Wat is een slimme wieg en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is een slimme wieg en wat doet het?
Wat is een slimme wieg en wat doet het?
Anonim

Een wieg is kleiner dan een wieg en het oppervlak is hoger dan een wieg, waardoor wiegjes gemakkelijker zijn om je baby neer te zetten of op te tillen. Converteerbare wiegjes zijn groter en hebben een in hoogte verstelbare matras, zodat u de ombouw kunt maken wanneer uw kind er klaar voor is. Dit alles klopt voor de slimmere versies van deze bedden, dus wat onderscheidt een slimme wieg?

Slimme functies voor een betere nachtrust

Slimme wiegjes zijn slim omdat ze de mogelijkheid hebben om je baby voor je te wiegen, kalmerende muziek voor je baby af te spelen en verbinding te maken met een app op je telefoon, waardoor je meestal afstandsbediening en slaapbewakingsmogelijkheden hebt. Sommige slimme bassinets bieden extra functies, zoals connectiviteit voor stemassistenten en wekdetectie.

Als een baby midden in de nacht wakker wordt, is er meestal een moment van stilte voordat ze beginnen te huilen en zich bewust worden van hun omgeving. Slimme wiegjes met wekdetectie gebruiken hun camera om dit stille wakker worden te voelen en beginnen de baby weer in slaap te wiegen, zodat nieuwe ouders ongestoord de nacht kunnen doorkomen.

Slimme wiegjes hebben ook ingebouwde luidsprekers om muziek of witte ruis voor je baby af te spelen. Afhankelijk van het model kun je een geluid kiezen om af te spelen, of het begint automatisch muziek voor je af te spelen.

Cradlewise-audio
Cradlewise-audio

Wat te verwachten

Je kunt verwachten dat slimme bassinets verschijnen voor alles tussen $ 350 en $ 1. 500. Ze hebben niet allemaal de hierboven genoemde automatische functionaliteit. In feite worden de meeste slimme wiegjes aan de onderkant van de prijsschaal handmatig bediend op de wieg zelf of op de meegeleverde smartphone-app.

Lager in de prijsklasse, krijg je functies die handmatig worden bediend, goedkopere (maar niet per se goedkope) materialen en een over het algemeen kleiner product dat alleen als slimme wieg dient. Aan de bovenkant van het spectrum kun je automatisch schommelen, automatisch muziek afspelen, hoogwaardige materialen verwachten en sommige die veranderen in een slimme wieg voor als je baby zijn wieg ontgroeit.

Ongeacht de prijs, vrijwel elke slimme wieg wordt geleverd met een app om te downloaden. De app wordt gebruikt om de functies van de slimme wieg te bedienen en de meeste bieden een nachtelijke grafiek van het slaappatroon van uw kind. Als de wieg is uitgerust met een monitor, kun je je baby ook rechtstreeks vanuit de app zien slapen.

Welke slimme wieg is het beste?

Elke ouder heeft andere behoeften en elke baby moet getroost worden op een manier die specifiek bij hun behoeften past. Als je een slimme wieg nodig hebt die kan detecteren wanneer je baby wakker wordt en hem automatisch weer in slaap wiegt zonder dat jij iets hoeft te doen, dan is onze keuze voor de Cradlewise Smart Crib.

Cradlewise-oprichters
Cradlewise-oprichters

De Cradlewise Smart Crib is een slimme wieg die kan worden omgebouwd tot een slimme wieg, waardoor je pasgeboren baby de eerste twee jaar van zijn leven een bed krijgt. Dit is een van de vele redenen waarom de Cradlewise iets duurder is dan andere op de markt, aangezien de andere meestal maar vijf maanden meegaan.

Afgezien van de langere gebruiksduur, rust de Cradlewise ook uit met een nachtzichtmonitor om op afstand te controleren of uw baby is en heeft volledig automatische functies die worden geïnitieerd door ontwaakdetectie en gepatenteerd "geruisloos stuiteren", gemodelleerd naar een ouder die een baby zachtjes laat stuiteren weer slapen.

Cradlewise stuiteren
Cradlewise stuiteren

De Cradlewise-app geeft je de slaapanalyses van je baby en een live feed van de monitor, evenals bedieningselementen voor alle functies van de slimme wieg. De app laat je weten wanneer je baby wakker wordt, zodat je kunt controleren of ze verzorgd moeten worden.

Qua audio omvat Cradlewise tracks met witte ruis, tracks met bruine ruis en klassieke muziek. Met behulp van wat ze 'slimme afspeellijsten' noemen, houdt deze slimme wieg bij welke liedjes je baby het leukst vindt en speelt die door AI gekozen liedjes af wanneer het tijd is voor je baby om te slapen.

Onze goedkopere keuze voor een slimme wieg is de Trubliss Evi Smart Bassinet. Voor een fractie van de prijs heeft de Evi niet zoveel slimme functies als de Cradlewise Smart Crib, maar hij produceert over het algemeen dezelfde oplossing: je baby slaapt beter dan de traditionele wieg.

Trubliss Evi
Trubliss Evi

De Trubliss Evi is geen converteerbare wieg, dus hij is geschikt voor kinderen tot vijf maanden oud, of totdat ze zich op handen of knieën kunnen opduwen, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Het andere nadeel is dat alle functies (schommelen, muziek en lichten) handmatig worden bediend. Niet elke ouder heeft echter een automatische wieg nodig. In sommige gevallen is het voldoende om het schommelen en de muziek handmatig in te stellen voor de eerste paar uur slaap.

De Evi heeft wel een paar trucjes in petto die de Cradlewise niet heeft, waaronder de ring van lichten. Deze lampjes kunnen worden gebruikt als sfeerlicht, of je kunt ze instellen als lopende sensorische lampjes als je baby daar de voorkeur aan geeft.

Je kunt je telefoon via Bluetooth verbinden met de Evi in de Smart Life-app, waar je de functies van de wieg kunt bedienen, de snelheid van de wiegende beweging kunt aanpassen en het nachtlampje kunt bedienen. Naast de Smart Life app kun je de Evi ook bedienen met een Amazon Alexa of Google Home spraakassistent.

Over het algemeen produceert de Evi hetzelfde effect als de Cradlewise, maar u ruilt de levensduur en automatische functies in voor een lagere prijs.

Zijn ze het waard?

Als het gaat om een slaapoplossing als deze, zal elk kind het anders aanpakken en zal elke ouder een unieke situatie hebben. Gelukkig kunnen beide producten die we aanbevelen binnen een bepaalde tijd worden geretourneerd (afhankelijk van waar je ze koopt) als je baby niet goed binnen slaapt.

Baby slaapt in bedje met teddybeer
Baby slaapt in bedje met teddybeer

Dat gezegd hebbende, de Cradlewise heeft meer waarde als u op zoek bent naar een slaapsituatie tot uw kind twee jaar oud is. Deze slimme wieg is over het algemeen ook slimmer dan de Evi, waarbij wekdetectie een echte game-changer is. Het is gewoon een betere oplossing voor beide partijen die de hele nacht doorslapen.

Tegen een meer redelijke prijs is de Trubliss Evi Smart Bassinet ook een geweldige optie. Het duurt niet zo lang, maar het heeft nog steeds het potentieel om uren slaap terug te winnen voor jou en je baby.

Of slimme wiegjes een goede investering zijn of niet, hangt volledig af van je levensstijl en hoe comfortabel je baby erin slaapt. Er een uitproberen is misschien wel de beste manier om te zien of ze de moeite waard zijn om aan je kinderkamer toe te voegen.

Populair onderwerp