Waarom wordt het de Raspberry Pi genoemd?

Waarom wordt het de Raspberry Pi genoemd?
Waarom wordt het de Raspberry Pi genoemd?
Anonim

Natuurlijk is er Apple, het beroemdste en waarschijnlijk het bedrijf dat de oorsprong is van de trend van het noemen van fruit. Maar Upton, afkomstig uit het VK, noemt de Britse firma's Tangerine Computer Systems, Apricot Computers en Acorn, "een familie van fruit". Een bedrijf dat hij vergat te vermelden, is Orange Micro, een ter ziele gegane Amerikaanse onderneming die ooit beroemd was om zijn Apple II-add-ons.

Wat is Python?

Wat het "Pi"-gedeelte betreft, zei Upton: "We gingen een computer produceren die alleen Python echt kon draaien.Dus de Pi die erin zit is voor Python.” Python is een populaire programmeertaal. Tijdens de ontwikkeling breidde het ontwerp voor de goedkope computer uit om veel capabeler te zijn dan Upton oorspronkelijk had bedoeld, dus hoewel de Raspberry Pi Python kan draaien, is dat niet langer het hoofddoel.

Maar net als bij een ui zijn hier meer lagen in het spel. Hoewel Upton dit niet uitdrukkelijk heeft gezegd, kan de "Pi" in de naam ook een nerdy verwijzing zijn naar de wiskundige constante (denk aan 3.1415) met dezelfde naam. En natuurlijk is "Raspberry Pi" ook een woordspeling voor "Raspberry Pie", een soort dessertvoedsel gemaakt met frambozen.

Het Raspberry Pi 4 Model B-bord met labels

Dus bij elkaar genomen, is "Raspberry Pi" zoiets als een viervoudige woordspeling, met vier referenties:

  1. Computergeschiedenis
  2. Een soort voedsel
  3. Een wiskundige constante
  4. De programmeertaal van Python.

Het is diep spul, maar zouden we voor een computer die zo veelzijdig is als de Raspberry Pi echt minder verwachten?

Populair onderwerp