Hoe de GPU-temperatuur van uw computer te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe de GPU-temperatuur van uw computer te controleren
Hoe de GPU-temperatuur van uw computer te controleren
Anonim

Klik op het prestatietabblad bovenaan. Scroll aan de linkerkant naar beneden tot je "GPU" ziet en klik daarop. De temperatuur wordt onderaan de GPU-pagina weergegeven.

Afbeelding

NVIDIA GeForce-ervaring

GeForce Experience is de software die NVIDIA biedt om de temperatuur van je GPU te bewaken. Start het vanuit uw Start-menu om aan de slag te gaan.

Om de temperatuurmonitor te vinden, moet je de overlay-instellingen in de game openen. Klik op het driehoekige pictogram in de rechterbovenhoek.

Afbeelding

Klik in het venster dat verschijnt op 'Prestaties'.

Afbeelding

Je ziet hier een heleboel statistieken over je GPU, inclusief de GPU-klok, temperatuur, ventilatorsnelheid en stroomverbruik.

GPU-temperatuur, tweede vakje van de linkerbovenste rij

U kunt aanpassen hoe deze informatie wordt weergegeven door op het tandwiel rechtsonder te klikken. Het heeft zelfs een optie voor een in-applicatie overlay, zodat je je temperaturen in de gaten kunt houden terwijl je aan het gamen bent.

AMD Radeon-software

AMD's tool voor het monitoren van je GPU heet Radeon Software. Je kunt het starten vanuit je Start-menu.

Om toegang te krijgen tot de temperatuurmonitor voor de GPU, klikt u op het tabblad "Prestaties" in de linkerbovenhoek van het startscherm van Radeon Software.

Afbeelding

De GPU-temperatuur wordt linksonder weergegeven.

Pijl wijst naar temperatuursectie

AMD's monitoringsoftware omvat de mogelijkheid om gegevens over uw GPU in een CSV-bestand te loggen. Het is een handige functie als u uw GPU-temperatuur voor langere tijd wilt bewaken, of als u wilt vergelijken hoe andere GPU-statistieken, zoals GPU-gebruik, overeenkomen met de GPU-temperatuur.

GPU-temperatuurbewakingstools van derden

MSI Afterburner

MSI Afterburner is een populaire keuze onder enthousiastelingen om de GPU-prestaties te controleren, omdat het met bijna alle GPU's werkt en overklokken en andere aanpassingen mogelijk maakt. Net als de tools van NVIDIA en AMD kan het de informatie weergeven terwijl je in het spel bent. Het biedt ook de mogelijkheid om prestatiestatistieken te loggen, zoals AMD's Radeon Software.

De temperatuurmonitor is direct te vinden op de hoofdpagina.

Box markering temperatuur indicator

EVGA Precision X1

EVGA's Precision X1 heeft dezelfde basisfuncties als Afterburner en Radeon Software, behalve dat het exclusief NVIDIA GPU's ondersteunt. Net als Afterburner bevindt de temperatuurindicator zich in het midden van de eerste pagina en ondersteunt deze het loggen van temperatuurgegevens in een bestand.

Rode doos met GPU-temperatuur

HWiNFO64

HWiNFO64 gaat verder dan het bewaken van de temperatuur van je GPU en heeft een ander ontwerp dan Precision X1 of Afterburner. Het biedt in re altime gegevens over elk onderdeel in uw systeem en ondersteunt het loggen van alle meetwaarden die het kan weergeven. Wanneer u het programma start, wordt u gevraagd of u "Alleen Samenvatting" of "Alleen Sensoren" wilt uitvoeren.Klik op "Alleen sensoren" en druk vervolgens op uitvoeren.

Afbeelding

Zoek naar een sectie met de titel "GPU[]:" - het zou de naam van uw GPU aan de rechterkant moeten hebben. Direct daaronder zal je GPU-temperatuur zijn. Als je een CPU hebt met geïntegreerde grafische kaart (zoals een AMD APU of een van Intel's CPU's met een iGPU) en een speciale GPU, kunnen er meerdere GPU's worden weergegeven.

Vak met vermelding van de temperatuurweergaveregel

Dit zijn slechts enkele van de beschikbare opties. Alle Add-In Board (AIB) GPU-fabrikanten hebben hun eigen software die vergelijkbaar is met EVGA's Precision X1 en MSI's Afterburner. Veel andere bedrijven die hardware voor gamers maken, bieden ook monitoringsoftware aan die de temperatuur van je GPU kan volgen.

De meeste van deze oplossingen bieden dezelfde reeks functies, dus maak uw keuze op basis van wat u het gemakkelijkst te gebruiken vindt en die u het leukst vindt.

Populair onderwerp