Wat is Google Pay en wat kunt u ermee?

Inhoudsopgave:

Wat is Google Pay en wat kunt u ermee?
Wat is Google Pay en wat kunt u ermee?
Anonim

Voor de herlancering werd Google Pay voornamelijk gebruikt voor mobiele betalingen. Dit is nog steeds een groot deel van waar de service over gaat. Door uw creditcard, betaalpas of klantenkaarten aan de app toe te voegen, kunt u met uw telefoon contactloze lezers gebruiken om betalingen te doen. U hoeft geen kaart uit uw portemonnee of tas te halen.

Zodra u betaalmethoden aan Google Pay heeft toegevoegd, kunnen ze ook in andere gebieden worden gebruikt. De app heeft een sectie voor het bestellen van eten die werkt met meer dan 100.000 restaurants. Er is ook een gedeelte om betalingen te doen bij benzinestations zonder de pomp aan te raken. Dit alles is te vinden op het hoofdtabblad 'Betalen' in de app.

Peer-to-peer-betalingen

peer-to-peer betalingen
peer-to-peer betalingen

Het volgende grote ding dat Google Pay kan doen, zijn peer-to-peer geldoverdrachten. Als je van Venmo hebt gehoord, is dit een zeer vergelijkbare functie. U kunt geld verzenden naar en ontvangen van andere mensen die Google Pay gebruiken.

Google Pay maakt het ook mogelijk om groepen te maken. Dus als je met andere mensen een cadeau doet, kun je allemaal in een groep zitten en bijhouden wie wel of niet heeft betaald. Dit is ook een geweldige functie voor huisgenoten (en andere mensen die vaak rekeningen delen) om te gebruiken.

Elk van de één-op-één of groepsbetalingen bestaat in een chatroom-achtige gebruikersinterface. U kunt dus met de andere mensen praten over waarvoor u beta alt, wie er nog moet betalen, enz. Alles kan in de app worden afgehandeld.

Deals & kortingen

google pay-cashback
google pay-cashback

Google Pay heeft een tabblad 'Verkennen' voor het vinden van aanbiedingen en kortingen. Veel van deze "deals" zijn cashback-aanbiedingen, die teruggaan naar uw Google Pay-account. U kunt het geld uit Google Pay overboeken als u het ergens anders wilt gebruiken.

Waar deze deals interessant worden, is de mogelijkheid om u aan te melden voor het algoritme van Google om uw transacties te analyseren en de aanbiedingen te personaliseren. Met Google kun je de functie drie maanden uitproberen en vervolgens beslissen of je deze wilt blijven gebruiken.

Als je een deal vindt die je leuk vindt, kun je deze "Activeren" en koppelen aan een van je kaarten. Het wordt automatisch toegepast op uw account wanneer u die kaart gebruikt om een aankoop te doen bij het bedrijf.

Een ander onderdeel van het tabblad "Verkennen" is een QR-codescanner bovenaan de pagina. Wanneer u in een winkel winkelt, kunt u een artikel scannen en Google Shopping toont u de prijzen van het artikel in andere winkels.

Persoonlijke financiën

Vanaf 2021 introduceert Google 'Google Plex', waarmee u rechtstreeks in de Google Pay-app een bankrekening kunt aanmaken. Het zal bij de lancering 11 banken en kredietverenigingen ondersteunen. Er zijn geen maandelijkse kosten, rekening-courantkosten of minimale saldovereisten.

Hoe zit het met privacy?

google pay-privacy
google pay-privacy

Privacy is altijd een grote zorg als het gaat om Google-producten, en het bedrijf is zich hiervan bewust. Google heeft een aantal dingen geïmplementeerd om hopelijk al deze zorgen weg te nemen.

Misschien het belangrijkste is dat veel van de functies die we al hebben genoemd, expliciet opt-in zijn. Dat betekent dat ze alleen worden ingeschakeld als u besluit ze in te schakelen tijdens de eerste installatie. Je hoeft je niet aan te melden voor iets waarvan je niet op de hoogte bent door simpelweg de app te installeren.

Als u geen van deze extra functies wilt inschakelen, kan Google Pay ook uitsluitend worden gebruikt voor tap-to-pay (alleen Android) of peer-to-peer-betalingen.

Bovendien zegt Google dat ze geen van de gegevens die het over u in Google Pay verzamelt, verkopen of delen aan derden. Het gebruikt de gegevens ook niet voor gerichte advertenties in andere Google-services. En zoals eerder vermeld, hebt u de keuze om u aan te melden voor gepersonaliseerde aanbiedingen.

Al met al is Google Pay een service boordevol functies, maar het kan zo complex of zo eenvoudig zijn als u wilt. Als u alle functies inschakelt, kan het apps zoals Venmo, PayPal, Mint, Simplifi en andere vervangen. Of het kan een eenvoudige app voor mobiele betalingen en peer-to-peer-betalingen zijn. De keuze is aan jou.

Populair onderwerp