Face ID werkt niet? 3 dingen die je kunt proberen

Inhoudsopgave:

Face ID werkt niet? 3 dingen die je kunt proberen
Face ID werkt niet? 3 dingen die je kunt proberen
Anonim

De camera-array aan de bovenkant van je iPhone-display bevat niet alleen een camera, maar ook een reeks sensoren. Deze voelen diepte, nabijheid, omgevingslicht, infrarood en een standaard camerabeeld en worden door je iPhone gebruikt om te bepalen of je je apparaat moet ontgrendelen. Ervoor zorgen dat de "inkeping" schoon blijft, is de beste manier om Face ID te laten werken zoals verwacht.

Het is ook de beste manier om haarscherpe selfies vast te leggen die streeploos en contrastrijk zijn.

Scan je uiterlijk opnieuw

Als Face ID maar een deel van de tijd werkt, kun je overwegen je uiterlijk opnieuw te scannen. Face ID is bedoeld om zich aan te passen aan subtiele veranderingen in je uiterlijk, maar soms onderga je misschien een meer radicale verandering, zoals het scheren van een volle baard of het restylen van je haar.

Gezichts-ID resetten

Ga hiervoor naar Instellingen > Face ID & Passcode en authenticeer met de toegangscode van je iPhone. Je kunt de knop "Een alternatief uiterlijk instellen" gebruiken om een ​​extra scan aan je iPhone toe te voegen (handig als je vaak dezelfde look draagt) of op "Reset Face ID" tikken om alle Face ID-gegevens te verwijderen en opnieuw te beginnen.

Als je klaar bent, moet je op "Face ID instellen" tikken en de aanwijzingen op het scherm volgen om je uiterlijk opnieuw te scannen.

Test of uw camera aan de voorzijde defect is

Als de puntprojector aan de voorkant van je iPhone niet correct werkt, werkt Face ID niet. Schade kan worden veroorzaakt door uw telefoon gewoon op een hard oppervlak te laten vallen, aangezien zware schokken vaak voldoende zijn om componenten in het chassis te beschadigen of los te maken.

Een snelle manier om dit te testen, is door de Camera-app te openen, de portretmodus te kiezen en over te schakelen naar de camera aan de voorzijde.Als het gebruikelijke effect van de portretmodus van het vervagen van de achtergrond niet werkt, kan dit erop wijzen dat uw dotprojector defect is. Houd er rekening mee dat dit geenszins een uitputtende test is.

Portretmodus met camera aan de voorzijde

Je kunt je iPhone voor evaluatie naar een Apple Store brengen, zelfs als deze buiten je garantieperiode v alt of als je geen Apple Care+ bescherming tegen onopzettelijke schade hebt. Apple zal uw iPhone controleren en een diagnose uitvoeren om het probleem te isoleren. Ze kunnen je een gratis fix aanbieden, maar zelfs als de fix niet gratis is, moet je elk werk vooraf goedkeuren (dus er is geen risico dat je in rekening wordt gebracht als je liever ergens anders heen gaat).

Als Face ID niet goed werkt en je hebt een Apple Watch, dan kun je de Apple Watch gebruiken om je iPhone te ontgrendelen. Dit werkt goed in gevallen waarin Face ID anders zou kunnen mislukken, zoals bij het dragen van een gezichtsmasker of andere bedekking.

Je kunt je Mac ook ontgrendelen met een Apple Watch!

Populair onderwerp