Spreek de startpagina van uw browser op met deze 10 willekeurige websitegeneratoren

Inhoudsopgave:

Spreek de startpagina van uw browser op met deze 10 willekeurige websitegeneratoren
Spreek de startpagina van uw browser op met deze 10 willekeurige websitegeneratoren
Anonim

Iedereens favoriete encyclopedie-Wikipedia- heeft een willekeurige pagina-optie die een pagina toont uit de verzameling van bijna 6 miljoen pagina's.

Als je een andere taal wilt gebruiken, verander dan de "en" in de URL in de juiste taal, zoals "es" voor Spaans of "de" voor Duits. Dit is ook erg handig als je een nieuwe taal aan het leren bent.

Bovendien hebben de meeste sites die op dit wiki-formaat zijn gebouwd een "willekeurige" optie, wat ons netjes naar…

Wookieepedia

Wookiepedia-logo
Wookiepedia-logo

De Wookiepedia-wiki bevat ook een willekeurige pagina-optie. Als je een Star Wars-fan bent - zoals velen van ons hier bij How-To Geek - dan is de kans groot dat dit de tijd opslokt als niets anders.

Je kunt het lange achtergrondverhaal lezen van een personage, plaats of wapen waar je voorheen vrijwel niets vanaf wist. Dan klik je op links naar andere interessante personages, plaatsen of wapens, en voordat je het weet, heb je 20 tabbladen open en heb je een uur lang niets productiefs gedaan. Vraag ons hoe we dat weten.

Reddit

Reddit-logo
Reddit-logo

Hou je van Reddit, maar heb je moeite om iets te lezen buiten je favoriete subreddits? Deze is voor jou.

Door de startpagina van je browser naar r/random te verwijzen, word je naar een subreddit geleid die je misschien nog nooit eerder hebt gezien. Wees echter gewaarschuwd, sommige subreddits zullen je ongetwijfeld in een argument, debat of verhaal betrekken op manieren die alleen Reddit kan.

Optische illusies

BrainBashers-logo
BrainBashers-logo

Wie houdt er niet van om naar iets te kijken dat ons het gevoel geeft dat we onze ogen niet kunnen vertrouwen en dat ons hoofdpijn kan bezorgen? Niemand, dat is wie.

BrainBashers' willekeurige pagina-optie neemt je mee naar een willekeurige optische illusie, zodat je elke dag kunt beginnen met onthouden dat je echt niet altijd kunt geloven wat je ziet. U moet JavaScript hebben ingeschakeld, zodat u op elke illusie kunt klikken om de "realiteit" erachter te zien.

Wallpapers

Wallhaven-logo
Wallhaven-logo

Van het ene visuele feest naar het andere, alleen zijn de afbeeldingen deze keer niet bedoeld om migraine op te wekken: een verzameling willekeurige, en vaak mooie, wallpapers van Wallhaven. Dit is zeker een andere pagina die je kan verleiden tot langdurig browsen, maar het is kunst, toch? Dus het is goed.

Kleurplaten

Gewoon kleurlogo
Gewoon kleurlogo

Als jij het soort persoon bent dat liever zijn eigen afbeeldingen kleurt dan door het werk van anderen te bladeren, wat dacht je van een willekeurige selectie van kleurpagina's die je kunt afdrukken vanuit Just Color? Het is een kans om je eigen kunst te maken en tegelijkertijd een beetje bewust te zijn.

Producten op Etsy

Etsy-logo
Etsy-logo

Wat betreft kunst en mooie dingen, wat dacht je van enkele willekeurige Etsy-vondsten? Niet zozeer een willekeurige pagina als wel een willekeurige zoekopdracht, maar de resultaten veranderen vrij regelmatig.

Als je graag op zoek bent naar vreemde dingen die je normaal niet zou vinden, dan zal je PayPal-rekening leeglopen voordat je het weet.

Citaten

Het offertepagina-logo
Het offertepagina-logo

Op zoek naar iets smaakvoller en waardiger? Bezoek de pagina met citaten en heb enkele willekeurige citaten van zowel echte als denkbeeldige personen.

Elk citaat bevat links naar andere citaten van de auteur als je ze bijzonder boeiend vindt. Onthoud ze dan zodat je wijs kunt overkomen in de ogen van je collega's.

Stadswoordenboek

Stedelijk Woordenboek Logo
Stedelijk Woordenboek Logo

Van het sublieme tot de NSFW. Urban Dictionary heeft een willekeurige pagina die je zeker nieuwe definities zal leren die je nog niet eerder kende. Eerlijke waarschuwing: bijna alles hier zou niet moeten worden bekeken tijdens het werk of in het bijzijn van kinderen.

Willekeurige YouTube-video's

Willekeurige Lijsten Logo
Willekeurige Lijsten Logo

Helaas heeft YouTube zelf geen willekeurige optie. Gelukkig is RandomLists (die ook willekeurige pagina's heeft voor films, liedjes en gifs) te hulp gekomen.

De video's zijn niet helemaal willekeurig omdat ze neigen naar recent populaire video's. Maar met duizenden video's die elke dag naar het streamingplatform worden geüpload, is de kans groot dat je ze nog maar zelden eerder hebt gezien.

Andere willekeurige sites

Breng me naar een andere nutteloze website-logorand
Breng me naar een andere nutteloze website-logorand

Als je echt willekeurige gekkigheid wilt, is The Useless Web perfect. Het heeft een knop waarop u klikt om naar volledig willekeurige en zinloze websites te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld terechtkomen op een website als Tiny Tuba, die een afbeelding bevat van een heel kleine tuba die een paar noten speelt als je erop klikt. Volkomen zinloos en volkomen vreugdevol.

Populair onderwerp