Wat betekent "FTFY" en hoe gebruik je het?

Inhoudsopgave:

Wat betekent "FTFY" en hoe gebruik je het?
Wat betekent "FTFY" en hoe gebruik je het?
Anonim

De oorsprong van FTFY is onbekend, maar een voorbeeld van de uitdrukking werd voor het eerst toegevoegd aan Urban Dictionary in 2005. Uit dit voorbeeld blijkt dat FTFY oorspronkelijk een volledig echte, niet-sarcastische uitdrukking was, zoals de volgende:

Na verloop van tijd veranderde het in iets meer sardonische. Het internet was vroeger veel praktischer, zelfs voor mensen die het slechts terloops gebruikten. Daarom is het logisch dat FTFY begon als een nuttige zin.

Instances zoals het voorbeeld dat we hierboven gebruikten, zouden kunnen zijn begonnen op internetforums die afhankelijk waren van vervelende opmaaktags (zoals BBCode) om afbeeldingen in berichten in te sluiten. Of het kan verwijzen naar programmeren, het bouwen van websites of het aanpassen van profielen op websites zoals MySpace (waarbij wat CSS betrokken was, de taal die wordt gebruikt om de HTML-code van webpagina's op te maken).

Minder mensen hebben elk jaar een reden om code voor webpagina's op te maken. Dit zou kunnen verklaren waarom FTFY nu sarcastisch wordt gebruikt. Rond 2009 of '10 werd FTFY een meme en bracht sarcastische subreddits voort, zoals /r/FTFY. Volgens Google Trends bereikte de afkorting een piek in populariteit in 2012 en is sindsdien aan het afnemen.

Nu is FTFY slechts een van de vele impopulaire afkortingen die rond Reddit zweven. Nogmaals, het is nog steeds voornamelijk bekend en wordt gebruikt als een sarcastische term. Echter, programmeurs, makers van inhoud en journalisten die op internet werken en er ook met collega's over communiceren, gebruiken FTFY soms echt.

Hoe gebruik je FTFY?

Een man die zijn hand tegen zijn mond rust en naar een laptop staart
Een man die zijn hand tegen zijn mond rust en naar een laptop staart

Wilt u leren hoe u FTFY als een professional kunt gebruiken? Oké! Stel dat u een Reddit-thread over sitcoms opent. Je ziet een bericht dat zegt: "Seinfeld is de beste sitcom aller tijden", maar je bent het daar niet mee eens. Je zou het Reddit-bericht kunnen citeren, het kunnen bewerken om te lezen: "I Love Lucy is de beste sitcom aller tijden", en dan "FTFY" toevoegen na het citaat.

Dat is een vrij droog, maar typisch voorbeeld. Je citeert iemand, verandert een paar woorden en voegt dan FTFY toe. Deze formule werkt voor zowat elke situatie - van gekke gesprekken over katten tot verbaal gewelddadige politieke argumenten.

Maar wat als je FTFY op een niet-sarcastische manier wilt gebruiken? Nou, je moet beginnen met het oplossen van problemen voor mensen! Corrigeer iemands typefout in een Facebook-groepsbeschrijving of nodig weggelaten collega's uit voor een Google Agenda-groep. Dan kun je FTFY gebruiken zonder er een grap van te maken.

Houd er rekening mee dat je vrienden misschien niet weten wat FTFY betekent. Misschien moet je dat voor ze oplossen.

Populair onderwerp