Een vervolgkeuzelijst bewerken in Microsoft Excel

Inhoudsopgave:

Een vervolgkeuzelijst bewerken in Microsoft Excel
Een vervolgkeuzelijst bewerken in Microsoft Excel
Anonim

Wanneer u de vervolgkeuzelijst selecteert, ziet u het extra item in de selectie.

Tabelitem toegevoegd aan vervolgkeuzelijst

Om een ​​item te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u Verwijder > Tabelrijen. Dit verwijdert het item uit de tabel en de lijst.

Selecteer Verwijderen, Tabelrijen

Als u gewoon de tekst in de cel verwijdert, blijft er een spatie over in uw vervolgkeuzelijst. Dus als u niet de hele rij kunt verwijderen omdat dit invloed heeft op uw andere tabelgegevens, kunt u de tekst in de cel verwijderen en vervolgens de resterende items naar boven verplaatsen om de lege cel te vullen.

Tabelitem uit lijst verwijderd

Bewerk een vervolgkeuzelijst vanuit een celbereik

U kunt een celbereik of een benoemd bereik gebruiken voor de items in uw vervolgkeuzelijst, wat een handige manier is om te gaan. Hier leest u hoe u items aan uw lijst kunt toevoegen en verwijderen.

Voeg een item toe aan een celbereik

Om een ​​lijstitem toe te voegen, voert u het gewoon onder de bestaande items in. U kunt uw items naar wens herschikken, maar u moet de bron voor de lijst bijwerken omdat het celbereik is uitgebreid.

Selecteer de cel met de vervolgkeuzelijst, ga naar het tabblad Gegevens en selecteer "Gegevensvalidatie" in het gedeelte Gegevenshulpmiddelen van het lint.

Gegevensvalidatie op het tabblad Gegevens in Excel

In het vak Bron werkt u ofwel de celverwijzingen bij om de toevoegingen op te nemen, ofwel sleept u door het nieuwe celbereik op het blad. Klik op "OK" om de wijziging toe te passen.

Gegevensvalidatie met bijgewerkte celverwijzingen

Vink eventueel het vakje onderaan aan als je de lijst op meer dan één plek gebruikt en deze overal wilt bijwerken.

Voeg een item toe aan een benoemd bereik

Als u een benoemd bereik gebruikt voor uw lijstitems, kunt u de bovenstaande methode gebruiken om een ​​item aan de lijst toe te voegen. Hiermee wordt het genoemde bereik echter niet bijgewerkt om het extra item op te nemen. Werk in plaats daarvan het genoemde bereik bij.

Ga naar het tabblad Formules en selecteer "Naammanager" in het gedeelte Gedefinieerde namen van het lint.

Naambeheer op het tabblad Formules

Wanneer de Name Manager wordt geopend, selecteert u het genoemde bereik en werkt u de celverwijzingen bij in het vak Verwijst naar onderaan. U kunt de celverwijzingen handmatig aanpassen of er gewoon doorheen slepen op uw blad. Klik op het vinkje links van dat veld om uw wijzigingen op te slaan en klik op "Sluiten.”

Benoemd bereik bijgewerkt

Uw vervolgkeuzelijst wordt automatisch bijgewerkt om het nieuwe lijstitem op te nemen.

Verwijder een item uit een bereik

Of je nu een benoemd bereik gebruikt voor je vervolgkeuzelijst of een celbereik zonder naam, het verwijderen van een item uit de lijst werkt op dezelfde manier.

Om een ​​lijstitem in het celbereik te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u 'Verwijderen'.

Verwijderen in snelmenu

Als daarom wordt gevraagd, selecteert u "Cellen omhoog verplaatsen" en klikt u op "OK".

Cellen omhoog selecteren geselecteerd

Als je gewoon de cel selecteert en de tekst erin verwijdert, zie je een lege ruimte in je lijst, zoals hieronder weergegeven. De bovenstaande methode elimineert die ruimte.

Leeg item in vervolgkeuzelijst

Handmatig een vervolgkeuzelijst bewerken

Als u uw lijstitems handmatig hebt ingevoerd in het vak Gegevensvalidatie in plaats van te verwijzen naar een tabel of celbereik, kunt u eenvoudig lijstitems op dezelfde plek toevoegen of verwijderen.

Selecteer de cel met de vervolgkeuzelijst, ga naar het tabblad Gegevens en kies "Gegevensvalidatie" in het gedeelte Gegevenshulpmiddelen van het lint.

Gegevensvalidatie op het tabblad Gegevens in Excel

Voeg in het vak Bron nieuwe lijstitems toe aan de lijst of verwijder de items die u niet langer wilt. Klik op "OK" en uw lijst wordt bijgewerkt.

Bijgewerkte gegevensvalidatielijst

Het feit dat u een vervolgkeuzelijst voor gegevensinvoer in Excel toevoegt, betekent niet dat u er geen wijzigingen in kunt aanbrengen wanneer dat nodig is. Voor een andere optie kunt u aangepaste lijsten in Excel instellen die u op elk moment kunt gebruiken.

Populair onderwerp