Hoe u uw Android-telefoon kunt voorbereiden om gestolen te worden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon kunt voorbereiden om gestolen te worden
Hoe u uw Android-telefoon kunt voorbereiden om gestolen te worden
Anonim

Eerst en vooral moet je een vorm van schermvergrendeling op je telefoon hebben ingesteld. Sommige methoden zijn veiliger dan andere, maar u moet er een kiezen om een ​​absoluut minimaal beveiligingsniveau te hebben.

Op Android is je beste optie de vingerafdrukscanner, als je telefoon er een heeft. Het is niet zo veilig als de Face ID van de iPhone, maar het is beter dan niets. Vingerafdruk kan alleen worden gebruikt in combinatie met een andere, minder veilige methode als alternatief. Dus zelfs als u de vingerafdrukscanner gebruikt, hoeft iemand die uw telefoon steelt dat niet te doen.

Toch is het belangrijkste hier om een ​​soort afschrikmiddel te gebruiken. Soms is alleen de kleinste barrière al genoeg om iemand uit te schakelen en het als teveel gedoe te laten voelen.

Zorg ervoor dat "Vind mijn apparaat" werkt

Selecteer een apparaat

De beste manier om een ​​verloren of gestolen Android-apparaat te vinden, is de functie 'Zoek mijn apparaat' van Google. Dit is ingebouwd in alle Android-apparaten die bij de Google Play Store worden geleverd. U hoeft eigenlijk niets te doen om het in te schakelen, maar u kunt controleren of het werkt.

Het enige dat u hoeft te doen om te controleren of Find My Device goed werkt, is naar de website gaan en ervoor zorgen dat uw apparaat wordt weergegeven. U kunt uw apparaten ook bekijken vanuit de Android-app (die niet hoeft te worden geïnstalleerd voor tracking).

We hebben een gedetailleerde uitleg over hoe je Zoek mijn apparaat kunt gebruiken nadat je Android-telefoon is kwijtgeraakt of gestolen. Dit wordt je beste tool om achteraf te gebruiken.

Maak een back-up van belangrijke dingen

Selecteer Back-up en synchronisatie bovenaan de Instellingen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is een back-up maken van alles wat je niet kwijt wilt raken. Het is altijd een goed idee om te werken alsof belangrijke dingen op een dag zullen verdwijnen, dus maak altijd back-ups.

Foto's en video's zijn de dingen die de meeste mensen vrezen te verliezen. De cloudback-upfunctie van Google Foto's is een geweldige manier om automatisch een back-up van uw foto's en video's te maken. Het is een functie die u kunt inschakelen en die u volledig kunt vergeten.

Voor andere soorten bestanden zijn er een aantal geweldige cloudopslagservices die u kunt gebruiken. Google Drive is een populaire keuze, maar als u niet enthousiast bent over het ecosysteem van Google, zijn er tal van alternatieven. Het belangrijkste is om een ​​methode te kiezen en deze te gebruiken. Het verliezen van dierbare foto's, video's of andere dingen is een vreselijk gevoel.

Creëer een tweede verdedigingslinie

Veilige map gemarkeerd op een Galaxy-telefoon

We hebben het al gehad over het gebruik van een soort schermvergrendeling, maar het is ook een goed idee om een ​​secundair beschermingsniveau te hebben voor je extra gevoelige dingen. Op die manier heeft iemand, zelfs als iemand toegang krijgt tot je telefoon, niet tot alles toegang.

Een van de beste oplossingen hiervoor is de functie "Beveiligde map" van Samsung. Het is een met een wachtwoord beveiligde ruimte waar u foto's, video's, bestanden en andere dingen in kunt plaatsen. Je kunt ook hele apps in de beveiligde map plaatsen.

Als je geen Samsung Galaxy-telefoon hebt, heb je een aantal andere opties. Voor foto's en video's is de 'vergrendelde map' van Google Foto's gemakkelijk te gebruiken (maar deze is gebaseerd op dezelfde beveiligingsmethode als uw vergrendelingsscherm). Je kunt apps ook helemaal verbergen.

Neem het IMEI-nummer van uw apparaat op

IMEI weergegeven op Android

Ten slotte, als uw telefoon is gestolen en u dit aan de autoriteiten wilt melden, heeft u mogelijk het IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) nodig. Dit is een uniek nummer dat uw fysieke apparaat identificeert. Het is niet gebonden aan een provider of simkaart.

Op de meeste Android-apparaten kunt u de IMEI vinden via Instellingen > Over de telefoon. Noteer dit nummer gewoon op een veilige plek voor het geval je het nodig hebt. Dit zal niet per se iemand helpen je apparaat te vinden, maar het kan geen kwaad om het te hebben.

Als het gaat om het verliezen of stelen van dingen, kun je altijd meer doen voordat het gebeurt. Android-telefoons zijn zeker niet anders. Neem nu de tijd om je voor te bereiden op een ramp. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Populair onderwerp