bereid zijn om in de toekomst langs te komen. U kunt deze problemen met een paar stappen verminderen om uw smarthome gebruiksvriendelijker te maken voor vrienden en familie. Maar het begint allemaal met een gesprek over de voordelen van een smarthome.

Uiteindelijk, als je een partner of kinderen hebt die een hekel hebben aan het idee van een smarthome, wil je misschien twee keer nadenken voordat je in slimme gadgets investeert. Je moet die problemen op zijn minst op een zinvolle manier aanpakken, zodat iedereen zich thuis op zijn gemak voelt.

Maak niet de fout om meteen in de eerste slimme gadget te duiken die je aanspreekt. Een goede planning voor je smarthome voorkomt dat je in de toekomst fouten ongedaan moet maken en gadgets opnieuw moet kopen. En je zult er meer van genieten van je smarthome.

Populair onderwerp